Spaghetti met kip in roomsaus

Spaghetti met kip in roomsaus

Spaghetti met kip…Jummie! Maar nog lekkerder met roomsaus. Ik ben gek op Vapiano, omdat ik een echte pasta liefhebber ben. Maar een paar keer per week naar Vapiano wordt ook een dure grap. Ook eet ik geen vlees bij Vappi, omdat het niet halal is… Daarom maak ik mijn pasta gewoon lekker zelf en geef ik mijn eigen draai er aan! Dit keer heb ik voor jullie een recept van spaghetti met kip en champignons in roomsaus.

Toen ik nog thuiskok was voor thuisafgehaald ( een initiatief waarbij je kookt voor je buren voor alleen een kleine vergoeding voor je boodschappen), maakte ik deze pasta ook zo nu en dan. Dit gerecht was erg geliefd en ik kreeg regelmatig de vraag wat mijn recept was. Helaas kom ik er met een kleine meid en een zieke vader niet meer aan toe om te koken voor de buurt, maar ik deel natuurlijk graag mijn recept zodat iedereen dit lekker zelf kan maken.

Knoflook in mijn gerechten vind ik heerlijk, en knoflook is erg gezond. Knoflook bevat allicine, een stof met krachtige medicinale eigenschappen. Daarnaast bevat knoflook weinig calorieën maar is het rijk aan Vitamine C, Vitamine B6 en mangaan. In dit gerecht vind je niet alleen verse knoflook, maar ook boursin (een rijke knoflook roomkaas). Een heerlijk knoflookbommetje dus.

Wat heb je nodig?

 • 1 pak spaghetti
 • een pakje ongeklopte slagroom ( of als je het gezonder wilt maken, creme fraiche)
 • 500 gram kipfilet
 • 500 gram champignons
 • 1 courgette
 • 2 flinke eetlepels groene pesto
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 1 laurierblaadje
 • 2 bouillonblokjes
 • een pakje boursin
 • eventueel geraspte kaas
 • peper en zout naar smaak
 • zonnebloem olie
 • olijfolie

Hoe maak je het?

 1. Snij als eerste de knoflook en uien fijn en fruit deze vervolgens goudbruin in een wokpan in een beetje zonnebloem olie.
 2. Was daarna de kipfilet met zout en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Voeg vervolgens deze samen met de maggiblokjes en het laurierblaadje aan de knoflook en uien toe.
 3. Was de champignons en snijd deze in 4 stukjes. Als je grote champignons hebt, kun je ze natuurlijk altijd kleiner snijden. Snijd de champignons echter niet te fijn, zodat je een lekkere bite blijft houden. Daarna was je de courgette en snijd je deze in kleine blokjes. Je hoeft de courgette niet te schillen.Voeg de champignons en de courgette toe aan de kipfilet en wok dit lekker half gaar.
 4. Daarna voeg je de slagroom, pesto en boursin toe en laat het vervolgens geheel lekker sudderen totdat de kipfilet goed gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
 5. Als laatste kook de spaghetti in een grote pan kokend water samen met een scheut olijfolie en een beetje zout. Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en spoel je het af met koud water. Voeg ook nog een beetje olijfolie toe zodat de spaghetti niet gaat plakken.
 6. Serveer de spaghetti op een groot bord met de saus er overheen, garneer het eventueel met wat geraspte kaas.

Tip: Ben je niet zo gek op spaghetti vanwege de sliertjes? Vervang dan de spaghetti door penne, of andere pasta die je wel lekker vind.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar iets anders lekkers? Kijk dan even tussen mijn andere recepten14 gedachten over “Spaghetti met kip in roomsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *