Gaat je weekend weg op het laatste moment niet door? Zo pak je het aan

Gaat je weekend weg op het laatste moment niet door? Zo pak je het aan

Heb je je weekendje weg moeten annuleren? Dat is erg vervelend! In dat geval wil je vast weten hoe het zit met je reisverzekering. En of je de gemaakte reiskosten terug kunt krijgen. We zochten het voor je uit en helpen je op weg met tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ontdek ze snel in dit artikel!

Annuleringsverzekering afsluiten

Als je je vakantie moet annuleren, dan kan je annuleringsverzekering de annulerings- en reiskosten deels of volledig vergoeden. Controleer of je je annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis hebt afgesloten. Als je de verzekering te laat hebt afgesloten, dan kan het zijn dat je niet verzekerd bent voor je weekendje weg.

Heb je alleen een reisverzekering en dus geen annuleringsverzekering afgesloten? Dan worden je kosten niet vergoed. Een reisverzekering dekt namelijk alleen de kosten die je maakt bij een noodgeval in het buitenland. Zoals repatriëringskosten, telefoonkosten en extra overnachtingskosten. Let hier dus goed op.

Geldige redenen om te annuleren

Om aanspraak te maken op terugbetaling moet je aan je reisverzekeraar kunnen bewijzen dat je reden voor annulering geldig is. Simpelweg houdt dit in dat de reden een belangrijke, onverwachte gebeurtenis moet zijn die je niet had kunnen voorkomen. Een verkeerde planning of ongelukkige timing valt hier dus helaas niet onder.

Dit zijn een paar voorbeelden van redenen die de meeste reisverzekeraars als geldig beschouwen:

  • een naast familielid is ernstig ziek geworden of komen te overlijden
  • je bent zwanger en hebt complicaties gekregen
  • er is ernstige schade aan je huis of bedrijf ontstaan
  • je hebt een vast dienstverband en bent onvrijwillig ontslagen
  • je hebt onverwacht een huurwoning toegewezen gekregen
  • of je zit in je eindexamenjaar en moet onverwacht herexamen doen

Check in de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering of jouw persoonlijke reden wordt gezien als een geldige reden om je reis te annuleren.

Contacteer je reisverzekeraar

Moet je onverwacht je vakantie annuleren en accepteert je reisverzekeraar de oorzaak van annulering als geldig? Meld de annulering dan zo snel mogelijk bij de verzekeraar van je annuleringsverzekering. Deze zal je precies vertellen welke stappen je hierna moet nemen. Zo kan het zijn dat je de factuur van de boeking en annuleringskosten moet opsturen. Ook zal de verzekeraar je bijvoorbeeld vertellen of je de kosten voor de geboekte tickets en/of de betaalde hotelovernachtingen terugkrijgt.

Eerder schreef ik ook al een blog over een reis en annuleringsverzekering. Zelf heb ik een doorlopende verzekering omdat ik graag op reis ga.

Heb jij ook een reis- en annuleringsverzekering?1 gedachte over “Gaat je weekend weg op het laatste moment niet door? Zo pak je het aan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *