Hartige taart met een herfstachtig tintje

Hartige taart met een herfstachtig tintje

Hartige taart met paddenstoelen, spinazie en herfstkaas, hoe klinkt dat? Lekker toch? Ik kwam twee leuke herfstkazen tegen in de supermarkt en dacht: hier ga ik een lekkere hartige taart mee maken! Met gebakken paddenstoelen en spinazie. Lees het super makkelijke recept voor deze hartige taart met paddenstoelen, spinazie en herfstkaas hieronder. 

Je kan zoveel kanten op met hartige taart

Meenemen als tussendoortje of lunch naar je werk. Of in dunne punten serveren op een goed gevulde borrelplank. Of nu met het vele thuiswerken door corona, gewoon elke dag zelf lekker een stukje quiche eten. Als ontbijt of lunch thuis. Deze hartige taart met paddenstoelen, spinazie en herfstkaas is uitermate geschikt voor een herfstig feestje op je bord. Lekker hartig door de geraspte herfstkazen en paddenstoelen. Ik heb mijn vriend hier dan ook een paar keer heel blij mee gemaakt tijdens de lunch. We werken allebei veel thuis, dus dan moet je het een beetje gezellig maken!

De herfstkaas van de Lidl

Ze stonden een tijdje geleden in de folder, maar vaak blijven dit soort houdbare kazen nog wel wat langer te koop. De kaas met bospaddenstoelen is -je raadt het al- verrijkt met bospaddenstoelen en ligt in plastic verpakt bij de herfstproducten. Hetzelfde geldt voor de herfstkaas, alleen is die op smaak gemaakt met knoflook, gember en peper. De smaak van de herfstkaas is wat overheersender door de knoflook, vandaar dat ik meer van de bospaddenstoelenkaas in de quiche heb verwerkt. Helaas kan ik geen linkjes vinden voor de kazen, maar op pagina 42 in de herfstfolder van de Lidl staan ze wel. En kan je deze kazen nou helemaal niet vinden? Dan ga je gewoon voor een goede oude kaas en een stuk Parmezaanse kaas dat je zelf kan raspen. Ook dat smaakt heerlijk bij de paddestoelen in deze hartige taart! Kaas is natuurlijk sowieso genieten πŸ˜‰

herfst kaas

Kaas, wie houdt er niet van?

Een nieuwe kaas meenemen en thuis proeven bij de borrel of lunch. Heerlijk! Ik neem altijd graag nieuwe kazen mee bij de supermarkt of kaasboer en ben altijd op zoek. In een supermarkt of winkeltje in een ander dorp kijk ik altijd even bij de kaas- en hapjes afdeling. Zelf ben ik namelijk echt gek op alle soorten kaas. Romig, blauw, schimmel, met een zoetje erin, alles vind ik lekker. En juist met verschillende kazen kan je de lekkerste hartige taarten maken. Kaas geeft altijd die lekkere hartigheid in een quiche mee. 

Je snijdt zeker 12 punten uit deze hartige taart met paddenstoelen, spinazie en herfstkaas Yes, je kunt hier dus de hele week van genieten! 1 x bakken en jouw lunch is geregeld. Ben je met zijn 4-en thuis? Dan is in vieren snijden en serveren met een lekkere salade of bij een kom warme soep als avondeten ook een goed idee. Lekker makkelijk voor doordeweeks!

Wat heb je nodig voor je hartige taart?

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 400 gram gemixte paddenstoelen bijvoorbeeld shiitake, kastanje- champignons, oesterzwam en bundelzwammen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram bospaddenstoelenkaas  of andere pittige oude kaas
  • 50 gram herfstkaas of Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Boter om te bakken
  • Extra benodigdheden: koekenpan, grote kom, rasp, oven en ovenschaal voor hartige taart
hartige taart

Hoe maak je de herfstaart?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een hartige taartvorm met het bladerdeeg. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken.

Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak daarin de paddenstoelen zo’n 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Ze mogen nog wel een bite houden, maar moeten wel goed gebakken zijn voor extra smaak. Haal uit de pan en zet even apart.

Bak daarna in de koekenpan de spinaziebladeren tot deze zacht zijn en geslonken. Doe over in een vergiet, knip eventueel in kleinere stukken en druk het overtollige vocht er goed uit met een grote lepel. Zet ook even apart.

Roer in een kom de eieren met de slagroom. Rasp alle kaas en doe de geraspte kaas er ook bij. Roer door, voeg wat zout en peper toe. 

Doe de spinazie erbij en roer door. Giet het ei-kaas-spinazie mengsel in de vorm met het bladerdeeg. 

Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat je een mooie taartrand krijgt en bestrijk eventueel met een kwastje met wat van het kaas-ei mengsel (doreren) voor een mooie goudbruine kleur. 

Strooi tot slot daarbovenop de gebakken paddenstoelen en duw een beetje in het eimengsel.

Bak in de oven af voor ongeveer 40 minuten. 

Heb je meer zin in een hartige herfsttaart met pompoen, ricotta en salie? Check die hier! Of ga voor deze quiche met brie, peer en witlof. Lekker bakken in de herfst!

quiche

Deze hartige taart is overigens heerlijk met een warm linzensoepje .

Heb jij deze hartige taart met paddenstoelen, spinazie en herfstkaas? Let Tammie know! Tag haar bijvoorbeeld op Facebook of Instagram. Of gebruik de hashtag #aantafelmettammie. Zou ze super leuk vinden!

Dit is Tamara’s derde en tevens laatste gastblog op Sparkles Inside. Eerder deelde zij een recept van Bananoffee tiramisu met dulce de leche en een vegan rendang. Zij heeft vanuit haar website Aan tafel met Tammie.nl eerder al 2 recepten gedeeld. Benieuwd naar meer foodie avonturen van Tamara? Volg haar via Instagram op @aantafelmettammie.nl.

Over Tamara van Aan tafel met Tammie

Tamara, door vrienden vaak Tammie genoemd, houdt ontzettend van lekker eten en drinken. β€˜s Ochtends is ze al aan het bedenken wat ze β€˜s avonds wil gaan eten of welk gerecht ze in het weekend wil maken. Een van haar grote foodliefdes is de Indonesische keuken. Er stroomt namelijk wat Indonesisch bloed door haar aderen. Ondanks dat kwartje tropisch bloed is haar allergrootste foodliefde echt Hollands, namelijk: kaas. Echt Γ‘lle kazen vind ze lekker. In veel van haar gerechten is dan ook wel ergens een beetje (of heel veel) kaas terug te vinden. Maar een Indonesische rijsttafel werkt ze ook prima naar binnen zonder kaas hoor! Op Aan tafel met Tammie vind je daarom vooral recepten terug voor de levensgenieter en BourgondiΓ«r. Meestal makkelijke recepten, geschikt voor thuiskoks en levensgenieters. “Want een dag niet lekker gegeten is een dag niet geleefd!



8 thoughts on “Hartige taart met een herfstachtig tintje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.