Een reis cadeau geven, waar let je op

Een reis cadeau geven, waar let je op

Een reis cadeau geven is een perfect cadeau voor een verjaardag, een jubileum of bijvoorbeeld kerst. Misschien wilt iemand al heel erg lang naar een bepaalde bestemming toe reizen. Dan is een reis cadeau geven de perfecte manier om deze droom waar te maken. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het cadeau geven van een reis of vakantie. In deze blog heb ik tips verzamelt voor het cadeau doen van een reis en leg ik uit waarop gelet moet worden bij het cadeau doen van een reis. Zo wordt het vast een groot succes.

Moeten houden van reizen

Allereerst moet degene die de reis krijgt wel houden van reizen. De meeste mensen vinden dit natuurlijk hartstikke leuk, maar er zijn ook genoeg mensen die liever thuis blijven dan dat zij voor een langere tijd van huis weg zijn. Bij het cadeau geven van een reis moet de ontvanger van de reis dus wel van reizen en vakanties houden. Is dit niet het geval? Dan is het misschien beter om een ander cadeau te regelen. Een reis ergens in Nederland is misschien dan ook nog wel een goede optie, want dat is dan nog steeds redelijk dichtbij huis.

Een goede bestemming kiezen

Het uitzoeken van een goede bestemming misschien wel een van de moeilijkste dingen. Niet ieder land is even geschikt en niet ieder mens houdt van hetzelfde. Een zonnige vakantie lijkt misschien heel erg leuk, maar niet iedereen kan even goed tegen de hitte. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vakantie naar een land waar het erg koud is. Niet iedereen houdt van de kou en een vakantie naar een land zoals Groenland is dan misschien geen goede optie. Het is dus belangrijk om van tevoren goed na te denken over de ontvanger van het reis cadeau. Houdt degene van warme landen, koude landen, een gematigd klimaat? En wat vinden de ontvangers leuk om te doen op vakantie. Luieren op het strand, rondtrekken door een tropisch regenwoud, shoppen in een grote stad? Al deze dingen bepalen de juiste bestemming voor de geschonken reis.

Hoelang is de reis?

Een ander ding waar goed over nagedacht moet worden is de reisduur van het cadeau. Een tripje naar Antwerpen is over het algemeen goedkoper dan een trip naar Dubai en kan daardoor misschien ook langer duren. Er zijn toch ook andere factoren die de duur van de reis kunnen beïnvloeden. Als het reis cadeau wordt gegeven aan mensen die fulltime werken, dan kunnen zij misschien niet zomaar een maand vrij nemen op de dagen waarvoor is geboekt. Een weekendje weg is dan veiliger, omdat de meeste mensen dan gewoon vrij zijn. Misschien kan iemand meehelpen met het complot en zorgen dat de ander vrij is op de dagen dat de reis plaatsvindt.

Een voucher maken

Lukt het echt niet met het bedenken van een bestemming of het vrijhouden van bepaalde data? Dan is het ook altijd nog mogelijk om een voucher cadeau te geven. Met een voucher kan de ontvanger of kunnen de ontvangers zelf kiezen waar en wanneer zij op vakantie gaan. Het is dan leuk om contant geld in een mooie envelop te stoppen met een kleinigheidje dat bij reizen past. Wanneer er wel al een bestemming is uitgekozen, maar nog geen definitieve vertrekdatum is een voucher ook leuk om te geven. Het bijbehorende cadeautje kan dan worden aangepast aan de plaats van bestemming en dient dan als een soort leuke hint voor de ontvangers. Zij kunnen dan raden waar de reis naartoe gaat.

Een reis cadeaukaart geven

Op sommige plekken is er nu ook een reis cadeaukaart te krijgen. Hier kan geld op gezet worden, net als bij iedere andere cadeaukaart. Vervolgens kan deze cadeaukaart worden uitgegeven bij verschillende reisbureaus. De ontvangers kunnen dan volledig zelf kiezen waar zij naartoe gaan en het geld wordt niet uitgegeven aan andere dingen dan waar het voor bedoeld was. Ook hierbij is het leuk om een klein cadeautje erbij te doen dat bij reizen past. Bijvoorbeeld een paspoorthouder of een reiskussentje voor in het vliegtuig.

Verrassen op de vertrekdag

Als het reis cadeau wordt gegeven aan een partner, dan is het regelen vaak iets eenvoudiger. De persoon die het geeft is meer bekend met alle plannen van de partner en weet precies wanneer hij of zij vrij is. Het cadeau doen van een reis is daardoor wat makkelijker te plannen. Sommige mensen vinden het dan ook erg leuk om op de vertrekdag een ticket of boeking te geven en de partner te verrassen. De koffers zijn dan al ingepakt en de vakantie kan direct beginnen. Door de ontvanger van het cadeau op de vertrekdag te verrassen is het cadeau een nog grotere verrassing, omdat diegene dan van tevoren nog helemaal niet weet dat hij of zij die dag op vakantie gaat. Dat maakt het cadeau extra speciaal en leuk. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat diegene ook daadwerkelijk kan en niet nog andere plannen heeft.

Hotel, camping of huisje?

Bij het boeken van een reis cadeau hoort ook een accommodatie om te kunnen overnachten. Welk soort accommodatie het meest geschikt is, hangt heel erg af van de voorkeuren van de ontvangers. Avontuurlijke mensen willen misschien wel kamperen in het bos, terwijl mensen die van luxe houden liever in een mooi hotel zitten. Verder hangt de accommodatie natuurlijk ook af van de bestemming. In New York gaat men niet zomaar op een camping staan en is een hotel veel meer voor de hand liggend. Op het platteland van Frankrijk is een camping juist veel voor de hand liggender. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de voorkeuren van de ontvangers en wat zij gewend zijn om te doen. Misschien kunnen zij zelf een luxe hotel niet betalen en kamperen zij normaal gesproken. Dan is een reis met een luxe hotel juist een goede optie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *