Rouwkaarten versturen, niet meer van deze tijd! Of toch wel?

Rouwkaarten versturen, niet meer van deze tijd! Of toch wel?

Vandaag de dag, zijn er veel manieren om onze medeleven en condoleances te betuigen aan mensen die een dierbare hebben verloren. Echter, het versturen van rouwkaarten is een traditie die al eeuwenlang wordt gebruikt om steun te betuigen aan nabestaanden tijdens moeilijke tijden. Hoewel het versturen van rouwkaarten een goedbedoeld gebaar kan zijn, is het inmiddels tijd om ons af te vragen of deze traditie nog wel past bij onze huidige manier van leven. In een wereld waar communicatie via e-mail, sms en sociale media normaal is geworden, lijkt het versturen van fysieke rouwkaarten wat achterhaald.

Rouwkaarten versturen is niet duurzaam

Het versturen van rouwkaarten is niet altijd even duurzaam. Veel kaarten worden gemaakt van papier dat niet is gerecycled. Hierdoor kan het versturen ervan een negatieve impact op het milieu kan hebben. Het is daarom belangrijk om ons bewust te zijn van de milieueffecten van onze acties. Ook wanneer we onze steun willen betuigen aan mensen in rouw. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van moderne alternatieven beschikbaar om ons medeleven te betuigen. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze condoleances sturen via e-mail, een privébericht op sociale media of zelfs via een persoonlijk telefoongesprek. Dit kan niet alleen een persoonlijkere benadering zijn, maar ook helpen om de last te verminderen van het ontvangen van tientallen rouwkaarten op hetzelfde moment.

Het versturen van rouwkaarten naar specifieke mensen

Natuurlijk is er ook nog steeds een plaats voor traditionele rouwkaarten in onze maatschappij. Voor sommige mensen kan het ontvangen van een fysieke kaart nog steeds een troostende ervaring zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat we tegenwoordig veel meer opties hebben om ons medeleven te tonen dan alleen het versturen van kaarten. Het is belangrijk om voornamelijk te blijven focussen op wat echt belangrijk is. Zoals het ondersteunen van de mensen die we liefhebben tijdens moeilijke tijden. Wanneer je jouw rouw wilt betuigen aan een oudere persoon, kan het dus een goed idee zijn om gewoonweg te kiezen voor rouwkaarten versturen. Hier zijn zij namelijk aan gewend.

Het versturen van rouwkaarten kost veel moeite

Een ander aspect van het versturen van rouwkaarten versturen, is dat het vaak veel tijd en moeite kost. Je moet de kaarten kopen, schrijven, adresseren en verzenden, wat allemaal tijdrovend kan zijn. Dit kan vooral moeilijk zijn voor mensen die zelf ook rouwen en weinig tijd of energie hebben om zich bezig te houden met deze taken. Moderne alternatieven, zoals het sturen van een persoonlijk bericht of e-mail, kunnen veel gemakkelijker zijn en minder tijd in beslag nemen. Het geeft de ontvanger ook meer flexibiliteit in wanneer en hoe ze willen reageren op de ontvangen steunbetuiging.

Online rouwkaarten versturen

Er zijn tegenwoordig ook online diensten beschikbaar waarmee je een gedenkpagina kunt maken om de overledene te herdenken en mensen de gelegenheid te geven om hun medeleven te betuigen. Dit kan een gemakkelijke en moderne manier zijn om steun te bieden aan nabestaanden. Het is belangrijk om te benadrukken dat er geen goed of fout is als het gaat om het tonen van medeleven. Of je nu een fysieke rouwkaart stuurt, een persoonlijk bericht stuurt of een gedenkpagina creëert, het belangrijkste is dat je laat zien dat je geeft om de persoon die rouwt en dat je er bent om hen te steunen.

Verschillende culturen hebben verschillende gewoonten

Het is ook belangrijk om op te merken dat het versturen van rouwkaarten kan afhangen van de cultuur en gebruiken van de betreffende persoon of gemeenschap. In sommige culturen is het bijvoorbeeld nog steeds gebruikelijk om rouwkaarten te sturen. In andere culturen het sturen van bloemen of het bijwonen van de begrafenis als meer passend wordt beschouwd. Het is daarom altijd goed om te informeren naar de persoonlijke voorkeuren en tradities van de familie voordat je beslist wat de beste manier is om je medeleven te tonen. Dit kan ook een gelegenheid zijn om te leren over de culturele verschillen en overeenkomsten als het gaat om rouw en verlies.

Denk na over de wensen van de nabestaanden

Ongeacht de manier waarop je je medeleven betuigt, is het belangrijk om te onthouden dat het ontvangen van steun en medeleven een belangrijk onderdeel is van het rouwproces. Het kan de nabestaanden helpen om zich gesteund en getroost te voelen tijdens een zeer moeilijke periode in hun leven. Als we ons bewust zijn van de vele manieren waarop we ons medeleven kunnen tonen, kunnen we op een gevoelige en respectvolle manier steun bieden aan degenen die rouwen.

Het versturen van rouwkaarten is een traditie

Het versturen van rouwkaarten is een lange traditie is die nog steeds wordt gewaardeerd door sommige mensen. Een rouwkaart laat namelijk zien dat je meeleeft met de nabestaanden. Echter is het belangrijk om te erkennen dat er nu veel meer opties beschikbaar zijn voor het betuigen van medeleven en steun tijdens moeilijke tijden. Door ons open te stellen voor deze moderne alternatieven, kunnen we op een efficiëntere en duurzamere manier ons medeleven betuigen, terwijl we tegelijkertijd respectvol blijven naar tradities en de persoonlijke wensen van de ontvanger. De traditie hoeft dus zeker niet verbroken te worden. Medeleven is namelijk ook vandaag de dag van groot belang. Kies voortaan bijvoorbeeld voor een online rouwkaarten versturen.

Het bespaard geld

De rouwkaarten versturen kan geld kosten. Het is dus ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat het geld kan besparen wanneer je ervoor kiest om de rouwkaarten online te versturen. Dit kan bovendien helpen wanneer je in tijdnood bent, omdat het niet nodig is om de kaart nog helemaal op de post te doen. Online rouwkaarten versturen is daarom extra handig. Vooral wanneer je de nabestaanden die rouwen niet heel goed kent, is het een heel goed idee om op zoek te gaan naar een andere optie om de rouw te betuigen. Er zijn zoals je hierboven hebt kunnen lezen vele opties te bedenken.

Gratis rouwkaarten downloaden

Wil jij jezelf creatief bezig zijn, dan kun je een mooie afbeelding downloaden en een persoonlijke tekst hierbij typen. Je hoeft hier echt geen photoshop wonder voor te zijn hoor. Er zijn diverse mogelijkheden waarbij je gratis rouwkaarten kunt downloaden.

Mooie rouwkaarten

Eigenlijk voelt deze blog een beetje als vloeken in de kerk, want iedereen die mij kent, weet dat ik gek ben op echte post. Vaak stuur ik zelf ook wel een condoleance kaartje en vind ik een appje toch wat onpersoonlijk. Dat maakt deze blog ook wel een heel klein beetje tegenstrijdig. Toch wil ik er aandacht aan besteden. Wij krijgen zelf toen mijn vader overleed zo ontzettend veel mooie condoleance kaarten. Het voelde zo fijn dat er mensen aan ons dachten. Er zaten tevens ook zoveel bijzondere rouwkaarten bij met prachtige teksten.

Zelf besloten we om geen rouwkaarten te sturen om mensen uit te nodigen voor de uitvaart. Omdat het een begrafenis in Coronatijd was, konden we niet heel veel mensen ontvangen. Condoleren in coronatijd was nou eenmaal heel anders. Naasten belden we op. Daarnaast was het ook praktischer. Mijn vader overleed vrijdag middag en werd maandag ochtend begraven. De kans dat de kaarten te laat aankwamen was dus te groot.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *