10 tips voor een hippe reis etui

10 tips voor een hippe reis etui

Mensen die vaak reizen zullen hier vast bekend mee zijn. Voor diegenen die binnenkort voor het eerst (in lange tijd) gaan vliegen, is deze tekst erg handig om te lezen. In deze blog ga ik het hebben over alle dingen die mee moeten in een reis etui. Zo wordt er niets vergeten . Bovendien zijn deze dingen ook erg handig om mee te nemen, met name bij vluchten die lang duren.

Sommige dingen zijn handig om te hebben direct bij de aankomst op de bestemming en andere spullen zijn vooral in het vliegtuig zelf goed om bij de hand te houden. Daarnaast is het uiterlijk van zo een reis etui natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk en kan deze ook zeker wel een hip tintje gebruiken. Want we vragen ons wel vaak af “hoeveel kleding nemen we mee“, maar een fijne reisetui is niet minder belangrijk.

Handgel of natte doekjes mogen nooit ontbreken

Handgel is één van de belangrijkste dingen die zeker niet vergeten kan worden bij een reis met het vliegtuig. Op het vliegveld lopen dagelijks duizenden mensen rond die allemaal met hun handen aan dingen zitten. Wanneer zij vervolgens gaan eten en geen handgel of doekjes bij hen hebben, dan gaan zij dus eten met erg vieze handen. Bovendien zweven er op zo’n vliegveld of in een vliegtuig veel vieze deeltjes rond en de eerste dag op vakantie ziek worden, zit niemand op te wachten. Met natte doekjes is het ook nog eens mogelijk om in het vliegtuig het tafeltje schoon te maken. Voor mensen met kleine kinderen zijn dit soort doekjes en handgel natuurlijk al helemaal ideaal.

Droge lucht en temperaturen die continu wisselen

In het vliegtuig is de lucht altijd erg droog. Dit merken mensen tijdens het ademhalen of aan hun (droge) ogen, maar ook de huid kan erg droog worden door de droge lucht en de wisselende temperaturen in een vliegtuig. Veel mensen nemen tegenwoordig dan ook een moisturizer mee in hun reis etui. Dit kan vrijwel iedere crème zijn die er is. Een gezichtscrème of een handcrème bijvoorbeeld. Op die manier wordt er voorkomen dat de huid urenlang wordt blootgesteld aan deze droge lucht en vervolgens gaat schilferen. Met name tijdens lange vluchten nemen steeds meer mensen een moisturizer mee, om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

Een doorzichtige reis etui

Om alles natuurlijk op één plek te houden en om te voorkomen dat alle losse spullen door de hele tas liggen verspreid, worden alle spulletjes van de handbagage in een reis etui gestopt. Wanneer deze reis etui spulletjes met vloeistof bevat, dan is het verplicht om dit in een doorzichtig zakje te stoppen, zodat het bij de tassencontrole makkelijk gecontroleerd kan worden. Een handige tip die wij daarom willen meegeven, is dat een doorzichtige reis etui ook bestaat. Door een doorzichtige reis etui aan te schaffen is het niet nog nodig om alle spullen er bij de controle uit te halen of deze in een dun plastic zakje te bewaren. Het ziet er mooier uit, is steviger en gaat langer mee.

Kleine tandpasta en tandenborstel

Bij vluchten die 6 uur of langer duren, wordt er veel tijd gespendeerd in een vliegtuig. Dan komt daar ook nog de tijd op het vliegveld bij en de tijd die het kost om bij de accommodatie te komen. Alles bij elkaar kan dit dan oplopen tot een halve dag of zelfs langer. Een tandenborstel en tandpasta meenemen is dan helemaal niet zo een gek idee en eigenlijk juist heel erg handig. Vlak voor vertrek is tandenpoetsen soms heel erg fijn, maar bij lange vluchten kan het poetsen bent voor de landing ook erg handig zijn. In een vliegtuig voelen mensen zich al snel vies, zeker na een lange vlucht. Door tanden te poetsen kan dit gevoel een beetje worden weggenomen en stappen mensen toch wat frisser uit het vliegtuig.

Snacks of wat te drinken

Snacks kunnen zonder problemen vanuit huis meegenomen worden in het vliegtuig. Mensen kunnen thuis dan al hun favoriete snacks uitzoeken, zodat er altijd wat te eten is in het vliegtuig en op het vliegveld. Eten op het vliegveld is immers altijd erg duur en de keuze is vaak niet zo groot. Ditzelfde is al helemaal het geval in het vliegtuig zelf. Bij lange vluchten worden er vaak maaltijden aangeboden, maar hier is kiezen vaak niet mogelijk of beperkt.

Meer en meer mensen besluiten daarom om vanuit huis wat snacks in een reis etui te stoppen. Zo kunnen zij op ieder moment iets lekkers bij zich hebben. Een flesje drinken wordt ook erg aangeraden om mee te nemen. Dit moet dan wel na de controle gekocht worden op het vliegveld. In het vliegtuig wachten mensen vaak lang tot er drinken wordt aangeboden. Het is dan is wel handig als er in de reis etui alvast wat te drinken zit.

Alle documenten op één plek

Tegenwoordig zijn er ook erg handige reis etuis waarbij alle reisdocumenten handig op één plek bewaard kunnen worden. Los in de tas raakt dit snel kwijt en belangrijke documenten zoals paspoorten of identiteitsbewijzen bij de kinderen laten, is ook niet altijd even handig. In een reis etui voor deze documenten kunnen alle paspoorten netjes worden opgeborgen. Daarnaast is er ook nog meer dan genoeg ruimte voor andere documenten. Soms zijn er papieren nodig voor op de accommodatie of papieren waarmee er wordt bewezen dat een enkele ouder een kind mee mag nemen op reis. Vliegtickets of kaartjes voor de transfer naar de accommodatie toe kunnen er dan ook nog bij. Op die manier wordt de kans dat er iets kwijtraakt een stuk kleiner.

Bril en / of lenzen mee

Mensen die een bril of lenzen dragen, kunnen deze het beste meenemen in een los reis etui. Wanneer een vlucht lang duurt kunnen de ogen gaan irriteren door de droge lucht. Hierdoor is het handig een lenzenhouder met wat lenzenvloeistof bij de hand te hebben. Hetzelfde geldt voor een bril. Deze kan dan gedragen worden in plaats van de lenzen. De laatste tijd zijn er natuurlijk ook steeds meer problemen op Schiphol en met het leveren van ruimbagage. Om te voorkomen dat de eerste paar dagen op vakantie een grote blur zijn, is het bij de hand houden van een bril of lenzen wel handig.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *