Een goedkoop dagje uit: Recreatieoord Binnenmaas

Een goedkoop dagje uit: Recreatieoord Binnenmaas

De zomervakantie is al begonnen, en we willen allemaal leuke dingen doen met de kids. Helemaal nu veel van ons niet op vakantie gaan naar het buitenland. Helaas hebben niet alle mama’s het budget om naar de Efteling of een ander groot attractiepark te gaan.  Daarom wil ik deze zomer, meer aandacht besteden aan lowbudget uitjes. Zodat we met zijn  allen leuke dingen kunnen doen, ook als je niet zoveel te besteden hebt. Want een goedkoop dagje uit is toch hartstikke leuk?

Dit keer wil ik jullie meer vertellen over recreatieoord Binnenmaas. Een super speeltuin waar van alles te doen is. Wij waren hier voor het eerst. Mijn kleine meid van 2 heeft hier ontzettend genoten en wilde niet meer naar huis. Dit recreatieoord  ligt vlak achter Rotterdam en was voor ons ongeveer een half uurtje rijden. Perfect dus.

De speeltuin

In de speeltuin is er echt van alles te doen. Je hebt 2 air trampolines, diverse glijbanen en schommels en om de speeltuin heen is een groot grasveld waar je lekker kan picknicken.  Ook staan er voldoende picknicktafels, als je er niet zo van houdt om in het gras te zitten. Deze speeltuin deed me denken aan Drouwenerzand, zoals deze vroeger was. Tegenwoordig is dat een all inclusive pretpark, maar vroeger was het ook een mega speeltuin. Zowel kleine kindjes, als grote kids kunnen zich hier prima vermaken. 

De kinderen kunnen lekker rondrennen, want ze kunnen niet echt “weg”. Om de speeltuin heen zitten namelijk hekken. Ik vond de speeltuin vooral erg overzichtelijk en niet zo chaotisch. Nou waren wij er op een dinsdag en was er praktisch niemand, heerlijk dus. Vind je het niet zo erg als de kids smerig worden en heb je extra kleding bij je? Er is een moddertafel waar ze lekker vies kunnen worden. Wij hebben dit maar overgeslagen, haha. Ik heb echt geen smetvrees, maar dit is niet helemaal mijn ding. Waarschijnlijk wel die van Farah, maar gelukkig zijn haar vader en ik nog steeds de baas.

Goedkoop dagje uit bij recreatieoord de binnenmaas

Attracties

Je hebt allerlei kleine attracties, vooral gericht op de jongere kids. Ik gok tot een jaartje of 10.  Zo heb je kleine bootjes, elektrische motors, auto’s en quads. Al deze attracties betaal je met een muntje en zitten dus niet bij de entree prijs inbegrepen. Indien je dus in gaat slaan met muntjes, dan behoord het niet echt meer tot een goedkoop dagje uit. Je kan hier overigens ook midgetgolven, leuk voor de oudere kids. Farah vond de ronde bootjes helemaal geweldig en de mini motors ook. De grotere bootjes vond ze maar eng en halverwege had ze het wel gezien en wilde ze er uit. Je kan zelf kiezen hoeveel geld je uitgeeft aan de attracties. Wij hadden 10 muntjes voor 10 euro, maar hebben er nog 5 over voor de volgende keer. Dus ook met de attracties erbij, vind ik dit park nog steeds vallen onder de lowbudget uitjes, als je muntjes met mate koopt.

De kinderboerderij

De kinderboerderij was niet heel erg groot maar voor Farah prima. Ze schrok alleen een beetje van de geitjes, die wel heel enthousiast werden toen ze haar zagen. Je kon de geitjes aaien, maar dat vond mevrouwtje maar niks en ze zette het op een huilen. Verder heb je er nog kippetjes, wat andere vogelsoorten, varkens, paarden en ezels. Ontzettend leuk. Er staat een houten koe, die je zogenaamd mag melken. Ook heb je kleine tractoren, waar de kids op rond kunnen rijden. Dit vond Farah geweldig. Voor de kinderboerderij betaal je geen entree, als je alleen hier naar toe gaat. Dus dit is helemaal een goedkoop dagje uit. Ook wordt er regelmatig een activiteit georganiseerd op de kinderboerderij. Kijk dus even in de activiteitenkalender of er iets voor jou tussenstaat.

Goedkoop dagje uit op de kinderboerderij

Het zwembad

Bij warm weer kun je lekker zwemmen om af te koelen. Voor ons was het net ietsje te fris en daarom hebben we dit niet gedaan. Ik kon wel lekker foto’s maken zonder mensen er op, haha. Blijkbaar hadden meer mensen dezelfde mening als wij. Op een warmere dag was het waarschijnlijk niet gelukt om zulke prachtige plaatjes te schieten. Om het zwembad heen, heb je ook groot grasveld waar je met je handdoekje kan liggen. Er is een 25 meter bad met 2 springplanken en een glijbanen bad met 4 verschillende glijbanen voor de grotere kids , een kleuterbad met waterkanon en een peuterbadje voor de allerkleinsten. Er is dus aan iedereen gedacht. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 22 graden.

Low budget uit naar recreatieoord binnenmaas

Bootjes huren

Als je na de attracties helemaal doorloopt naar achteren, kom je bij een steiger uit. Hier kun je waterfietsen of een bootje huren. De omgeving is echt prachtig. Farah is hier nog een beetje te jong voor en ik was doodsbang dat ze in het water zou springen, dus wij hebben dit overgeslagen. Ik kon ook niet echt ergens de tarieven vinden. Ik weet niet of het nog steeds een goedkoop dagje uit is, als je dit ook gaat doen. Zonder deze wateractiviteiten, valt dit recreatieoord wat bij betreft wel onder de noemer lowbudget uitjes.

recreatieoord binnenmaas

Wandelpaden

Om het meer heb je allerlei wandelpaden. De natuur is er echt prachtig. Farah wilde echter alleen in de speeltuin spelen en ik geef haar natuurlijk geen ongelijk. We hebben dus niet echt een wandeling kunnen maken, wat best jammer is.

Eten en drinken

Je hebt op het park 2 frietkramen en een restaurant. Helaas waren beide frietkramen dicht en was alleen het restaurant open. Een bord friet met 2 garnalen kroketten kostte 10 euro. In totaal waren we 22 euro kwijt voor 3 drankjes, een bord friet en een bord friet met garnalen kroketten. We hadden echt heel last minute besloten om naar het recreatieoord Binnenmaas te gaan, dus we hadden zelf geen eten en drinken meegenomen. Dit kan makkelijk want er zijn voldoende plekken waar je lekker kunt picknicken. De volgende keer, nemen we dus een koelbox mee, zodat het echt een goedkoop dagje uit wordt. Het is altijd leuk om geld te besparen en zo nog meer lowbudget uitjes te kunnen doen.

goedkoop dagje uit

Openingstijden

Recreatieoord Binnenmaas is van 1 juli t/m 30 augustus dagelijks geopend van 09.30 – 18.00 uur. Van 31 augustus t/m 16 oktober gelden er aangepaste openingstijden. Ze zijn dan op woensdag en vrijdag geopend van 12-17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10-17.30 uur. In de herfstvakantie zijn ze doordeweeks geopend van 12-17.30 uur en in het weekend van 10.00-17.30 uur. De rest van het jaar is de speeltuin gesloten. Het openluchtzwembad is alleen in de zomervakantie geopend van 9.30-18 uur. De kinderboerderij is van 29 mei t/m december dagelijks geopend van 10.00-16 uur. Je kunt het park, buiten openingstijden afhuren voor kinderfeestjes. Zo nu en dan veranderd er iets qua openingstijden, maar dit wordt dan op hun facebook pagina gemeld.

Prijzen

Kind : 4 euro
Volwassenen(vanaf 16 jaar) : 2 euro
Zwembad + speeltuin (vanaf 1 jaar) : 7 euro
Kinderboerderij: gratis
Dagkaart parkeren: 6 euro
Parkeren per 90 minuten: 2 euro

Adres

Vrouwehuisjesweg 1
3271 LX Mijnsheerenland

goedkoop naar de speeltuin

Conclusie

Ik vond recreatieoord Binnenmaas echt ontzettend leuk omdat het echt een goedkoop dagje uit is. Voor een hele dag, exclusief het zwembad en eten, waren we € 14,00 kwijt voor ons drietjes. Prima te doen dus. We hadden wel voor € 10,00, 10 muntjes gekocht voor de attracties maar in principe zou je dit kunnen overslaan. Ik denk dat dit park tot een jaar of 12 erg leuk is, daarna zijn de kids er te groot voor. Ze kunnen dan nog wel steeds zwemmen natuurlijk, want dat is voor elke leeftijd leuk. We hebben nog 5 muntjes over, dus we komen snel terug. Dit keer waarschijnlijk samen met vrienden of familie, want daar is dit park erg geschikt voor. Recreatieoord Binnenmaas staat dus ook wel in mijn top 10 van lowbudget uitjes.

Wil je Rotterdam nog in en lekker highteaen? Dan moet je dit zeker bij de Unie doen.
18 gedachten over “Een goedkoop dagje uit: Recreatieoord Binnenmaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *