Waarom een reisverzekering inclusief wintersport?

Waarom een reisverzekering inclusief wintersport?

Vertrek je binnenkort voor wintersport naar Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk of Italië? Dan kijk je hier ongetwijfeld erg naar uit. Voordat je in de auto stapt, is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Helaas wordt de reisverzekering hierbij regelmatig over het hoofd gezien. Dit komt met name doordat veel mensen denken dat zij voor wintersport geen reisverzekering nodig hebben. Toch is dit wel degelijk het geval. Let er dus altijd op dat je een reisverzekering inclusief wintersport hebt. In deze tekst vertellen we je waarom je voor wintersport een reis- en annuleringsverzekering nodig hebt.

Zorgverzekering dekt kosten lang niet altijd

Wie op wintersport gaat, loopt een grotere kans om gewond te raken. Zo kun je tijdens een valpartij bijvoorbeeld je arm breken. Veel Nederlanders denken dat dit binnen de dekking van hun zorgverzekering valt, maar dit is vaak niet het geval. Dit betekent dat je zelf opdraait voor de kosten die hiermee gepaard gaan. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want een skivakantie immers al meer dan genoeg. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten van een onverwachte gebeurtenis, sluit je een reisverzekering af voor je wintersportvakantie.

Standaarddekking is niet voldoende

Er zijn tegenwoordig talloze verzekeraars waarbij je een reisverzekering kunt afsluiten. Om de kosten van zo’n verzekering zo laag mogelijk te houden, kies je mogelijk voor de standaarddekking. Je betaalt in dat geval de laagst mogelijke premie voor een reisverzekering. Dit is mooi meegenomen, maar de standaarddekking is helaas niet voldoende voor een wintersportvakantie. Hiermee ben je tijdens je wintersport namelijk niet verzekerd voor persoonlijke hulp, medische kosten en personenschade. Kies daarom liever voor een reisverzekering met wintersportdekking.

Voordat je een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, ben je ongetwijfeld benieuwd wat er precies vergoed wordt. Een verzekeraar keert onder meer geld uit als je medische kosten maakt in het buitenland als gevolg van een ongeval tijdens wintersport. Ook kosten voor vervoer naar een ziekenhuis vallen binnen de wintersportdekking, evenals de kosten om iemand over te laten komen bij een zeer ernstige situatie. Mag je van een arts niet reizen en maak je hierdoor extra reis- en verblijfskosten? Dan worden deze eveneens vergoed als je een reisverzekering inclusief wintersport dekking afsluit.

Kies voor een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Veel Nederlanders hebben een doorlopende reisverzekering. Voordeel van zo’n verzekering is dat je het hele jaar door verzekerd bent. Dit is niet alleen tijdens wintersport het geval, maar ook tijdens een zomervakantie. Je bent zelfs verzekerd tijdens weekendjes weg. Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je vaak direct voor de wintersportdekking kiezen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de premie hierdoor aanzienlijk hoger uitvalt. De meeste verzekeraars brengen namelijk maar een klein bedrag in rekening voor een de wintersportdekking. Vind je dit zonde van je geld? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering met wintersportdekking. Je bent dan alleen verzekerd voor de periode dat je op wintersportvakantie bent.

Ga jij wel eens op wintersport? Heb je dan ook een reisverzekering inclusief wintersport ?

samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *