Zie ze zwemmen in Sealife Nederland

Zie ze zwemmen in Sealife Nederland

Wil jij een leuk dagje uit beleven maar niet al te ver van huis? Dan is zeker een bezoekje aan het Sealife Nederland iets waar je naar toe kunt gaan. In het mooie Scheveningen is deze supergrote onderwaterwereld te bezoeken. Je vindt er echt van alles op het gebied van het zee leven. Voor mij is het al een tijdje terug dat ik er was. We hadden net te horen gekregen dat de kanker bij mijn vader uitgezaaid was en ze niet meer konden doen dan zijn leven rekken. Mijn zusje wilde dus nog graag een fotoshoot samen doen en omdat het slecht weer was, besloten we dit in Sealife te doen. Mijn vader hield niet van poseren voor een camera, en op deze manier was het meer iets spontaans.

De onderwaterwereld. Dichterbij kan bijna niet!

Met hun meer 45 aquaria en meer dan 4000 dieren die daarin gehuisvest zijn mogen zij zichzelf wel tot 1 van de grootste aquaria van Europa rekenen. Eigenlijk had ik dat niet echt verwacht, want ik vond het best klein. In Sealife Den Haag hebben zij onder andere de bekende vissen zoals de kabeljauw maar ook het zeepaardje, roggen en zeesterren kan je bij hun vinden. Wanneer je een bezoekje brengt aan het Amazonia waan je jezelf in het tropisch regenwoud. Je ziet daar de bewoners van de Amazone rivier met zijn gevaarlijke piranha’s. Maak mee hoe het is om een tropische duik te nemen wanneer je een wandeling maakt door de tunnels. Je bent dan omringt door 180.000 liter water waar je kunt genieten van het prachtige koraal en onder andere de zeeschildpadden.

Sealife scheveningen

Het Noordzee aquarium

Het Noordzee aquarium heeft een gemiddelde temperatuur van 17 graden Celsius. Hier kun je onder andere verschillende roggensoorten vinden en haaien. Wist je dat er meer dan 500 soorten roggen zijn? In de voelpoel in Sealife Nederland leven de kleine diertjes uit de Noordzee. Deze leven in daar in een voor hun natuurlijke omgeving. Je vindt daar krabbetjes, zee-egels en anemonen samen met nog tal van andere diertjes. Een medewerker van Sealife Den Haag, die een echte deskundige is op dit gebied kan jou daar meer over vertellen wanneer jij een bezoekje brengt aan Sealife Nederland. Hij vertelt jou ook leuke weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat een zeeanemoon geen hersenen, hart en geen bloed heeft maar wel een echt levend wezen is?

De Amazonia

De amazonia is het verblijf van onder andere de breedsnuitkaaiman. In de korte bek van de breedsnuitkaaiman zitten 68 tot 78 scherpe tanden. Met deze tanden kan hij onder andere slakken kraken. Daar heeft hij geen enkele moeite mee. De grotere exemplaren kunnen zelfs door de huid heen bijten van een schildpad. De waterslakken die gegeten worden door de kaaimannen brengen parasieten over op runderen. Doordat het aantal kaaimannen is afgenomen is bij runderen het aantal infecties juist weer toegenomen.

Wist je trouwens dat er ook piranha soorten zijn die bijna geen vlees eten? Kan je toch niet voorstellen?

De slijkspringers, die bekend staan om hun klimmende vermogen, lopen en uit het water te springen, zijn te vinden in de Stille Oceaan van Afrika tot Australië en Polynesië.  Ze kunnen ongeveer 30 centimeter lang worden. Ze hebben dicht bij elkaar staande uitpuilende ogen die bovenop hun stompe kop staan. Door hun sterke borstvinnen kunnen ze zich snel verplaatsen. Ze ademen door middel van de lucht die vast zit in hun kieuwkamers en door de huid heen. Ze eten schaaldieren en andere kleine zeedieren.

Sealife Nederland

Tropische dieren

Wist je dat koraalrif maar 1 procent van de oceanen bedekt terwijl 25 procent van de onderwaterwereld het nodig heeft?

De drieband anemoonvis, we kennen hem allemaal wel uit de film Nemo. Het leuke oranje, zwart met wit gekleurde visje. Wanneer je een groep anemoonvisjes ziet kun je aan het formaat van het visje zien wat zijn status is. Het vrouwtje van de groep is het grootst, het broedmannetje is een stukje kleiner. De mannetjes die de omgeving verdedigen en daarmee ook de anemoon zijn het kleinst. Wanneer het grootste vrouwtje sterft dan schuiven ze allemaal een plaatsje in rangorde.

Natuurlijk zijn er nog veel meer koraalrifbewoners te vinden in de oceanen. Om ze hier allemaal te gaan bespreken dat lukt natuurlijk niet. Het koraalrif zit vol met diertjes die allemaal met elkaar samenleven. Omdat er zoveel zijn en de bewoners nogal competitief zijn hebben sommigen van hen een paar handige trucjes. Welke dat zijn? Dat verklap ik niet, dat moet je zelf maar ontdekken.

De onderwatertunnel

Wanneer je onder deze gigantische tunnel doorloopt kom je ogen te kort. Het leven wat daar allemaal te zien is, is overweldigend. Van roggen tot schildpadden zijn er te bewonderen. Wist jij bijvoorbeeld dat zeeschildpadden hun adem voor urenlang in kunnen houden? Ik vond het prachtig om er onder door te lopen en we hebben echt onze ogen uitgekeken.

Sealife scheveningen

De kwallen

Een van de oudste zeebewoners in Sealife Nederland, zijn de kwallen. Deze zijn al 500 miljoen jaar oud. Er zijn dan ook ongeveer 350 verschillende soorten kwallen. Er zijn er die niet schadelijk zijn, maar er zijn er ook die je een pijnlijke steek kunnen geven. Wist je dat kwallen geen hersenen hebben? Kwallen zijn er ook in verschillende formatien. De Irukandji kwal is maar een centimeter klein, maar wel de dodelijkste kwal ter wereld.

De zeepaarden

Ook zeepaarden zijn er in verschillende groottes. De grootste is de ongeveer 30 centimeter lang metende reuzenzeepaard. Er zijn ongeveer 35 verschillende soorten te vinden. De grootste bedreiging vormt de handel in curiosa en Chinese medicatie.

De otters

De kleinste soort van de otters is de kleinklauwotter. Er zijn 13 verschillende soorten otters. Hun vacht bestaat uit ongeveer 50.000 haren. In april 2012 werd door de website zoosite.nl het otterverblijf van Sea Life uitgeroepen tot het mooiste dierenverblijf van Nederland.

Sealife scheveningen

Sealife tickets

Koop je tickets online. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis, voor kinderen onder de 12 jaar betaal je 14 euro en voor volwassenen betaal je 17,25.

Tot slot

Natuurlijk hebben zij nog heel veel meer dieren in hun onderwaterwereld maar die kunnen ze natuurlijk niet allemaal op gaan noemen.  Ga gerust langs voor een gezellig dagje uit om deze aparte en mooie wereld te verkennen. Sealife is voor iedereen te bezoeken. Ook wanneer je gebruik moet maken van een rolstoel is dit geen enkel probleem. Er is ook een invalidentoilet aanwezig. Het is zelfs mogelijk om bij hun een rolstoel te reserveren indien dit gewenst is. Voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking of een visuele beperking hebben zij speciale toegangsprijzen. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik het op sommige plekken erg smal vond, dus ik weet niet of dat voor iedereen heel relaxt is.

Als je van buiten naar Sealife Nederland kijkt, denk je dat het veel groter is. Mij viel dat zelfs een beetje tegen. Ik ben een keer naar Ocenario Lissabon geweest en in mijn gedachten was dit veel groter. Ik wil het niet meteen een tegenvaller noemen, maar het was wel anders dan verwacht. De ticketprijs vond ik dan ook prijzig met wat je er voor terug krijgt. Ik ga dan liever een keer naar de dierentuin ofzo. Je betaald misschien een paar euro meer, maar je krijgt er veel meer voor terug.

We hebben genoeg mooie vissen kunnen zien en niet alleen Farah was onder de indruk. Mijn vader vond het geweldig om hier nog met zijn kleindochter naar toe te kunnen gaan. Ik ben blij dat we deze herinnering hebben mogen maken. Het feit dat mijn vader (en natuurlijk ook mijn moeder) hier samen met hun kleindochter zo van hebben genoten, heeft er ook voor gezorgd dat wij er van genoten.

Wil je een hapje eten op Scheveningen? Bij Havenpaleis kun je de lekkerste vis eten.11 gedachten over “Zie ze zwemmen in Sealife Nederland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *