Lekker Afghaans eten bij Kabul in Breda

Lekker Afghaans eten bij Kabul in Breda

Wil jij lekker Afghaans eten? Dan moet je zeker een keer naar Restaurant Kabul in Breda. Na een dag shoppen in Antwerpen wilden we toch een beetje op tijd naar huis, halverwege kregen we echter trek en hadden we spijt dat we niks hadden gegeten. Zo maakten we een tussenstop in Breda om bij restaurant Kabul een hapje te gaan eten. De wegen waren afgesloten waardoor we een stukje verder op moesten parkeren maar dit hinderde niet.

Vooraf kregen we een amuse van het huis, een soort tzaziki welke erg romig maar verfrissend was.

Afghaanse keuken

Ik ben gek op Afghaans eten. De Afghaanse keuken is erg divers, en ik herkende er Indiase invloeden in terug. Afghanistan ligt in Centraal-Azië. Deze islamitische republiek wordt omringd door land en heeft dus geen eigen kusten. Dit stukje Afhanistan zag je ook wel terug in het restaurant met haar prachtige interieur. Het personeel is erg vriendelijk en doet hard zijn best om het je naar je zin te maken.

Vooraf

Vooraf hadden we samosa en falafel besteld, maar deze bleken wel heel erg mini toen ze geserveerd werden. Uit mijn hoofd betaalde je iets van 8 euro voor het voorgerecht en dat vond ik best prijzig voor wat je kreeg.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht bestelde ik de narinj philau, dit is saffraanrijst bedekt met gebakken julienne van sinaasappelschil, amandelen en pistache. Onder een groot bord rijst zat een mals stukje kippendijfilet. Ja letterlijk 1 stukje, wederom vond ik dit best weinig. Omdat er aardappelen bij geserveerd werden en een soort stoofpotje vulde het dan wel weer. Mijn man had de tikka kebab, dit was kalkoen van bereid op een houtskool bbq. Dit was wel een ruime portie, en ik heb dan ook een beetje van zijn eten gesnoept.

De smaken verrasten mij enorm, ook al ken ik de samosa’s en philau vanuit de Indiase keuken. Afghaans eten is echt heerlijk! De Afghaanse keuken is toch weer anders, maar dat maakt het niet minder lekker ofzo. Ik was juist blij verrast! Het eten smaakte vers en de verschillende smaken en geuren waren perfect gecombineerd. Het restaurant zag er netjes uit en het eten was heerlijk. Als je in de buurt bent van Breda, kan ik je dit restaurant toch van harte aanraden. Verwacht echter geen dikke porties.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de openingstijden? Kijk dan even op hun website.

Heb jij wel eens Afghaans gegeten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *