14 redenen waarom ik niet zonder mijn zusje kan…

14 redenen waarom ik niet zonder mijn zusje kan…

Toen we zelf nog jong waren, konden we elkaar het bloed onder de nagels vandaag halen. Tegenwoordig kan ik niet meer zonder mijn zusje. Een tijdje terug schreef ik al een blog over mijn wens voor een tweede kindje, een zusje of broertje voor Farah. Die wens is er mede door de band die ik met mijn zusje heb, ik gun dat mijn kleine meid ook zo.

Niemand weet zo goed hoe ik me voel als het om mijn ouders gaat

Niemand voelt mijn verdriet als het om mijn ouders gaat, zoals mijn zusje dat doet. Mijn vader is ernstig ziek en heeft kanker. Ik heb momenten gehad dat ik dacht: was het maar een keer klaar. 1. Omdat ik zag hoe erg hij aan het lijden was en 2. Omdat mijn moeder er bijna aan onder door ging. Mijn zusje kan ik dan bellen om ongenuanceerd mijn gal te spuwen en mijn verdriet te delen. Niemand begrijpt mij op dat gebied zoals zij dat doet. Ook over andere zaken omtrent mijn ouders, kan ik altijd met mijn zusje brainstormen. We willen beide het beste voor hen en zitten daarom ook meestal op 1 lijn.

Ik kan haar alles vragen

Mijn zusje kan ik alles vragen. Toen we laatst op roadtrip waren, was ik mijn creditcard kwijt. De eerste die ik in paniek belde, was mijn zusje. Want hoe moest ik nou accommodaties boeken zonder creditcard. Ik wist dat de enige die me hier in kon helpen, mijn zusje was.  Ik mocht haar creditcard gebruiken zonder dat ze me vroeg waar ik het voor nodig had. Zij weet dat ze me kan vertrouwen, en ik haar. We kunnen elkaar in principe altijd om hulp vragen, als we die nodig hebben.

Niemand zal er voor mij zijn zoals mijn zusje

Mijn zusje en ik zijn net ying en yang. We lijken niet op elkaar qua uiterlijk, maar we lijken nog minder op elkaar qua karakter. Toch zal mijn zusje er altijd voor mij zijn, net als mijn ouders overigens. Ik weet dat als ik haar midden in de nacht zou bellen met een probleem, ze er voor mij is.  Ik kan haar bellen om iets leuks te vertellen, om te huilen of om mijn gal te spuwen. Ze zal me nooit veroordelen.

Bij mijn zusje kan ik mezelf zijn

Als mijn zusje langs komt, hoef ik niet in mijn mooie kleren met make up op mijn smoel op haar te wachten. Ik kan gewoon als ma tokkie op de bank zitten met mijn ongekamde haar, het zal haar een worst wezen. Ook zij kan rustig 3 uur in haar joggingspak in de auto zitten als ze op bezoek komt om vervolgens op mijn bank ik slaap te vallen.

Ze zat startklaar terwijl ik lag te bevallen

Toen ik werd ingeleid, dacht mijn zusje dat de baby toen ook meteen zou komen. Ze had dus al helemaal gepland wanneer ze zouden komen. Helaas kwam Farah 2 dagen later en stapte mijn zusje (en zwager) meteen in de auto om mijn vader op te pikken en naar ons toe te rijden om haar kleine nichtje te bewonderen. Mijn moeder was natuurlijk al bij mij.

Mijn zusje zal altijd eerlijk tegen mij zijn

Als ik echt oprecht advies wil, bel ik mijn zusje. Mijn moeder is altijd enthousiast over mijn zusje en mij en zal nooit 1,2,3 zeggen dat iets te hoog gegrepen is. Mijn zusje is daarentegen wel eerlijk. Toen ik laatst advies nodig had met betrekking tot een aanbieding op carrière gebied , was ik toch nog een beetje onzeker. Was dit niet te mooi om waar te zijn? Kon ik dit wel aan? Ik weet dat mijn zusje het ook zegt als ze een andere mening heeft dan ik. Soms een beetje te ongenuanceerd, want zoals ik al eerder schreef, we zijn dag en nacht verschil. Zij zegt gewoon wat ze denkt en dat is ook wat ik soms nodig heb.

Ze is Farah’s suikertante

Mijn zusje heeft geen kinderen en overigens ook geen kinderwens. Een aantal jaar geleden zei ze zelfs nog dat ze allergisch was voor kinderen. Maar toen werd Farah geboren. Er kwamen gevoelens los waar van ze zelf niet eens wist dat ze ze had.  Haar letterlijke woorden na mijn bevalling waren : Ik wist niet dat ik dit als tante kon voelen. Samen met mijn moeder verwend ze Farah veel te veel.  Ze is gek op mijn kleine meid en andersom ook trouwens. Farah word helemaal wild als ze mijn zusje en zwager ziet, de liefde die ik tussen hen zie is zo onschuldig en ook zo puur.

Farah is haar “eigen” en ik weet zeker dat ze Farah nooit in de steek zal laten. Het is dan ook niet zo gek dat we hebben vastgelegd dat zij Farah’s voogd is als er wat met Jerry en mij gebeurd. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ze de beste tante is die Farah zich kan wensen.

Mijn zusje zal altijd achter mij staan

Ze is het niet altijd met mij eens, maar ze zal altijd achter mij staan. Zelfs als kind zijnde was dat zo. We maakten soms wel ruzie, maar als iemand iets over of tegen mij zei, had diegene mijn zusje op haar dak. Ze is het lang niet altijd met mij eens, maar ze staat wel altijd achter mij.

Met niemand kan ik ruzie maken zoals met mijn zusje

De laatste jaren valt het mee, maar vroeger konden wij heel goed ruzie maken. Maar eindstand weet ik dat we er altijd voor elkaar zullen zijn. We konden elkaar uitschelden, boos op elkaar worden, voor van alles uitmaken, maar we wisten dat we aan de eindstreep weer samen zouden komen. Vorige week woensdag vond ik haar nog een irritant rotkind omdat we een discussie over de Corona app hadden. Zaterdag was ze weer mijn beste vriendin en paste ze op Farah.

Ze is mijn persoonlijke psycholoog

Als ik met iets zit, al is het iets stoms, dan bel ik mijn zusje voor een peptalk. Zij probeert me dan weer uit de put te trekken en mij moed in praten. Dit heb ik vooral nodig als ik ergens onzeker over ben. Soms weet je diep van binnen dat je iets wel kunt, maar laat je eigen onzekerheid je toch weer twijfelen. Mijn zusje weet me dan toch weer moed in te praten, omdat ze soms dezelfde strugles heeft.

Ze heeft me geleerd wat vergeven en vergeten is

Mijn zusje en ik hebben het niet altijd makkelijk met elkaar gehad. Ik ben soms echt een vreselijk zus geweest. We hebben een tijdje samengewoond toen we nog jong waren en ik dacht dat ik haar tweede moeder was. Ik voelde me verantwoordelijk voor haar, maar dit resulteerde in dat ik wilde bepalen wat zij wel en niet deed. Als jong volwassene ging ze daar natuurlijk volledig tegen in. We hebben het elkaar niet makkelijk gemaakt en elkaar soms veel verdriet gedaan. Maar niemand vergeeft en vergeet ook wel een beetje zoals zussen dat doen. Want waar je een vriendin gewoon je leven uit gebonjourd zou hebben, kan dat met je zusje niet. Gelukkig maar!

Ze kent mijn diepste geheimen

Ik weet zeker dat ik mijn zusje voor 100% kan vertrouwen. Zelf chanteerde ik haar soms wel als puber zijnde, pfff vreselijk! Andersom is dat nooit zo geweest.  Nu we ouder zijn, is alles natuurlijk heel anders. We zijn beide volwassen geworden en closer geworden. Bij mijn zusje zijn mijn geheimen veilig en ik weet dat ze ze altijd bij zich zal houden. Wat ik ook doe.

Mijn zusje zal altijd oprecht zijn

Ze zeggen vaak, iemand gunt je alles….totdat je alles hebt…of totdat je meer hebt dan zij zelf hebben. Ik heb in het leven helaas vaak moeten meemaken dat dit echt de realiteit is. Bij mijn zusje weet ik 100% zeker dat zij mij alles gunt. Haar kan ik ook gewoon vertellen als ik een aanbod heb gekregen voor een baan en er nog niks rond is. Of als ik net zwanger ben en de 12 weken nog lang niet heb aangetikt. Ik weet dat zij me nooit iets zal misgunnen en mij hetzelfde gunt als dat ze zichzelf gunt.

We zullen nooit concurreren

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms best jaloers op mijn zusje was. Zij deed haar best op school, terwijl ik een spijbelende puber was. Zij deed dingen zo anders als dat ik dat deed. Als puber heb ik dat soms wel lastig gevonden. Inmiddels zijn we beide volwassen en weten we dat we allebei anders zijn. We hoeven onszelf niet met elkaar te vergelijken en we zijn geen concurrenten. Ik ben trots op mijn zusje en op wat zij heeft bereikt. Ze heeft haar universiteit afgemaakt, een leuke baan, rijdt in een leuke auto EN heeft een inloopkast. Toch heb ik niet het gevoel dat ik met haar hoef te concurreren, maar dat komt waarschijnlijk door wat ik in mijn vorige punt schreef. Ik gun haar alles wat haar hartje begeerd, omdat het ook andersom zo is.

Ahamdullilah, ik tel elke dag mijn zegeningen omdat ik een zusje heb…9 gedachten over “14 redenen waarom ik niet zonder mijn zusje kan…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *