5 redenen om een babyshower te organiseren

5 redenen om een babyshower te organiseren

Babyshowers worden momenteel volop georganiseerd. Waar je ze een paar jaar geleden nog sporadisch zag, zijn babyshowers tegenwoordig echt een onderdeel van de zwangerschap geworden. Er zijn mensen die het raar vinden om een feestje te vieren voor een baby die nog niet geboren is. Er kan immers van alles gebeuren tijdens de zwangerschap. Ik zie het zelf anders, je viert namelijk niet dat je een gezond kindje krijgt. Een babyshower is bedoeld om de moeder in spe in het zonnetje te zetten. Een babyshower organiseren is niet altijd even makkelijk.

Ik heb al verschillende soorten babyshowers meegemaakt en ook zelf georganiseerd en ze blijven leuk. De eerste babyshower die ik meemaakte vond ik best spannend, het was voor een nichtje van mijn man. De eerste babyshower die ik zelf organiseerde was daarentegen nog spannender maar vol positieve energie. Mijn eigen babyshower was misschien wel het spannendste. Ik moest de controle loslaten en dat kan best lastig zijn voor een controlfreak.

Maar waarom is het nou zo leuk om een babyshower te organiseren voor je bestie? Waarom verdiend jou beste vriendin eigenlijk een babyshower?

  1. Dit is misschien wel de laatste dag dat je je vriendin lekker in de watten kan leggen. Na de geboorte komen niet alleen de slapeloze nachten maar ook de babyverhalen. Het zal over niks anders meer dan de baby gaan. Dit is dus de juiste gelegenheid om alles om je vriendin te laten draaien.
  2. Bij een babyshower horen cadeautjes. Op deze manier is het natuurlijk altijd leuk als je vriendin haar babyuitzet een beetje bij elkaar krijgt. Baby’s zijn erg duur dus alle cadeautjes zullen dankbaar in ontvangst genomen worden. Daarnaast krijg je op een babyshower vaak ook leuke originele cadeautjes waar je zelf niet aan hebt gedacht en zeg nou eerlijk.. we houden toch allemaal van cadeautjes krijgen?
  3. Je vriendin krijgt een feestje met alle dames die belangrijk voor haar zijn zonder er zelf wat voor te hoeven doen. Hoe leuk is dat? Als mama to be hoef je niet uren in de keuken te staan om hapjes te maken of achteraf je hele huis op te ruimen. Maar je hebt wel een super leuk en gezellig feestje.
  4. Een babyshower is een blijvende herinnering, maak dus ook veel foto’s en een leuk gastenboek. Herinneringen blijven altijd, ook al worden we ouder en ook al vliegen de jaren voorbij de herinnering aan een gezellige babyshower zal altijd in haar geheugen gegrift blijven staan.
  5. Hoe lang is het geleden dat je spelletjes hebt gespeeld? Bij een babyshower horen natuurlijk spelletjes! Niet alleen gezellig voor de aanstaande moeder maar ook voor jezelf. Zet de spelletjes en hapjes maar klaar en het lachen, gieren en brullen kan beginnen.

Omdat een babyshower organiseren niet altijd even makkelijk is, vind je hier meer tips. 

Heb jij wel eens een babyshower voor een speciale vriendin georganiseerd?14 gedachten over “5 redenen om een babyshower te organiseren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *