Sinterklaas surprises maken, de 12 leukste op een rijtje

Sinterklaas surprises maken, de 12 leukste op een rijtje

Nog even en Sinterklaas is weer in het land. Lekker pepernoten eten en chocolademelk drinken!  Sinterklaas surprises maken hoort er natuurlijk ook wel helemaal bij. Ik weet nog dat ik hier vroeger weken naar uit kon kijken. Wij vieren geen Sinterklaas en ik heb ook geen kids die al op de basisschool zitten. Farah is nog maar 2, dus het duurt nog wel een aantal jaar voordat zij Sinterklaas surprises gaat maken.  Ik kan niet wachten tot het moment komt, dat ik haar kan helpen knutselen. Want tjah, haar moeder is toch wel een creatief bezig bijtje. 

Sinterklaas surprises maken hoeft niet alleen met Sinterklaas

Toen ons buurmeisje jarig was, maakte we voor haar ook een Surprise. Ze had een unicorn feestje en we hadden al haar cadeautjes in een grote unicorn gedaan. Jer maakte overigens haar surprise, want zelf was ik te druk met de voorbereidingen voor haar gepersonaliseerde sweettable. Sinterklaas surprises maken kan dus het hele jaar door, ook voor andere gelegenheden, ook al is het dan stiekem geen Sinterklaas surprise meer.

Een Sinterklaas surprise maken? Of een Kinder surprise!

Welk kind is niet gek op deze gevulde eieren van chocolade? Zelf maakte ik de Kinder surprise eieren met Eid (suikerfeest), voor de nichtjes, neefjes en mijn kleine boefje. Je kan deze surprise eieren natuurlijk ook heel goed als sinterklaas surprise maken.  Ik gebruikte een ei van 21 cm omdat ik er alleen chocolade in deed. Wil je er echt een hoop cadeautjes in doen, dan kun je het beste een wat groter ei gebruiken. Ik denk dat een ei van 30 cm wat meer ruimte geeft aan je cadeautjes. Het leuke aan deze surprise is, dat je het kan personaliseren met naam. Super origineel dus.

Kinder Surprise voor eid

Het schaapje als Sinterklaas surprise maken

Met Eid al Adha (offerfeest), was het weer tijd om te knutselen. De kindersurprise was zo erg in de smaak gevallen, dat ik weer aan de slag ging met een holle piepschuim bal. Dit keer maakte ik een schaapje met watten en wederom gevuld met chocolade. Misschien niet helemaal  gezond verantwoord, maar ach zo vaak vieren we geen feest toch. Dit schaapje kun je natuurlijk ook als Sinterklaas surprise maken. Ook dan raad ik aan om wel een iets grotere bal te gebruiken, tenzij je cadeautjes niet  heel erg groot zijn.

Diy: Schaap surprise

Een pinata als Sinterklaas surprise maken

Voor Eid al Adha (offerfeest) maakte ik naast de schaap surprise ook een pinata. Ook deze vulde ik met snoepjes. Super leuk vond ik hem zelf geworden! Uiteraard kan dit schaapje ook als Sinterklaas surprise dienen.  Ben je niet zo van de schaapjes, dan kun je natuurlijk ook allerlei andere dieren maken. Of zelf een piet of sinterklaas.

Eid al adha pinata

Ook deze pinata’s zijn super leuk als Sinterklaas surprise

Een Sinterklaas surprise maken van een kartonnen doos

Ik weet nog dat wij vroeger altijd onze Sinterklaas surprises maakten van een kartonnen doos. Er werd echt van alles gemaakt, van stoomboot tot mijter. Niks was te gek. We hadden niet veel materiaal nodig om een Sinterklaas surprise in elkaar te flansen. Bij mijn collega bloggers kwam ik dan ook een aantal leuke surprises tegen die ook gemaakt waren met een kartonnen doos. Soms blijft simpel toch het allerleukste. De leukste surprise die gemaakt was van een doos met ijsstokjes, was de boomhut.

Een boomhut als Sinterklaas surprise maken

Op de blog van go or no go, kwam ik deze gave boomhut tegen. Super simpel te maken met een kartonnen doos en ijsjesstokjes van de Action. Waarom zou je ook teveel geld uitgeven aan een Sinterklaas surprise, terwijl het ook redelijk low budget kan. Deze surprise is niet echt moeilijk maar wel ontzettend leuk. Ook kunnen kids hier zelf mee aan de slag. Op facebook zie ik vaak de moeder’s druk bezig, maar een Sinterklaas surprise maken is eigenlijk wel de taak van de kids zelf natuurlijk.

sinterklaas surprises maken

Een ijsje die niet smelt

Een aantal jaar geleden maakte mijn schoonzus een cupcake voor mij. Ik had toen nog een webshop en mijn logo was een cupcake. Die had ze dus helemaal nagemaakt. Toen ik de ijssurprise tegen kwam bij mams at work, was ik op slag verliefd. Deze surprise deed me een beetje denken aan de cupcake surprise die ik zelf eerder had gehad. Super cute!

sinterklaas surprises maken

Een hond als Sinterklaas surprise maken

De hond surprise die mama Lou maakte, vond ik wel echt een super originele Sinterklaas surprise. Ook ik, als niet dierenvriend die doodsbang is voor honden, zou helemaal heppie de peppie worden als iemand deze Sinterklaas surprise voor mij zou maken.

sinterklaas surprises maken

Een Nintendo switch als Sinterklaas surprise maken

Tegenwoordig houden de meeste jongens (en meisjes) wel van gamen. Ik denk dat je in ieder geval heel veel jongens blij kunt maken met deze Nintendo switch en helemaal als er een echte game in zit. Deze Sinterklaas surprise maken duurt niet lang, want hij is binnen 1,5 uur klaar.

Een poloraid camera en een punchbox maken

De Action is mijn favoriete winkel. Helemaal leuk als je lowbudget een super leuke surprise kan maken. In onderstaande filmpje kun je zien hoe je een poloraid camera maakt en een punch box. Super leuk!

Heb je nog niet genoeg inspiratie voor je Sinterklaas surprise opgedaan. Lady lemonade heeft ook nog 25 super leuke surprises op haar website staan.

Farah is nog een beetje te klein om sinterklaas surprises te maken, dus we houden het lekker bij een schoentje zetten. Maar hoe vaak mag een kindje nou zijn of haar schoen zetten? Ik ben er nog niet helemaal uit, haha. Ik denk dat ik het 1 keer per weekend doe, of gewoon 1 keer.

Ben je nog niet uitgeknutseld? Je kunt ook knutselen met tissuedozen en zo de allerleukste surprises maken.

Vind jij het ook zo leuk om Sinterklaas surprises te maken?12 gedachten over “Sinterklaas surprises maken, de 12 leukste op een rijtje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *