Een prinsessen Ramadan kalender maken

Een prinsessen Ramadan kalender maken

De Ramadan staat alweer voor de deur, de maand waar moslims heel het jaar naar uitkijken. Ik denk persoonlijk dat het goed is om kinderen ook bij de Ramadan te betrekken, ook al vasten ze misschien nog niet mee. Ramadan is immers veel meer dan alleen niet eten en drinken. Deze mooie maand draait ook om barmhartigheid en liefdadigheid. Om de kids ook te betrekken bij deze heilige maand, kun je bijvoorbeeld een ramadan kalender maken. Vorig jaar maakte ik voor mijn buurmeisje een Hello Kitty aftelkalender. Dit jaar heb ik een prinsessen Ramadan kalender gemaakt.

Een ramadan kalender knutselen

Je kan deze aftelkalender eigenlijk voor elke gelegenheid maken. Of het nou voor een verjaardag is, je gaat aftellen tot kerst of een andere belangrijke gebeurtenis voor je kind. Een Ramadan kalender maken kan dus ook zonder dat je mee doet aan de Ramadan, alleen noem je het dan een aftelkalender, haha. Het is leuk om deze ramadan kalender samen met je kindjes te maken. De meeste kids houden wel van knutselen, dus waarom laat je hen niet gewoon de Ramadan kalender zelf maken. Farah is nog iets te klein en was te druk me alle Elsa labels te pikken, maar ik heb er op haar manier wel bij betrokken. Ik kan niet wachten tot ik een Ramadan kalender kan maken voor haar, maar tot die tijd blijf ik mijn buurmeisje er maar mee verrassen.

Ramadan kalender

Een ramadan kalender kopen

Ben jij een drukke mama en heb je geen tijd, of is een Ramadan kalender maken niet echt je ding? Op Bol.com kwam ik echt super leuke Ramadan kalenders tegen. Kan en klaar, dus dan hoef je helemaal niet te knutselen. Typ gewoon Ramadan kalender in en je komt er verschillende tegen. Een kant en klare kalender kopen is misschien minder leuk, maar wel lekker makkelijk.

bron: Bol.com

Ramadan kalender opdrachten

Het is leuk als je de opdrachten afwisselt met kleine cadeautjes. Je hoeft hier natuurlijk niet te veel geld aan uit te geven, het moet immers wel leuk blijven. Bij de Hema of de Action heb je genoeg leuke kleinigheidjes. Ik heb een lijstje gemaakt met Ramadan opdrachten. Mijn kaartjes waren iets te klein en ik schrijf te groot. Ik heb dus gewoon het bestandje uitgeprint en deze kan je gewoon in je Ramadan hoekje neerzetten. Indien je kind al kan lezen, dan kan hij of zij zelf aflezen welke opdracht bij welk kaartje hoort.

Je kan de ramadan opdrachten gratis downloaden op onderstaande link en uitprinten.

Wat heb je nodig?

 • Canvasdoek van 50 x 40 cm
 • Lijmpistool + patronen
 • Labeltjes (je kan ook gekleurde papiertjes gebruiken)
 • Touw
 • Stickers met letters
 • Potlood
 • Verf
 • Roller
 • Lijm
 • Schaar
 • Gekleurd papier
 • Kleine wasknijpertjes
 • Printer
 • Printables van de Ramadan opdrachten

Hoe maak je het?

Begin met het verven van je Canvas. De Action had echt super mooie pastelkleurtjes voor een paar euro. Ik heb gekozen voor de mintgroene. Ik vond de roze en de paarse erg mooi, maar ik wilde dit keer een keer een ander kleurtje.

Aftelkalender maken

Laat je canvas drogen voordat je verder gaat met je projectje.

Maak in word een bestandje met de cijfers 1 tot en met 30 en print deze uit op gekleurd papier.

Knip je letters uit en plak ze op je labeltjes.

knutselen met kinderen

Nu ga je touwtjes spannen om je labeltjes aan op te hangen. Meet van boven af 8 cm af en zet hier je eerste streepje. Vervolgens zit er tussen elk volgende streepje 9 cm. Doe dit op de achter- of zijkant van je canvas.

Knip 5 touwtjes van 50 cm af van je bol wol.

Span de touwtjes over je canvas en plak ze vast aan de achterkant waar je streepjes staan. Ik heb er voor gekozen om dit met een lijmpistool te doen omdat dit goed stevig vast blijft zitten en snel droogt.

Plak boven aan je kalender de letters : RAMADAN, je kan er eventueel voor kiezen om er een jaartal bij te doen. Helaas had ik niet genoeg cijfers, daarom heb ik dit weggelaten.

Hang vervolgens je labeltjes aan je touwtjes en zet ze vast met de mini wasknijpertjes.

Voila, je aftelkalender is alweer klaar. Ik heb al het materiaal bij de Action gekocht trouwens. De prinsessen labeltjes heb ik al enige tijd geleden gekocht en ik weet niet of ze deze dan ook nog verkopen. Je kan eventueel ook nog googlen op “free printabla label”, deze kun je dan ook printen en gebruiken. Je kan deze kalender trouwens zelf helemaal aanpassen zodat hij ook te gebruiken is voor een jongen.

Ramadan kalender maken

Hoe tel jij af naar een belangrijke gebeurtenis met je kinderen?10 gedachten over “Een prinsessen Ramadan kalender maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *