Calorieënbom: Maak je eigen freakshake, een foodtrend deze zomer

Calorieënbom: Maak je eigen freakshake, een foodtrend deze zomer

Een Freakshake bevat teveel calorieën en ook veel te veel suiker, absoluut niet diabetesproof dus. Maar heel af en toe moet je kunnen genieten hoor en al je principes over boord gooien, of niet soms? Oke misschien niet een heel goed advies, maar we cheaten allemaal wel een keertje toch? Ik in ieder geval wel, met met de gevolgen van dien natuurlijk. Met diabetes zijn teveel suikers natuurlijk niet helemaal handig en misschien ook niet helemaal verantwoord want een freak shake bevat wel heeeeulll veeeeeullll suiker. Bewaar deze dus voor je cheatday.

Instagram waardig

Een freakshake shooten stond al heel lang op mijn bucketlist. Een freakshake is namelijk helemaal contentwaardig en zorgt voor een mooi plaatje op je instagramfeed. Om heel eerlijk te zijn vond ik de freakshakes een beetje te prijzig buiten de deur, als het je alleen gaat om het plaatje. Ook al vroeg mijn kleine meid er al weken om, ik vond het toch een beetje too much. Farah had het namelijk na 2 slokken wel weer gezien en dan is het een beetje zonde. Dus maakten we het helemaal zelf, en heel eerlijk…ik vind het nog best goed gelukt.

recept freakshake

Wat is een Freak shake

Eigenlijk is een freakshake gewoon een opgepimpte milkshake. Niks is te gek en hoe meer toeters en bellen (lees; snoep, donuts en suiker), des te beter. Zelf was ik eigenlijk van plan om onze freakshakes op te pimpen met kinder bueno’s, echter was ik ze kwijt toen ik het wilde maken en vond ik ze terug doen we de freak shakes allang ophadden. We hebben onze blitse milkshakes dus opgepimpt met donuts en snoepjes, ook lekker (ongezond).

Hoeveel calorieën freakshake

Eigenlijk zijn deze hippe milkshakes hartstikke ongezond. Veel mensen denkend dat een freak shake hetzelfde is als een milkshake, maar niks is minder waar. Ze hebben misschien wel beide de basis van ijs, maar worden versierd met een toef slagroom, snoep, donuts, chocolade en nog veel meer suikerbommen. Goed voor zo’n 1.700 calorieën. Oeps! Niet helemaal geschikt voor mensen zoals ik met diabetes. Tevens zou ik een freakshake nooit als nagerecht serveren vanwege het hoge calorieën aantal. Tevens zijn ze best groot, machtig en vullen ze dus goed. Niet helemaal verantwoord, maar ik zou er een maaltijd door vervangen.

Wat kost een freakshake

Hoe duur is een freakshake

In een restaurantje betaal je al snel tussen de 10 en 12 euro voor dit instaproof drankje. Maak je het zelf, dan ben je meteen een hoop minder centjes kwijt hoor. Ik denk dat ik rond de 5 euro kwijt was voor 2 drankjes. Dat is nog best te doen toch? Ik had overigens natuurlijk nog wel de helft van de ingrediënten over nadien. Je kan er voor kiezen om de donuts zelf te maken, dan ben je denk ik iets goedkoper uit, maar ik vond dat teveel gedoe. Ik heb dan ook voor de donuts van de Appie gekozen. Idem dito met de slagroom. Uit een spuitbus was het toch wat makkelijker.

Freakshake aardbei

Farah koos voor een freakshake aardbei, maar in principe kun je de freakshake maken in elke smaak die je zelf lekker vind hoor. Ik ben gek op chocolade, maar houd dan weer niet van chocolade taart, cake, ijs, milkshakes etc. Deze aardbeien freakshake was voor ons beide dus de perfecte match. Het recept die ik hier onder deel, is voor 2 personen. De volgende keer gaan we een unicorn freakshake maken of een vanille freakshake. Als er een volgende keer komt tenminste…

Wat heb je nodig?

 • 1 glas halfvolle melk
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • 4 grote lepels aardbeien schepijs
 • 1 bakje aardbeien
 • 1/2 halve reep witte chocolade
 • gekleurde suikermuisjes
 • Verschillende snoepjes
 • 2 grote donuts
 • slagroom
 • 2 saté prikkers
 • 2 grote glazen
 • blender

Recept Freakshake

We beginnen met de opmaak van de glazen. Smelt witte chocolade. Ik heb er voor gekozen om dit een paar minuten in de magnetron te doen, maar je kunt het ook au bain marie doen.

Vervolgens smeer je de randen van de glazen in met witte chocolade. Ik heb dit zelf met een lepel rondom gedaan. Daarna haal je je glazen door de gekleurde suikermuisjes heen. Wij kozen ervoor om de handvatten ook te versieren maar dat was achteraf niet helemaal handig. Op deze manier werd het namelijk best lastig om ze vast te pakken. Zet de glazen een half uurtje in de koelkast totdat je chocolade hard is geworden.

Milkshake recept

In de tussentijd beginnen we met de snoepjes te rijgen aan een saté prikker. Ik heb gekozen voor zure matjes aan de prikker te rijgen en de overige snoepjes gewoon in de slagroom te dippen.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien goed. Gooi ze in de blender samen met de Griekse yoghurt, aardbeien ijs en melk. Blend het op de hoogste stand, totdat er een milkshake is ontstaat.

Haal je glazen uit de koelkast en vul ze voor 3 kwart met je zelfgemaakte milkshake. Doe de slagroom tot de rand en plak de donut er boven op. Vervolgens doe je nog een toef slagroom in het gat van de donut en bovenop de donut en steek je het rietje en de saté prikker met snoep in de slagroom. Je kunt er nog voor kiezen om suikermuisjes of marshmallows over de slagroom heen te strooien maar zelf vond ik het zo al druk genoeg. Ik heb alleen nog een paar snoepjes in de slagroom gedrukt.

Zelf freak shake maken

Ik heb er overigens voor gekozen om de slagroom kant en klaar te gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de slagroom zelf op te kloppen met een beetje vanille suiker, of nog beter… zonder suiker 😀

Het is leuk om dit samen met je kinderen te maken, zo heb je meteen weer een activiteit en een Qtime momentje. Farah vond het het leukste om de freakshakes te versieren en baalde stiekem een beetje toen ik eerst foto’s wilde maken voordat ze er van mocht proeven. Achteraf gezien ben ik blij dat ik niet met haar naar een ijssalon ben gegaan voor de freakshake, want ze vond vooral de snoepjes erg boeiend. De rest van de freakshake was minder interessant en na 2 slokjes was ze er wel alweer klaar mee, maar ze heeft ontzettend veel voorpret gehad tijdens het maken.

Hoeveel calorieën freakshake

Ben je niet zo van de ongezonde meuk? Dan kun je nog altijd kiezen voor een gezonde smoothie.

Ga jij die freakshake thuis maken? Of drink je het deze zomer op een terrasje?2 gedachten over “Calorieënbom: Maak je eigen freakshake, een foodtrend deze zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *