Reistrends 2023, dit zijn de populaire bestemmingen het komende jaar

Reistrends 2023, dit zijn de populaire bestemmingen het komende jaar

Reistrends veranderen ieder jaar. Zo ook natuurlijk in 2023. Nu het jaar net begonnen is, beginnen de nieuwe reistrends van 2023 dan ook duidelijk te worden. Warme en zomerse landen of eilanden, met een warm klimaat zijn erg populair. De meeste mensen in Nederland zijn immers op zoek naar een zonnige vakantiebestemming met een aangenaam klimaat. Een heldere zee, mooie stranden en leuke dorpjes of steden om te bekijken en te ontdekken horen hier natuurlijk ook bij. Voor de reistrends van 2023 zien wij nog steeds dat er een aantal welbekende en populaire vakantiebestemmingen populair blijven, maar er zitten ook zeker weer nieuwe landen en eilanden tussen die komend jaar erg in trek zullen zijn onder alle vakantiegangers. In deze blog geef ik je alle reistrends van 2023 en de populaire bestemmingen van het komende jaar.

Mooie stranden, warme zon, blauwe zee en bijzondere stadjes

Op Malta kun je altijd terecht als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met een warm klimaat en een prachtig heldere zee. Voor de reistrends van komend jaar zit Malta dan ook zeker bij het lijstje. Het eiland ontvangt meer vakantiegangers dan dat het bewoners heeft en dat is natuurlijk niet zonder reden. Mensen uit koudere landen zoals Nederland willen in hun vakanties kunnen genieten van een heerlijk warm klimaat en Malta is hier een perfecte plek voor. Overal op het eiland zijn er kleine baaien te vinden waar je rustig met je handdoek kunt liggen zonnen of kunt zwemmen in de zee. Zeker voor mensen die houden van rust en weinig drukte is Malta een goede bestemming. Malta kan dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met reistrends voor 2023.

Griekse eilanden: de perfecte vakantiebestemmingen

Eilanden zoals Kreta en Corfu zijn voorgaande jaren erg populaire vakantiebestemmingen geweest voor mensen die van zon, zee, lekker eten en strand willen genieten. Dit jaar worden deze eilanden vervangen door een nieuwe reistrend. Het relatief onbekende Griekse eiland Thassos is dit jaar namelijk een geliefd onderdeel van de reistrends. Dit eiland is wel zes keer kleiner dan dat Kreta is en is een stuk minder toeristisch. Met name voor mensen die erg veel van wandelen houden, is dit een perfecte locatie om vakantie te vieren. De vele wandelpaden leiden naar de mooiste plekken waar prachtig uitzicht te zien is. Het eiland is ook erg groen, waardoor de natuurlijk op Thassos ook erg mooi is om te bekijken. Kortom: Thassos is een onbekend eiland dat zeker niet vergeten mag worden in de nieuwe reistrends van dit jaar.

Een bezoekje aan Curacao

Curaçao is natuurlijk onderdeel van de ABC-eilanden en hoort bij de Nederlandse Antillen. hierdoor mag het zeker niet ontbreken in de reistrends voor 2023. De Nederlandse Antillen zijn natuurlijk al jarenlang een grote favoriet voor Nederlanders die op vakantie gaan. De meeste mensen spreken op Curaçao Nederlands, wat voor veel mensen een grote doorslag geeft voor het bezoeken van het eiland. Voor mensen die niet goed Engels of andere talen spreken is het kunnen spreken van de eigen taal op vakantie natuurlijk perfect. Curaçao is bovendien ook een echt paradijs met spierwit zand, een helderblauwe zee en de mooiste vissen en zeedieren. Zowel in de zomer als in de winter is Curaçao een leuke plek om te bezoeken, omdat het er altijd lekker weer is. We konden dit eiland dan ook niet weglaten in de reistrends van komend jaar.

Cultuur snuiven en heerlijk eten in Kroatië

Kroatië is een land dat vanuit Nederland goed aan te rijden is met de auto. Is met het vliegtuig reizen geen optie, dan is Kroatië een perfect land om naartoe te gaan. In Kroatië vind je het lekkerste eten uit de zee en kun je door het hele land erg mooie natuurparken bezichtigen. Aan de kustlijn liggen erg veel meren met bijzondere watervallen en mooie stranden. In Kroatië is er voor iedereen iets te doen. Mooie wandelingen maken door en langs natuurgebieden voor de actieve vakantiegangers en heerlijk op het strand liggen luieren voor mensen die voor de rust komen. Een vakantie in Kroatië is dan ook een reistrend die voor iedereen leuk kan zijn.

Een tropische vakantie op Cuba

Cuba is misschien een eiland waar je niet veel mensen over hoort praten. Toch is Cuba één van de mooiste eilanden ter wereld. Het ligt immers in het Caribisch gebied en beschikt daardoor over prachtige stranden en een mooie zee. Voor mensen die op zoek zijn naar vakantietrends en vakantiebestemmingen op het strand zitten op Cuba goed. Verder is het natuurlijk ook altijd nog mogelijk om de mooie stadjes en dorpjes op het eiland te bezoeken. In Trinidad en Havana kun je de prachtige landschappen en de cultuur van de Cubanen ontdekken. De vriendelijke mensen ontvangen alle vakantiegangers met open armen. Deze vakantietrend is het dan ook zeker waard om te bekijken.

Luxe hotels en mooie stranden in de Verenigde Arabische Emiraten

Een bekend onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten is Dubai. Voorheen werd er altijd gedacht dat Dubai enkel bestond uit zand en woestijn, maar tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval. Bijzondere en hoge gebouwen, luxe hotels en mooie stranden zijn nu overal in Dubai te vinden. In dit Arabische paradijs is alles voor een goede vakantie te vinden. Het is mogelijk om traditionele wijken te bezoeken, te shoppen in het grootste winkelcentrum ter wereld of te relaxen op het strand. De mogelijkheden in Dubai zijn erg groot, waardoor deze reistrend zeker niet vergeten kon worden.

Portugees eiland Madeira

Madeira is een Portugees eiland dat ook wel het bloemeneiland wordt genoemd. Het beschikt over prachtige natuur met natuurlijk veel bloemen en de mooiste uitzichtpunten. In Funchal is het mogelijk om urenlang door alle straatjes te lopen en de bijzondere architectuur te bewonderen. Toch is de natuur volgens de meeste mensen het meest de moeite waard. Voor mooi weer, mooi zand en water en een prachtige natuur en cultuur ga je dan ook naar Madeira. Met name door alle bijzondere bezienswaardigheden en natuur is dit de perfecte reistrend van 2023.

Waar ga jij naar toe in 2023?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *