Alles wat jij moet weten over schuttingen

Alles wat jij moet weten over schuttingen

De tuin is een plek om te ontspannen. Deze ontspanning krijg je alleen wanneer je voor voldoende privacy en veiligheid zorgt. Je wilt immers niet voortdurend het idee hebben dat mensen bij jou naar binnen kijken of zomaar de tuin in kunnen stappen. Je kunt daarom schuttingen plaatsen om jouw tuin volledig af te schermen. Iedere schutting komt in een andere uitvoering, waardoor je ook weer een geheel andere uitstraling realiseert. Voordat je zelf een schutting plaatst, moet je goed weten wat jou te wachten staat en welke mogelijkheden je hebt. En waar kun je allemaal op letten tijdens het aanschaffen en plaatsen van de schutting? Onderstaande informatie zet het voor jou op een rij.

Verschillende soorten hout te gebruiken

Bij het kiezen van schuttingen is het belangrijk dat je eerst weet welke uitstraling je hiermee wilt verkrijgen. Afhankelijk van de uitstraling krijg je namelijk ook te maken met geheel andere materiaalsoorten die je kunt gebruiken. Bij de meeste varianten is gebruik gemaakt van hout. Hout komt echter in een groot aantal varianten, waardoor je ook weer geheel andere specificaties krijgt. Zo kan Douglas hout bijvoorbeeld voor een bepaalde uitstraling zorgen, terwijl mangohout weer iets heel anders met zich meebrengt. Door vooraf alles voor jezelf te vergelijken, voorkom je dat de schutting niet bij de rest van de buitenruimte aansluit.

Multifunctioneel en de juiste afmetingen

Als je naar het tuinhout kijkt, kun je echter niet alleen de beste houtsoort voor een schutting vinden, maar ook voor het opdelen van de tuin in meerdere delen of het maken van bloembakken. Het hout kan hierdoor multifunctioneel ingezet worden en je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Het hout voor de schutting gebruiken is echter wel een goede mogelijkheid om de privacy te krijgen die je nodig hebt. Let er dan wel op welke afmetingen de planken hebben, zodat je het wederom aan de buitenruimte aanpast. De afmetingen zorgen ook voor meer of minder speling, zodat mensen niet snel naar binnen kunnen kijken en jij geniet van de privacy in de tuin.

Een goede bevestiging is een vereiste

Het tuinhout moet ook altijd goed vastgezet worden aan de palen. Een schutting dient immers stevig genoeg te zijn voor het trotseren van verschillende weersinvloeden. Tijdens een harde wind wil je jouw schutting niet opnieuw plaatsen. Dit brengt namelijk weer hoge kosten met zich mee. Het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen kan al een wereld van verschil opleveren en zorgt ervoor dat jij er voor langere tijd geen omkijken meer naar hebt. Het enige waar je aan hoeft te denken, is het onderhoud om de levensduur van het hout te verlengen. Jouw schutting en alle andere delen van de tuin kunnen zo voor langere tijd meegaan. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *