Regendruppels van Ilana Morcos

Regendruppels van Ilana Morcos

Na jarenlang in een hel geleefd  te hebben, wilt Hiba haar levensverhaal delen. In eigen beheer is daarom het boek Regendruppels van Ilana Morcos geschreven. Als 16 jarig meisje wordt Hiba door middel van chantage  in een huwelijk met Omar gelokt. Om haar zusje te beschermen, besluit zij zich op te offeren. Voor het huwelijk lijkt hij een charmante en lieve man. Hiba krijgt als jong meisje, vlinders in haar buik. Maar zodra ze getrouwd zijn, leert ze Omar’s ware aard kennen.

Hij is erg gewelddadig en jaloers en probeert Hiba te beperken in haar vrijheid. Al na een maand, blijkt het getrouwde leven toch anders te zijn als ze hoopt.  Maar dan komt Hiba er achter dat ze zwanger is. Omar wordt toch weer de lieve en zorgzame man naar wie ze zo verlangt. Dit geluk is echter van korte duur. Zodra Safa, de dochter van Hiba en Omar geboren wordt, veranderd hij weer in een monster. Het leven van Hiba wordt weer tot een hel gemaakt.

De burgeroorlog in Syrie begint en het leven van Hiba wordt nog stressvoller. Op het moment dat ze voor het eerst aan scheiden denkt, komt ze er achter dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Ze besluit er het beste van te maken.  Maar Omar drinkt veel en wordt hierdoor nog agressiever.

Hiba besluit om bij Omar weg te gaan, ze kan het niet meer aan. Ze gaat met haar ouders mee. Omdat Hiba even langs haar tante moet om geld op te halen, besluit ze haar oudste dochter bij de buurvrouw achter te laten, zodat ze met het buurmeisje kan spelen. Niet wetend dat ze Safa nooit weer terug zou zien en uiteindelijk ook haar dochter Noor kwijt zou raken.  

Omar verwijt Hiba namelijk dat Safa is overleden en ontvoerd samen met zijn familie hun jongste dochter. Alsof Hiba niet genoeg drama heeft meegemaakt, raakt ze ook nog haar ouders en broer en zusje kwijt door de oorlog. Samen met haar neef Khalid vlucht ze en komt ze uiteindelijk in Nederland terecht. Na een mislukte zelfmoordpoging gooit ze het roer om. Ze besluit dat ze er het beste van gaat maken en haar verhaal te delen door het uit te geven als Regendruppels van Ilana Morcos.

Regendruppels van Ilana Morcos

Mijn eindoordeel over Regendruppels

Het boek Regendruppels van Ilana Morcos,  heeft me echt geraakt en ik heb het dan ook in 1 ruk uitgelezen. Ik ben niet eens even gestopt om wat te gaan drinken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een boekrecensie schrijven niet makkelijk vond, misschien omdat ik dit normaliter ook niet toe. Maar dit boek heeft zoveel indruk gemaakt, dat ik het graag met jullie wil delen. Ik hoop dat ik niet teveel verklapt heb in mijn samenvatting.

Ik leerde Hiba kennen via facebook. Toen ik voor het eerst contact met Hiba had, verontschuldigde ze zich omdat ze niet zo goed Nederlands sprak. Nou ik kan je vertellen dat haar Nederlands beter is dan sommige mensen die hier al veel langer wonen en zelf uit een land komen waar Nederlands ook gewoon hun moedertaal was.

Waar ik echt van schrok, was de leeftijd van Hiba. Hiba is geboren in 1992, dus vele jaren jonger dan ik. Maar jeetje wat is deze dame een sterke vrouw.  Ze zette me dan ook snel met 2 benen op de grond. Ik heb het boek met tranen in mijn ogen gelezen, en het brak mijn moederhart. Toen ik Farah uit haar bedje haalde, kon ik niet stoppen met haar te knuffelen en kusjes te geven. Ik voelde Hiba’s verdriet. Want ook al leeft Noor nog, ze is toch twee kindjes kwijt geraakt. Hoe kan een moeder zoiets ooit verwerken naast alle ellende die ze al heeft meegemaakt.

Hiba is letterlijk alles kwijt geraakt, haar huis, haar veilige haven, haar familie en haar kostbaarste bezit: haar kinderen. 

Ik moet eerlijk bekennen dat het lang geleden is dat ik een boek heb gelezen. Dit boek leest echter zo makkelijk weg. Het is een boek van 150 bladzijden, maar ik heb hem tijdens Farah haar middagdutje weten uit te lezen. Ik lees amper boeken, ik maak er eigenlijk gewoon geen tijd voor. Voor Regendruppels van Ilana Morcos, moest ik gewoon tijd vrij maken.

Ik had Hiba’s verhaal al een beetje op facebook meegekregen en wilde hier zeker meer over lezen. Wat mij betreft is het boek dan ook een echte aanrader. Ook al heb je zelf niet eens een vingertopje meegemaakt van wat Hiba meegemaakt heeft, je zal jezelf in sommige punten herkennen. Haar boek heeft mijn moederhart gebroken.  Het boek is op zo een fijne manier geschreven, dat ik hoop dat er een deel 2 uitkomt.

Hoe kun je Hiba helpen?

Door haar te supporten! Laat haar zien dat ze het waard is om er te zijn en koop haar boek. Zij wilt het liefst haar verhaal zoveel mogelijk delen en ik denk dat dit ook hoort bij het verwerkingsproces. Laten we er dus met zijn allen voor zorgen dat het boek binnen No Time is uitverkocht. Haar droom is dat ze haar dochter Noor terug krijgt, dus ik wil iedereen oproepen om hier Dua voor te doen .  Voor mijn niet moslim lezers: laten we met zijn allen voor haar bidden. Want ik ben bang dat we niet meer kunnen doen op dat gebied. Ik hoop zo dat ze haar dochtertje weer in haar armen mag sluiten, want dat kleine meisje heeft haar moeder ook hard nodig. Noor is inmiddels 8 en Hiba heeft al zoveel van haar moeten missen.

Ik vraag eigenlijk nooit aan jullie om iets te kopen waar ik zelf enthousiast over ben, maar dit keer wil ik het wel vragen. Ben je op zoek naar een cadeau voor je moeder, je zus, je vriendin of gewoon jezelf? Koop dan vandaag nog het boek Regendruppels van Ilana Morcos. Met de code SparklesInside krijg je 10% korting als je deze bij de opmerkingen invult. Laten we als vrouwen zijnde de handen in 1 steken en deze sterke vrouw helpen door haar boek te kopen. Bestel het boek : Regendruppels van Ilana Morcos hier.6 gedachten over “Regendruppels van Ilana Morcos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *