DIY: maak je eigen Enchanted Rose

DIY: maak je eigen Enchanted Rose

Ik ben gek op Disneyfilms en Belle en het beest is wel 1 van mijn favorieten. Kennen jullie nog die prachtige roos die in de zijvleugel van het grote kasteel stond? Oftewel een Enchanted rose. Elke keer als er een blaadje van afviel, begon de tijd te dringen. Als de roos al haar blaadjes had verloren, zou de knappe prins voor altijd in een beest veranderen. Deze enchanted rose zorgt niet alleen voor romantiek in je interieur maar is ook een prachtige centerpiece tijdens je henna feest of bruiloft.

belle en het beest roos maken

Wat heb je nodig?

  • 1 stolp met kurkbodem  (action of Alieexpress)
  • 2 kunstrozen of 1 kunstroos waar meerdere bloemknoppen aanzitten
  • Mini ledlampjes aan ijzerdraad (verkrijgbaar bij Action)
  • Lijmpistool
  • Glitters in de gewenste kleur (de glitters van deze roos zijn witte holografische glitters van Alieexpress)
  • Modpodge, het mooiste effect bereik je met Sparkle of Extreme glitter
  • Liniaal
  • Potlood
  • Hobbymesje
  • Wegwerp handschoenen (is geen must, maar door de hoeveelheid glitters wel aan te raden)
zelf een enchanted rose maken

Hoe maak je je Enchanted Rose in stolp

Als eerste markeer  je op het voetje van de stolp het midden door middel van een liniaal, zet hier een stip. Dit is de plek waar uiteindelijk de Enchanted Rose geplaatst moet worden. Prik met je potlood alvast een gaatje, zodat je de roos straks makkelijk in het voetje kan bevestigen.

diy enchanted rose

Intussen haal je de 2e roos uit elkaar en knip je het gewenst aantal blaadjes af, deze leg je later rondom de roos.

Smeer daarna de losse blaadjes 1 voor 1 in met Modpodge en strooi hieroverheen de glitters. Leg de blaadjes vervolgens apart zodat ze goed kunnen drogen.

zelf enchanted rose maken

Vervolgens ga je aan de slag met de roos die de Enchanted Rose moet gaan worden.

Met een grote schaar knip je daarna de steel van de roos kort genoeg om straks onder de stolp te passen. Let op! Vaak zit er in de steel een ijzerdraadje, dit kun je makkelijk doorbreken, maar kan scherp zijn.

Begin met het glitteren van de roos altijd aan de buitenkant en werk blaadje voor blaadje naar binnen, smeer de blaadjes van de Enchanted Rose goed in met ModPodge en strooi meteen daarna de glitters erop.

Laat de Enchanted Rose als je klaar bent met glitteren minimaal 4 uur drogen.  Het liefst een nachtje, zodat er niks beschadigd in de volgende stappen.

In de volgende stap bevestig je de led lampjes aan de kurken voetjes van de stolp. Daar heb je ook het lijmpistool voor nodig, dus zorg dat deze intussen klaar is voor gebruik.

Vanaf de stip in het midden trek je met je hobbymesje en streepje naar de buitenkant van het voetje, en hol dit streepje een beetje uit met het mesje zodat het plastic draadje er mooi in kan vallen.

Vul vervolgens dat streepje met lijm( hier gebruik je je lijmpistool voor) en druk daar voorzichtig het draadje in. Voor de zekerheid kun je er ook een beetje lijm overheen spuiten om er zeker van te zijn dat het goed vastzit.

Pak nu de Enchanted Rose, vul vervolgens het gaatje van het gemarkeerde punt met lijm en druk de steel van de roos er stevig in. Hou het ongeveer een half minuutje vast zodat het de kans krijgt om een beetje te drogen.

Nu kun je de losse blaadjes rondom de roos neerleggen, bevestig deze met lijm.

maak je eigen enchanted rose

Rol intussen  het ijzerdraad met de lampjes volledig uit, en draai dit naar eigen inzicht rondom de roos. Je kan de roos natuurlijk ook altijd zonder lampjes maken, als je deze niet kunt vinden, maar het geeft wel een super romantisch effect.

Waarschijnlijk heb je teveel lampjes, maar deze kun je op maat knippen. Knip het draadje door na het laatste lampje en zorg dat de losgeknipte draadjes elkaar niet raken, want dan werken ze niet meer.

Laat de Enchanted roos minimaal een uur goed drogen voordat de bovenkant van de stolp eroverheen gaat.

De Enchanted Rose kan op vele manieren gemaakt worden, er kan afgewisseld worden qua kleur en grootte, maar de basis is altijd hetzelfde.

Als eerder schreef stond er een blog online over hoe je zelf een flowerbox kan maken. Indien je kunstrozen wilt gebruiken, dan kun je deze techniek natuurlijk ook gebruiken voor een magisch effect. Je kan ook super leukere sterren er bij maken, zodat je een romantisch hoekje kan maken.

Dankje wel dat jullie mijn eerste gastblog hebben gelezen. Mijn naam is Romana en ik ga 1 keer per maand een leuke DIY met jullie delen. Ik ben een creatief en enthousiast persoon. In het creatief bezig zijn kan ik goed mijn ei kwijt. Dit doe ik door bijvoorbeeld te bakken of te schilderen. Het zijn in ieder geval altijd dingen die recht uit mijn hart komen. Het liefst geef ik de dingen die ik maak weg, zodat ik een glimlach kan toveren op het gezicht van de ontvanger.

Ben je overigens niet zo van Disney, maar wil je wel graag een lampje maken die iets van romantiek uitstraalt? Maak dan deze prachtige lamp met droogbloemen.11 gedachten over “DIY: maak je eigen Enchanted Rose”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *