Een kleurrijke koolhydraatarme ovenschotel

Een kleurrijke koolhydraatarme ovenschotel

Om een beetje in de gezonde sferen te blijven, deel ik graag dit recept voor een koolhydraatarme ovenschotel.  Ik ben dus een echte lekkerbek, maar heb helaas ook diabetes. Ik moet daarom dus toch een beetje op passen met koolhydraten. Dit recept is daarom ook helemaal diabetes proof en ook nog eens goed voor de lijn, want ook hier mogen er nog wel wat kilootjes af.

 Omdat ik dit gerecht klaar maakte  terwijl mijn kleine nichtje er ook was, die een koemelk allergie heeft, moest ik er wel voor zorgen dat de ovenschotel 100% koemelk vrij was. Zo kon zij dus ook onbezorgd mee eten. Terwijl ik dit recept uit typ, vraag ik me dus meteen af of de zoete aardappel wel in een koolhydraatarm dieet past en niet eerder koolhydraat beperkt is. Je kan de zoete aardappel natuurlijk ook weglaten of vervangen door extra courgette of aubergine. Zo weet ik bovendien zeker dat het koolhydraat arm is.

Wat heb je nodig?

 • Gele courgette
 • Groene courgette
 • Aubergine
 • 1 zoete aardappel
 • 2 kip braadworsten
 • olijfolie
 • 1 blikje gepelde tomaten
 • Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

 1. Was als eerste de zoete aardappel, schil deze en snijd deze vervolgens in plakjes.
 2. Daarna was je de aubergine en beide courgettes en snijd deze in plakjes (gewoon met schil en al).
 3. Doe vervolgens de braadworst 2 minuten in de magnetron en snijd deze daarna in plakjes. Ik had zelf voor braadworst van de Marokaanse slager gekozen, omdat ik deze smaakvoller dan de andere voorverpakte braadworsten vind.
 4. Leg daarna alle plakjes uit stap 1,2 en 3 om en om in een ovenschaal zodat je leuke kleurrijke laagjes krijgt.
 5. Sprenkel intussen wat olijfolie over je ovenschotel en zet deze een halfuurtje weg.
 6. Verwarm voordat je verder gaat de oven eerst voor op 200 graden.
 7. Giet daarna de gepelde tomaten over de ovenschotel en strooi als laatste de Italiaanse kruiden er over heen.
 8. Zet de ovenschaal tenslotte ongeveer 40 minuten in de oven tot dat alle groentes goed gaar zijn.

Voila! Je koolhydraatarme ovenschotel is ready steady too eat!

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten vind je hier1 gedachte over “Een kleurrijke koolhydraatarme ovenschotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *