Red velvet recepten; dit zijn de lekkerste!

Red velvet recepten; dit zijn de lekkerste!

Staat jou het water ook al in de mond wanneer je denkt aan een heerlijke Red velvet cup cake of taart? Nou bij mij wel hoor! Zou jij het leuk vinden om dat eens zelf te maken? Ik heb een aantal red velvet recepten op een rijtje voor je gezet. Er is toch niets lekkerder dan snacks die je zelf maakt? De cake of taart kennen we natuurlijk allemaal wel, daarom hier wat recepten die ook Red velvet zijn maar anders dan een cake of taart.

Wat is Red velvet?

Red velvet is een bekende term en iedereen is er gek op, waar wat is red velvet nou eigenlijk? Het is eigenlijk niet veel meer dan een gewone cake die rood van kleur is. De kleur wordt meestal door kleurstof verkregen maar soms ook door natuurlijk producten zoals rode bietjes. Er is 1 ingrediënt wat altijd in een Red velvet cake of taart thuishoort en dat is cacao. Wanneer de cake geen cacao bevat kan je het geen Red velvet noemen. Traditioneel wordt de Red velvet taart voorzien van een cream cheese frosting. Dat is het laagje wat over de taart heen gaat. Ik weet dan ook bijna zeker dat je gek op de volgende Red velvet recepten zult zijn.

American Red velvet pancakes

In mijn blog over lekkere lunch gerechten, kon je al lezen hoe je lekkere American pancakes kunt maken. Maar heb je wel eens gedacht aan American red velvet pancakes? Ik kan je vertellen, ze zijn fingerlicking good!

Wat heb je nodig?

  • 215 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel soda
  • Een snufje zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 medium eieren
  • 30 gram plantaardige olie
  • 300 milliliter karnemelk
  • Rode kleurstof of bijvoorbeeld rode bietensap

En voor de frosting

  • 1 theelepel melk
  • 35 gram poedersuiker

Hoe maak je het?

We beginnen met het beslag. Voeg als eerste de bovengenoemde ingrediënten samen in een kom maar wacht nog even met de kleurstof of het rode bietensap. Mix alles met een garde tot een glad en klontvrij beslag. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je langzaamaan telkens een beetje van de rode kleurstof of het bietensap toe tot je de kleur goed genoeg vindt. Bak de American pancakes aan beide kanten lekker roodbruin (goudbruin kunnen we het nu niet noemen natuurlijk).

Vervolgens beginnen we met de frosting oftewel het glazuur. Verwarm als eerste de melk met het poedersuiker en wanneer dit klaar is giet je het over de pancakes heen. Om het vervolgens helemaal af te maken leg je er nog een paar verse aardbeien bij en dan heb je toch een heerlijk Red velvet gerechtje om jouw lief mee te verwennen. Simpel he?

Red velvet spikkel donuts

Nog een lekkere snack voor tussendoor, gemaakt op basis van Red velvet zijn de donuts. Hartstikke lekker en leuk om te maken en het neemt niet zo heel veel tijd in beslag. Jerry maakte vorig jaar nog een donutwall en daar kun je deze donuts natuurlijk vervolgens super leuk aan ophangen. Ik denk wel dat je dan de frosting moet skippen. Je kan met de volgende ingrediënten ongeveer 18 donuts maken.

zelf donuts maken

Wat heb je nodig

  • Een donutplaat of siliconen bakvorm
  • 300 gram bloem
  • 250 gram magere yoghurt
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 4 eetlepels roomboter en wat extra boter om in te vetten
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zout
  • Rode kleurstof

En voor de frosting

  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
  • Decoratiespikkels

Hoe maak je het?

Als eerste ga je de oven voorverwarmen op 175 graden. Daarna meng je de bloem, het zout, de cacaopoeder, de baking soda en de nootmuskaat door elkaar. Pak intussen een grote schaal en mix vervolgens daarin de boter, het ei, de yoghurt, het vanille-extract, de witte basterdsuiker en de fijne kristalsuiker vervolgens door elkaar. Wanneer je dit goed gemengd hebt doe je er daarna wat rode kleurstof bij.

Wanneer de kleur goed is zeef je daarna de andere ingrediënten erbij. Heeft jouw beslag een mooie egale structuur gekregen dan doe je het in een spuitzak en vul jij je bakplaat voor donuts voor 2/3 met het beslag. Bak de donuts vervolgens in 12 minuten af totdat je de donut in kunt duwen en deze weer terug omhoogkomt. Laat de donuts afkoelen en haal ze van de plaat af. Zelf heb ik een silliconen donut bakvorm, deze kun je kopen op bol.com.

Voor de topping maak je een mengsel van de roomkaas, poedersuiker en het water. Doop de donuts in het mengsel en strooi daarna de spikkels eroverheen. Klaar zijn jouw overheerlijke Red velvet spikkeldonuts! Ik denk dat dit wel 1 van mijn favoriete red velvet recepten is.

Red velvet brownies

Ik denk dat dit wel 1 van de makkelijkste red velvet recepten is, iedereen kan namelijk brownies bakken. Toch zijn deze brownies net even anders en komt er een stukje cheesecake om de hoek kijken.

Wat heb je nodig voor de brownies?

  • 120 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • Wat rode kleurstof of bietensap

En voor de cheesecake

  • 240 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei

Hoe maak je het?

Je begint alseerste met het maken van het beslag voor de brownie. Klop de suiker met de boter tot dat deze luchtig is en er bijna wit uit ziet. Voeg de eieren een voor een toe. Doe het vanille extract erbij, het citroensap en de rode kleurstof. Voeg als laatste de cacao en de bloem toe. Mix dit op een lage stand met je mixer. Houd van dit deeg vier eetlepels apart en doe de rest in een vierkante bakvorm.

Vervolgens begin je met het cheesecake beslag. Je klopt de roomkaas met de suiker en het vanille extract door elkaar. Doe het ei erbij. Als je een luchtig beslag hebt verdeel je de cheesecake over het browniebeslag. Doe nu de vier eetlepels browniebeslag eroverheen en maak met bijvoorbeeld een saté prikker een swirleffect.

Bak daarna de brownie-cheesecake op 170 graden in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 a 30 minuten. Voor het snijden, moet je het even goed laten afkoelen.

Nou, ik denk dat je wel zoet bent met deze red velvet recepten toch? Je kan ze overigens ook erg goed op een babyshower high tea gebruiken. Ben je op zoek naar nog meer red velvet recepten? Ook van de magnum cakepops kun je lekkere redvelvet cakepops maken.

Welke van deze red velvet recepten ga jij als eerste maken?



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *