Met SamenGezond wordt bewegen beloond

Met SamenGezond wordt bewegen beloond

Met Samengezond wordt bewegen beloond! Niet meer luilakken op de bank maar naar buiten om meer te bewegen en gezonder te leven. In mijn blog van vorige week, konden jullie lezen dat ik meer beweeg sinds ik mijn fitbit heb gekregen. Ik heb me sinds vorige week ook aangemeld voor Samengezond, een initiatief van Menzis, Anderzorg en de zorgverzekering van Hema. Het is gratis voor iedereen en is inmiddels door 450 duizend mensen gebruikt. Het is tijd voor een gezonde lifestyle!

Wat is Samengezond?

Samengezond is een superhandig gezondheidsprogramma, waarmee je je doelen wél kunt halen omdat je continu gemotiveerd wordt. Door te bewegen kun je punten verzamelen en deze kan je de volgende week weer inleveren in de webshop om iets leuks uit te zoeken. Zeg nou eerlijk, we houden allemaal wel van cadeautjes toch? Maar dat moet natuurlijk niet de belangrijkste reden zijn. Ik heb diabetes en het is erg belangrijk dat mijn HBA1C (gemiddelde bloedsuikerspiegelwaarde)  stabiel blijft. Je houdt deze onder controle door voldoende te bewegen en gezond te eten. Beide best lastig voor mij, want ik ben een luilak eerste klas en ik ben te gek op slechte koolhydraten. Oeps! N.a.v. een vragenlijst en je activiteiten, krijg je elke dag een fitscore.

samengezond

Activiteiten tracker

Je kan je Fitbit of Garmin activiteitentracker koppelen aan de SamenGezond app. Echter verdien je je punten met de SamenGezond app niet door in huis stappen te maken, maar is dit gekoppeld aan je GPS. Ik had mijn GPS altijd uitstaan om batterij te sparen, maar dat gaat dus niet met de app. Met de app kun je meer dan 115 verschillende activiteiten bijhouden via de geïntegreerde tracker. Net als bij de fitbit kun je uitdagingen en wedstrijdjes houden met je vrienden en elkaar zo motiveren en stimuleren.

Coach

Je hebt een digitale “Coach” die je helpt met een groot aantal doelen op het gebied van stoppen met roken, beweging, voeding, ontspanning etc. Door zelf te kiezen wat je doelen zijn en waar je aan wilt werken, krijg je elke dag gerichte vragen en praktische tips. Je wordt zo gedurende de dag aan herinnerd dat je aan het veranderen bent en gezonder gaat leven. Ik heb de app vooral gedownload in de appstore om meer te bewegen.

Punten

Het is bewezen dat doelen makkelijker te behalen zijn als je beloond wordt op korte termijn. Een gezonde lifestyle levert natuurlijk veel voordelen op voor de lange termijn, echter is het lastiger vol te houden als je niet meteen resultaat ziet. Door beloond te worden met punten, raak je gemotiveerd en ben je minder snel geneigd op te geven. Je kan zien wat je weekdoel is en hoeveel punten je nog moet behalen om dit weekdoel te behalen. Je hebt hier van maandag t/m zondag de tijd voor. Als je je punten hebt gehaald kun je in de webshop een cadeaubon uitkiezen of SamenGezond punten.

Fitscore

De fitscore van SamenGezond laat je precies zien hoe het er voor staat met je mentale en lichamelijke gezondheid, er wordt continu gereflecteerd op de afgelopen 60 dagen. Je krijgt niet alleen te zien hoe fit je bent, maar je krijgt ook tips hoe je je fitscore kunt verhogen.  Je persoonlijke fitscore vertelt je hoe fit je bent en geeft je tips hoe je dit kunt verbeteren. De fitscore is gebaseerd op wie je bent , hoe je je voelt maar ook wat je lifestyle is. Je kan 24/7 je fitscore opvragen via de app, hierdoor kun je blijven volgen hoe je fitscore omhoog gaat. Hoe hoger de score is, des te gezonder je bent. Je fitscore is het meest accuraat als je elke dag je lichaamswaarden invoert en de vragen van je online coach beantwoord. Zo kan je fitscore dus ook elke dag veranderen.

De website

Ik was blij verrast toen ik de website van SamenGezond doorspitte. SamenGezond is blijkbaar veel meer dan alleen de app die ik had gedownload. Op de website vind je werkelijk alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft. Leuke recepten, tips om af te vallen, maar ook artikelen over omgaan met stress of hoe je positief kunt leren denken. Het maakt niet uit of je net uit je ei bent gekropen of al achter je rollator loopt, voor iedereen staat er wel bruikbare informatie op die je in je dagelijkse leven toe kunt passen.

Possitieve gezondheidstest

Doe op de website ook de positieve gezondheidstest. Je kan voor jezelf in kaart brengen hoe jij je gezondheid ervaart en hoe het met je emotionele gesteldheid staat. Als dit duidelijk voor je is, is het makkelijker om doelen te stellen die haalbaar zijn. SamenGezond kan je dan helpen met tips en coaching op dit gebied.

SamenGezond stappenteller werkt niet

Ik krijg tegenwoordig regelmatig mailtjes dat de SamenGezond stappenteller niet werkt. Helaas ben ik niet in dienst van dit bedrijf en heb ik deze blog alleen vanuit persoonlijk perspectief geschreven. Ik kan je dus helaas niet helpen met je inhoudelijke vragen en opmerkingen m.b.t. SamenGezond.

Mijn ervaring

Tot nu toe ben ik super enthousiast over dit programma. Je kan ook gebruik maken van dit programma als je geen klant van Menzis, Anderzorg of de zorgverzekering van Hema bent. Het zorgt er voor dat ik toch nog vaker een blokje om ga en een frisse neus haal, omdat ik natuurlijk wel mijn punten wil halen. Ik gebruik de app eigenlijk alleen om meer te bewegen en me lekkerder in mijn vel te voelen. De stappenteller gebruik ik bijna niet, omdat ik hier mijn fitbit voor heb. Ook de andere functies gebruik ik niet echt.

Mijn zusje heeft mij aangestoken met het SamenGezond virus en ook mijn moeder. Ik heb anderzijds mijn man weer helemaal enthousiast gemaakt. Op deze manier bewegen we met het hele gezin veel meer en proberen we gezonder te leven. De helft van de mensen heeft overgewicht, 1 op de 14 heeft overgewicht en 800.000 mensen lijden aan een depressie. Met dit motiverende programma kunnen we zelf een steentje bijdragen om gezond te blijven. Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt, zonder dat heb je niks.

Doe jij al mee aan dit programma? Of heb je een andere manier om gezonder te leven?27 gedachten over “Met SamenGezond wordt bewegen beloond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *