Een heerlijke sandwichtaart, zo gefixt!

Een heerlijke sandwichtaart, zo gefixt!

Een luxe sandwichtaart, is wat ik binnen een handomdraai op tafel had staan toen een vriendin kwam lunchen met de kids. Als ik bij haar ben, doet ze ook altijd zo haar best. Als ze op Farah past als ik een afspraak heb, zorgt zij voor een heerlijke lunch als ik terug ben, zelfs toen ik op kraamvisite kwam, had ze ook voor ons gekookt. Het kon dus niet zo zijn dat ik dus simpele croissantjes bij de appie haalde, ik moest en zou dit keer ook mijn best doen.

Zo kwam ik op het idee om deze sandwichtaart te maken. Het was niet eens zoveel werk om het te maken, maar het zag er toch super leuk uit en het was heerlijk! Ik raad je dus wel aan om het 1 avond van te voren te maken, zodat het goed kan opstijven in de koelkast. Deze sandwichtaart is overigens ook erg leuk om te maken met een gezamenlijke lunch op je werk of een babyshower (zorg er wel voor dat je dan de gerookte zalm vervangt voor iets anders wat je lekker vind).  In principe kan je de vulling dus geheel aanpassen naar je eigen smaak. Ben jij nog op zoek naar iets lekkers voor de aankomende paasbrunch? Dan is deze sandwichtaart zeker een aanrader!

Wat heb je nodig voor je sandwichtaart?

 • een heel casinobrood (je houdt misschien een paar plakjes over)
 • roomkaas met knoflook en bieslook
 • roomkaas naturel
 • 5 eetlepels komkommersalade
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 blikje tonijn
 • een paar zongedroogde tomaten uit pot
 • 2 grote augurken
 • Mais
 • 2 radijsjes
 • Een stukje komkommer
 • een handvol snoeptomaatjes
 • halve rode ui
 • 1 eetlepel mayonaise
 • verse bieslook
 • zout en peper naar smaak.
Sandwichtaart maken als alternatief op hapjes verjaardag

Hoe maak je het?

 1. Als eerste haal je alle korsten van het brood af.
 2. Gebruik een springvorm om een mooie vorm te krijgen en maak de bodem van witbrood. Dit doe je door 2 plakjes heel in het midden te doen en 2 door midden te snijden en daar het er omheen te doen. Druk alles goed aan, zodat je mooie lagen kunt maken. Hoe verser je brood is, des te makkelijker het is om het aan te drukken.
 3. Smeer op je eerste laag (de bodem dus) de roomkaas met bieslook en beleg het daarna met gerookte zalm. Strooi zout en peper naar smaak over je zalm heen.
 4. Dan begin je met de tweede laag, ook hiervoor gebruik je weer 4 plakjes witbrood en druk je alles weer goed aan.
 5. Daarna komt er een laagje komkommersalade in je sandwichtaart, deze laag is dus het makkelijkste. Je kan er ook voor kiezen om de komkommersalade zelf te maken, maar ik heb voor het gemak kant en klare gekocht.
 6. Vervolgens maak je weer een laag witbrood van 4 boterhammen.
 7. Intussen snijd je de rode ui in hele kleine stukjes. Daarna snijd je de zongedroogde tomaat en augurk heel fijn in stukjes.
 8. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de ui, zongedroogde tomaat en augurk. Meng het geheel goed met een dikke dot mayonaise, zodat je een soort tonijnsalade krijgt. Ook hiervoor kun je kant en klare tonijnsalade gebruiken, maar ik kwam een keer een artikel tegen waar de tonijnsalade meer op kattenvoer leek en de tonijn er overheen was gevlogen. Sindsdien ben ik een beetje afgeknapt.
 9. Beleg vervolgens de volgende laag met je zelfgemaakte tonijnsalade.
 10. Maak je taart dicht met nog een keer 4 boterhammen.
 11. Dek je sandwichtaart af met huishoudfolie en laat het goed opstijven in de koelkast. Bij voorkeur de hele nacht.
 12. Ongeveer een uur voordat je je taart op gaat dien, kan je beginnen met decoreren.
 13. Verwijder je springvorm en smeer de hele sandwichtaart af met de roomkaas naturel. Je kan dit met een broodmes doen, of met een speciale taart mes. Zorg er voor dat alles mooi strak is.
 14. Was de bieslook en snijd deze in kleine stukjes. Laat het goed uitlekken op keukenpapier, want je kan geen extra vocht gebruiken tijdens het decoreren van je taart.
 15. Versier de rand om je sandwichtaart heen met de bieslook. Vervolgens snijd je de komkommer in doormidden en in dunne plakjes. Plak deze tegen de taart aan. Dit verdoezelt het ook een beetje als je de bieslook niet goed genoeg verdeeld hebt.
 16. Als laatste versier je de bovenkant van de taart. Je kan in het midden een roos maken van gerookte zalm en de rest versieren met radijsjes die je doormidden gesneden hebt, halve kers tomaatjes en mais. Op de foto zie je wel hoe je dit doet, je kan het natuurlijk ook op je eigen manier doen.
Sandwichtaart maken als alternatief op hapjes verjaardag

Eet smakelijk!

Tip: deze taart is best machtig, omdat er bijna een hele brood in gaat. Snijd er dus kleine stukjes van af. Ik denk dat je met ongeveer 8 personen van deze sandwichtaart kunt eten. Wil je ook nog een lekker soepje bij je lunch? Dan raad ik de Saoto zeker aan.

Maak jij ook wel eens iets bijzonders tijdens de lunch?12 gedachten over “Een heerlijke sandwichtaart, zo gefixt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *