Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer moet een ruimte zijn waarin je je fijn voelt; het is tenslotte de plek waar je de dag afsluit en ’s ochtends ook weer begint. In Honselersdijk had ik dat niet echt. Mijn slaapkamer was 1 chaos. Sinds we verhuisd zijn en onze kantoorruimte ook apart is, is dat anders en is onze slaapkamer weer de plek met rust en wordt het gebruikt waar het voor bedoeld is.

Kan jouw slaapkamer ook wel een makeover gebruiken? Je waarschijnlijk dan niet te veel drukte qua kleur en meubels, maar het moet ook geen ongezellige boel zijn. Maar waar begin je dan? Vier tips om het inrichten van jouw slaapkamer leuk te maken.

Kleur en licht

Om te beginnen is het goed om te kijken naar de lichtinval. Is het een ruimte met veel licht, of juist iets te donker naar je zin? Met de kleur op de muur kun je een heel ander effect creëren. Wanneer de ruimte op zichzelf redelijk donker is, is het goed om de muren zo licht mogelijk te maken. Maar ook bijvoorbeeld een blauwe kleur geeft een ruimtelijk gevoel. Wanneer de ruimte al erg licht is, wil je het misschien iets knusser maken met aardetinten op de muur. Is een grote kledingkast onderdeel van een van de wanden, kun je de kast ook mee laten doen in de kleurencombinatie.

Meubelmateriaal

Voor iedere interieurstijl zijn er bijpassende meubels te vinden, en het materiaal van een meubelstuk kan de sfeer bepalen. Zo heb je bij een nachtkastje waarin veel harde materialen worden gebruikt zoals metaal, een heel ander gevoel dan een nachtkastje van hout. Dit wil niet zeggen dat je alle meubels in de kamer van een en hetzelfde materiaal moet hebben om een bepaalde sfeer te creëren, juist de combinatie van meer soorten materialen maakt het tot een persoonlijk geheel.

Vergeet de accessoires niet

Hoewel we goed zijn in allerlei kleine accessoires in de woonkamer, is dit in de slaapkamer soms lastiger. Je wil de slaapkamer waarschijnlijk niet opvullen met afleidende elementen, maar het wel gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan kussens en een extra kleed op het bed, een zachte stoel of een mooie staande lamp. Zo hoef je niet alleen in de slaapkamer te komen om direct je bed in te duiken, maar kun je ook nog even een boek lezen op een stoel waar je lekker in wegzakt.

Meer groen

Ook iets dat al goed vertegenwoordigd is in onze woonkamers: planten. Planten zorgen voor meer zuurstof en maken een ruimte ook direct gezelliger. De meeste planten geven overdag zuurstof af en ’s nachts niet, maar voor een paar planten is dat andersom, zoals de Aloë vera en Kalanchoë. Dit zijn goede keuzes voor de slaapkamer.

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *