Uit eten met kinderen bij restaurant Cathay

Uit eten met kinderen bij restaurant Cathay

Uit eten met kinderen kan soms best een uitdaging zijn. Hoe houd je ze zoet en zorg je er voor dat ze rustig blijven zitten? Toen Farah nog iniminie was, was dit een stuk makkelijker. De eerste keer dat we uit eten gingen, kozen we voor sushi, een all you can eat arrangement  van 3 uur ofzo. Farah dronk lekker haar melk op en ging vervolgens in de kinderwagen slapen. Tegenwoordig is dat een stuk minder makkelijk en is ze veel sneller verveeld. Een paar weken voordat de horeca sloot, vanwege het Corona drama, ging ik samen met mijn neef en Farah eten bij Cathay in Rotterdam. Jerry had een vrijgezellenfeest en ik had weinig zin om de hele dag alleen thuis te zitten. Uit eten met kinderen is ontzettend leuk bij Cathay, want ze hoeven zich geen moment te vervelen.

All you can eat bij restaurant cathay

All you can eat

Cathay is een soort wereldrestaurant waar je onbeperkt kan eten en drinken. Je kan kennis maken met diverse keukens en er is voor iedereen wel wat, zelfs als je een moeilijke eter bent. Bij de meeste all you can eat restaurants heb je meteen zo een “vreetschuur” idee, maar dat valt hier weer reuze mee. De sushi was echt heerlijk. In tegenstelling tot veel andere all you can eat restaurants waar ik eerder ben geweest, heb je hier wel het idee dat het vers is. Je hebt verschillende kookeilanden en dat maakt het restaurant een stuk sfeervoller. Ook het dessertbuffet is zeer uitgebreid. Je hebt ijs, maar ook cupcakes, koekjes, creme de brulee, allerlei soorten pudding etc. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen en zat dus ook echt propvol. Je kon me bijna naar huis toe rollen. De chocoladefontein en de slushpuppy maakten het trouwens af.

Sushi eten met kinderen

Kinderbuffet

Als je uit eten met kinderen gaat, is het natuurlijk leuk dat er rekening gehouden wordt met de kids. Farah is nog klein, dus die laat ik nog niet zelf langs het buffet gaan omdat ze er dan 1 bende van maakt. Maar als je kids iets ouder zijn, kunnen ze hier zelf opscheppen. Het buffet is verlaagd waardoor de kids er makkelijk bij kunnen en zelf kunnen opscheppen. Je hebt bij het kinderbuffet vooral snacks zoals patat, kaassoufflés, appelmoes en noem maar op. Maar nogmaals, hier hebben wij niet echt gebruik van gemaakt. Ik zag het kinderbuffet ook pas toen ik al voor Farah had opgeschept, omdat het een beetje verstopt in een hoek zat. Daarnaast is Farah gek op sushi, dus die zat lekker te smullen van al het andere lekkers. Er waren overigens meer dan voldoende kinderstoelen, perfect dus.

Bowlen

Als je uit eten met kinderen gaat, is het altijd leuk om een activiteit te doen. Restaurant Cathay heeft een eigen bowlingbaan met 8 banen.  De tarieven liggen tussen de €16,50 en €23,50 per uur. Je mag met maximaal 6 personen gebruik maken van 1 baan.

Speelparadijs

Toen we een kijkje in de kelder namen, dacht Farah dat ze in de hemel was beland. Je hebt hier namelijk een echt speelparadijs, inclusief ballenbak, springkussen etc. Als je uit eten met kinderen gaat, is dit echt een pluspunt. Ook was er een clown die ballonnen maakte, alleen had ze er volgens mij niet zoveel zin in. Er kwam geen lachje vanaf. Beetje jammer! Desondanks heeft Farah zich prima vermaakt in het speelparadijs. Zij heeft toch geen geduld om in de rij te gaan staan voor een ballon. Voor de wat oudere kids heb je ook computer games. Kinderen hoeven zich dus geen seconde te vervelen bij Cathay.

Uit eten met kinderen

Prijzen

Als je van dinsdag tot en met donderdag komt eten, betaal je €30,95 per persoon, voor dit bedrag kun je onbeperkt eten en drinken. Wil je langer blijven? Dan betaal je €3,- per persoon per half uur, extra. Van vrijdag tot en met zondag betaal je €33,95. 65 plussers krijgen 2 euro korting. Voor kinderen tot en met 4 jaar hoef je niet te betalen. Je betaald voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar, €10,95 en voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar €16,95. Parkeren is overigens gratis.

Adres

Restaurant Cathay
Martin Luther Kingweg 7
3069 EW Rotterdam

Eindoordeel

Als je uit eten met kinderen wilt, dan kan ik Cathay zeker aanraden. Er is voldoende keuze en de kids hoeven zich absoluut niet te vervelen. Ik weet niet waarom ik het dacht, maar in eerste instantie dacht ik dat we bij een Turks restaurant gingen eten. Ik had dus stiekem gehoopt dat het eten halal was. Als ik beter vooronderzoek had gedaan, had ik natuurlijk kunnen weten dat dit niet zo was. Maar ook als moslim zijnde heb je hier voldoende keuze. Er zijn voldoende vegetarische opties en er is ook vis. Vooral de zalm uit de oven was echt heerlijk.

Ik ben gewend dat de sushi bij de meeste all you can eat restaurants, en dan heb ik het niet over sushi restaurants, vaak tegenvalt. Bij Cathay was dat niet zo, de sushi werd vers gemaakt. Ook werd er voldoende aangevuld, zodat je niet lang hoefde te wachten bij lege bakken.

De toetjes zijn echt een aanrader. Ik ben een echte zoetekauw en dat terwijl ik Diabetes heb. Oeps! Je hebt 2 chocoladefonteinen, 1 met witte chocolade en 1 met melk chocolade, waar je van alles in kunt dippen.

Uit eten met kinderen in Rotterdam

Indien je gezond wilt eten, is er voldoende keuze in groente en vers fruit. . Maar goed, wie gaat er nou gezond eten als je naar een all you can eat restaurant gaat? Ik in ieder geval niet, haha. Ik was wel ontzettend blij met de verse jus d’orange. Heerlijk!

Het speelparadijs scoorde echt punten, niet alleen bij Farah, maar ook bij mij. Het zag er netjes en schoon uit. Je had zachte matten, dus de kindjes konden lekker spelen en springen zonder zich te bezeren. Wat mij betreft is dit restaurant dus echt een aanrader als je uit eten met kinderen gaat.

De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed. Je kan op het eerste gezicht denken dat het prijzig is, maar het arrangement is inclusief drinken. Daarnaast is er echt ontzettend veel keuze en is het eten ook echt smaakvol.

Ben je overdag al in Rotterdam en ben je op zoek naar een leuk uitje met de kids? Bezoek dan Recreatieoord Binnenmaas, een echte aanrader!

Wil je reserveren? Kijk dan even op de website van Cathay zelf.8 gedachten over “Uit eten met kinderen bij restaurant Cathay”

  • Klinkt heel goed allemaal! Alleen een beetje ver weg voor mij haha, ik woon in Groningen. Ik ga het onthouden voor als ik ooit eens in de buurt ben.

  • Zo gezellig om met je kids uit te gaan eten. Wij namen onze kinderen van kleins af aan mee naar verschillende restaurants. Zo leren ze gelijk hoe het hoort, goede tafelmanieren en een brede smaak. Jong geleerd is oud gedaan. Eten en tafelen is bij ons thuis altijd een feestje. Als je de liefde voor lekker koken, tafelen en eten al vroeg bijbrengt is het naar een restaurant gaan met kleintjes een eitje.

  • is restaurant bij mij in de buurt. inderdaad met kids of grote groep is het prima te doen. we zijn er 3 x geweest en alles was in orde

  • Goed om met kinderen naar een restaurant te gaan. Wij hebben het zelf gedaan al vanaf dat ze klein was. Altijd zonder iPad en het liefst eigenlijk (maar dat is zoals wij het hebben gedaan / doen) zonder kindermenu. We laten haar altijd meeproeven van wat wij eten of we laten een kleine portie van een hoofdmaaltijd (of juist een voorgerecht) voor haar maken. Ik vind het belangrijk dat ze alles leert proeven. Sowieso vind ik het een goed idee om kinderen te leren wennen aan het concept van uit eten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *