10 x een recept voor 1 persoon

10 x een recept voor 1 persoon

De herfst is begonnen en de winter komt er al weer aan. Dat betekent stamppot: zuurkool, boerenkool of stamppot andijvie… Heerlijk! Maar, wat als je op zoek bent naar een lekker recept voor maar één persoon? Het is zonde om een pan vol eten te maken, waarna je de helft weg kunt gooien omdat je het niet op krijgt. Het is vaak lastig in te schatten hoeveel eten je klaar moet maken als je in je eentje bent en je wilt ook niet elke avond een pakje noodles eten. Een beetje variatie in je eetpatroon is ook wel fijn. Gelukkig zijn er veel recepten te vinden die uitermate geschikt zijn voor maar één persoon. Hieronder lees je meer over recepten voor één persoon. Ik deel 10 ideeën met je, zodat je wat inspiratie op kunt doen wat betreft eten voor 1 persoon. Ik sluit deze blog af met maar een uitgeschreven recept, zodat jij direct aan de slag kunt gaan met jouw eenpersoons recept. Een recept voor 1 persoon vinden, hoeft dus niet moeilijk te zijn.

Vietnamese pho

Als je een fan bent van soep, dan is de Vietnamese pho ideaal voor jou. Uitermate geschikt voor koude tijden, als maaltijd of als tussendoortje. Er zit genoeg vulling in de soep, waardoor het je ook verzadigd voor een eventuele lunch of het avondeten. Deze soep zet je binnen no-time op tafel voor jezelf. Me-time! Deze heerlijke maaltijdsoep bevat onder andere vlees, bouillon en noedels. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kan je hier niet een beetje van maken maar zit je met een grote pan? Vries het gewoon in want Vietnamese pho is een perfect recept voor 1 persoon.

Pasta

Pata is altijd een goede optie, nietwaar? Je kunt pasta kiezen die je zelf lekker vindt. Geef je de voorkeur aan spaghetti, fusilli of toch iets anders? Hoe dan ook, je kunt er alle kanten mee op. Saai hoeft het in ieder geval niet te zijn. Je kunt ervoor kiezen om wat extra pasta te koken, zodat je er een aantal dagen van kunt genieten. Een bonustip is om gekookte pasta af te spoelen met koud water en om maximaal twee dagen te bewaren in de koelkast. Varieer bijvoorbeeld door er pasta pesto van te maken, maak ook eens een koolhydraatarme pasta, super lekker.

Couscous

Iets wat steeds meer in opkomst is, is couscous. De populariteit komt vooral door het bereidingsgemak van dit product, evenals de veelzijdigheid. Maak er bijvoorbeeld een voorgerecht van of tover het om in een hoofdgerecht. Voeg zoete aardappel toe, feta en granaatappel om te genieten van een heerlijke – en ook nog eens vegetarische – salade. Couscous is een perfect recept voor 1 persoon.

Chocolate Chip cookie

Koekjes, chocolade.. Heaven, of niet?! Chocolate chip cookies zullen vast en zeker een oplossing bieden voor je zoete cravings. Erg lekker zijn ze! Je kunt een aantal kleine koekjes maken, maar je kunt ook jezelf heerlijk verwennen door een enorme XL chocolate chip cookie te maken. Jouw avond kan zo niet meer stuk!

Gnocchi

Misschien heb je er weleens van gehoord, maar weet je nog niet goed wat het is. Gnocchi is perfect voor alle pasta lovers. Net zoals vrijwel alle pastasoorten, is gnocchi erg veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op, Wat dacht je bijvoorbeeld van gnocchi met hazelnoten, salie en pastinaak? Je kunt er eindeloos mee variëren.

Omelet

Nog een klassieker: een heerlijke omelet. Je kunt hier ook van alles en nogwat mee. Je kunt een eitje bakken en genieten van heerlijke toast. Mocht je er een gezonde twist aan willen geven, bak dan wat groenten voor bij je omelet, zoals paprika, tomaten en ui. Kaas en een plakje kipfilet kunnen ook niet missen bij je omelet. Maak er je eigen feestje van!

Risotto met zalm

Een ander lekker gerecht dat perfect is voor de herfst en winter is risotto. Je kunt ervoor kiezen om een vegetarische risotto te maken, maar het is ook heerlijk om zalm toe te voegen aan de risotto. Of wat dacht je van kip? Het kan allemaal.

Kapsalon

Of je nou zin hebt in een vettige hap of in een gezonde maaltijd, kapsalon werkt. Als je namelijk zelf je kapsalon in de hand hebt, kun je jouw eigen twist eraan geven. Maak bijvoorbeeld je eigen patat. Deze kun je frituren, maar ook in de airfryer kun je heerlijke patat bakken. Vervolgens kun je je eigen salade in elkaar zetten: sla, augurk, paprika, tomaten, ui en andere groenten die je lekker vindt. Oh ja, vergeet het sausje niet!

Yoghurt bowl

Op zoek naar een recept voor een heerlijk ontbijtje? Maak dan je eigen yoghurt bowl. Je kunt yoghurt kopen zonder smaakje, maar je hebt tegenwoordig ook yoghurts met een smaakje, zoals vanille, aardbei of kersen. Je kunt je yoghurt bowl afmaken met toppings, zoals fruit en/of granola en honing. Het is ook mogelijk om een yoghurt bowl samen te stellen in de perfecte herfstsfeer: yoghurt met appel, kaneel, rozijnen en granola. Maak het eventueel af met een beetje honing en you’re good to go!

Kaasvlinders

Voor alle kaas liefhebbers onder ons, is dit perfect. Neem dit als snack tijdens je favoriete film en je avond kan niet meer stuk. Hieronder volgt een ingrediëntenlijstje voor 18 stuks kaasvlinders, maar je kunt er altijd meer of minder maken.

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • ½ ei
  • Snufje oregano en peper
  • 100 gram geraspte kaas
  • Bakplaat met bakpapier

Om de kaasvlinders klaar te maken, verwarm je eerst de oven voor op 200 graden Celcius. Nu kun je het bladerdeeg uitrollen. In het geval dat je alleen losse plakjes bladerdeeg hebt, kun je deze tegen elkaar aandrukken. Vervolgens bestrooi je het bladerdeeg met de kruiden en met de geraspte kaas. Het is handig om dit iets aan te drukken. Begin bij de lange zijde van het deeg en rol deze op tot je het midden hebt bereikt. Doe nu ook hetzelfde bij de andere lange zijde van het deeg. Nu kun je de rol snijden met behulp van een scherp mes. Snijd het bladerdeeg in circa 18 stukjes. Leg nu de kaasvlinders op de bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Klop ½ ei op en bestrijk de kaasvlinders met dit mengsel, zodat het goudbruin bakt. Bak de kaasvlinders voor circa een kwartier goudbruin en laat ze afkoelen.

Heb jij nog een lekker recept voor 1 persoon?



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.