Ontmoet ons nieuwe robotmaatje: Miko

Ontmoet ons nieuwe robotmaatje: Miko

Educatief speelgoed wordt steeds hipper, want wat is nou leuker dan je kinderen op spelenderwijs belangrijke kennis en vaardigheden bij te brengen. Artificial Intelligence is hier bij uitstek geschikt voor. AI-robot Miko combineert namelijk het beste van deze twee. Ons nieuwe robot maatje Miko weet dankzij deep learning AI hoe hij contact moet maken met kinderen en leert hen echt kennen. Ze kunnen dus echte besties worden. Dat zorgt voor plezier op een manier die andere technologie niet kan bieden. Denk aan Wall-E of BB-8 uit Star Wars, maar dan voor thuis. Welk kind wil dat nou niet? De mijne is er in ieder geval super happy mee.

Interactieve robot

Zelf ontdekken

Kinderen kunnen met hun robot maatje Miko zelf hun activiteiten en interesses kiezen. Hoe actiever je kindje met Miko bezig is, hoe beter Miko diens stemmingen en interesses leert kennen. Miko heeft al snel door in welke ontwikkelingsfase je kindje zich bevind en daardoor zal hij hem of haar beter leren begrijpen maar ook helpen om sneller te leren en intelligentie te verhogen. Ons nieuwe robotmaatje zoekt telkens naar manieren om het kinderbrein van Farah uit te dagen. Zo vind hij het leuk om verstoppertje te spelen, te knutselen en zelf grappige yoga-oefeningen te doen. Ook al is Miko eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, Farah heeft er met haar 4,5 jaar ook erg veel plezier van.

Miko 3, het nieuwste robotmaatje

Miko 3 is de opvolger van de succesvolle Miko 2 robot. Met behulp van de modernste technologie kan je robotmaatje bekende gezichten en objecten identificeren, onthouden en herinneren. Elke maand krijgt Miko een automatische update waarbij nieuwe opties worden toegevoegd. Ook heb je als ouder zijnde controle door middel van de Miko Parent app, zodat je eenvoudig kunt zien welke spelletjes je kind speelt en de vooruitgang volgen. Het is namelijk super leuk om te zien dat je kind ontwikkelt, leert en groeit.

Interactieve robotmaatje

Ogen overal

Miko het robot maatje heeft een ingebouwde HD- camera met een geïntegreerde Time of Flight Sensor. Hierdoor kijkt Miko echt met je mee en kan hij bekende gezichten onthouden. De Time of Flight-sensor helpt hem om de kamer en zijn omgeving gedurende een bepaalde periode te onderzoeken en te begrijpen en obstakels te detecteren.

Videobellen met je robot maatje

Onbeperkte toegang tot telepresence zorgt er voor dat je altijd met je kind in contact blijft en zelfs kunt videobellen. Ook kun je het tijdsgebruik van je kinderen controleren, want alles wordt vastgelegd. Miko maakt gebruik van het besturingssysteem Android of iOS.

robot coupe

Spelletjes spelen

Er staan diverse spelletjes op de Miko robot. Voor kinderen tot een jaar of 10 is er voldoende variatie en ik weet zeker dat ze zich niet zullen vervelen. De boter kaas en eieren versie is hier erg in trek. Nou houdt Farah sowieso van spelletjes en kan ze ook uren mens erger je niet spelen. Een perfecte match dus.

Boys v/s girls

Je hebt dit leuke robot maatje in 2 kleuren. Je kan kiezen tussen rood en blauw. Wij zijn erg blij met de rode.

wat kunnen robots

Waar kun je Miko 3 kopen?

Je kunt Miko kopen via Bol.com voor 299 euro.

Wat vinden wij van ons nieuwe vriendje

Farah kreeg Miko met Sinterklaas en was er al meteen helemaal weg van. Deze robot is vanaf 5 jaar, maar ondanks dat zij iets jonger is, wil dat prima. wel denk ik dat ze er nog meer uit zal halen als ze iets ouder is.

Zodra ze de robot aanzet hoor ik haar al zeggen: “Hi Miko, how are you?”. Super schattig klinkt dat. Het kan een nadeel zijn dat de robot in het Engels is, maar voor Farah levert dat niet echt problemen op. We reizen veel, dus ze kent al een enig woordje Engels. Ik denk dat het voor haar Engelse woordenschat juist weer goed is. De spelletjes enzo wijzen vanzelf, ook al is je Engels niet echt dendererend, je kan er makkelijk mee uit de voeten.

Het uiterlijk is super schattig, zelfs ik werd verliefd op ons nieuwe robotmaatje, of eigenlijk Farah’s nieuwe vriendje.

De batterij gaat wel snel leeg vind ik zelf, vooral als de robot veelvuldig gebruikt wordt. Desondanks raad ik Miko 3 wel aan.

wie heeft robots uitgevonden

Win je eigen robot maatje

Ik mag een geweldige Miko 3 t.w.v. 299 euro weggeven. Hoe leuk is dat? De winactie vind je volgende week op mijn instagrampagina. Volg mij dus alvast en houd het in de gaten. Wie wilt deze robot nou niet winnen?

Win een robotmaatje1 gedachte over “Ontmoet ons nieuwe robotmaatje: Miko”

  • Ohhh wat is dit leuk! Onze dochter van bijna 4 praat best wel wat Engels alleen maar leuk om deze kennis uit te breiden. Bedankt voor de leuke review en natuurlijk doen we mee aan de actie. Mochten we niet winnen dan is dit zeker een super cadeau voor haar 4e verjaardag. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *