Thuis relaxen met selfcare

Thuis relaxen met selfcare

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem de tijd om tot rust te komen en geef jezelf de aandacht die je verdient. Je hebt immers maar 1 lichaam, behandel deze dus als een tempel. Er zijn veel manieren om thuis een wellness dag te houden en hiermee tot rust te komen. Creëer een spa aan huis of kies voor een fijne huidverzorging. Zo is meditatie ook een goede manier van selfcare en komt het met vele voordelen. Lees hier snel meer over in deze blog

Spa aan huis

Ga jij graag naar de spa toe in je vrije tijd? Wat dacht je van een sauna voor thuis? Als je de mogelijkheid hebt om een infraroodcabine in je tuin te plaatsen dan is dit zeker een aanrader. De sauna is namelijk een goede manier om tot rust te komen. Mensen die graag naar de sauna gaan zullen weten dat je je erg ontspannen voelt zodra je de deur uit loopt. Maar het is ook nog eens goed voor je lichaam, de warmte zorgt er namelijk voor dat je afvalstoffen worden verwijderd. Daarnaast is het ook nog eens erg goed voor je spieren, ideaal na het sporten of als je gewoon toe bent aan wat warmte. Zelf heb ik reuma, en een bezoekje aan de sauna zorgt er altijd voor dat mijn lichaam weer tot rust komt en de pijn (tijdelijk) verdwijnt. Voor mij dus het ultieme moment van selfcare.

 

Huidverzorging

Bij zelfzorg hoort ook het verzorgen van je huid. Je hoeft niet naar een schoonheidsspecialiste om ervoor te zorgen dat je huid weer zacht aanvoelt. Zo is het ook gewoon makkelijk en prettig om eens te beginnen met het aanbrengen van een goed gezichtsmasker. Bij het aanschaffen van een product zoals dit, is het handig om rekening te houden met jouw huidtype. Zo heeft elke huid andere behoeftes, hier kun je op inspelen door te kiezen voor een masker die bij jouw huid past. Zorg ervoor dat je je gezicht reinigt voordat je het masker aanbrengt en weer goed afspoelt. Je kunt er voor kiezen om zelf je gezichtsmasker te maken, maar je kunt ze ook voor een prikkie bij de drogist kopen.

 

Meditatie

Meditatie is een begrip dat al eeuwenlang wordt toegepast, dit is natuurlijk niet voor niets. Het is gezond voor zowel je lichaam als je geest en combineert perfect met een dag waarbij jij centraal staat. Veel mensen mediteren dan ook in de sauna, hierdoor zul je de hitte ook beter verdragen. Het enige wat je hoeft te doen is de focus verplaatsen naar je ademhaling. Door puur je aandacht te richten op je ademhaling zal je hoofd namelijk leeg worden. En als er toch gedachtes door je hoofd schieten is dat ook helemaal prima, het gaat erom dat je probeert te ontspannen. En wie weet, misschien krijg je ook wel een nieuw idee omdat je je gedachtenstroom ververst.

 

Voordelen

De sauna, het verzorgen van je huid en mediteren komen allemaal met vele voordelen. Zo zul je bij regelmatige en goede gezichtsverzorging minder last krijgen van oneffenheden of andere ongewenste zaken zoals droogheid of een te vette huid. De sauna is een soort detox voor je lichaam omdat je afvalstoffen eruit zweet en meditatie zal je ontzorgen van gedachten. Al om al: goede manieren om volledig tot rust te komen, zelfs als je thuis bent. Hierdoor zal je minder stress ervaren en een goed humeur krijgen.

Wij moeders hebben het vaak druk en vergeten onszelf vanaf de dag dat de kleine geboren is. Ontzettend zonde want ook mama heeft “Me Time” nodig om er weer fris en fruitig tegen aan te kunnen. Vergeet jezelf dus niet en zet elke week 1 activiteit in het kader van selfcare in je agenda, zodat je jezelf niet vergeet.

Wat doe jij al aan selfcare?

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *