DIY: Maak je eigen Ramadan kaarten

DIY: Maak je eigen Ramadan kaarten

Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik gek ben op echte post. Een blog over Ramadan kaarten versturen, mocht dan ook niet ontbreken. Want dit jaar is alles anders dan de voorgaande jaren. Thanks to het beestje Covid-19 , blijven we allemaal thuis en zijn er geen gezamenlijke iftars meer. Om iemand toch een beetje een Ramadan gevoel te kunnen geven, is het dus leuk om je naasten massaal Ramadan kaarten te sturen.  Heb je geen printer, dan kun je de kaarten makkelijk laten drukken bij bijvoorbeeld de Hema . Je kan er voor kiezen om een setje van 10 kaarten thuis te laten sturen. Ook kun je direct een kaart versturen naar degene voor wie het bedoeld is.

Ik word blij als er een vrolijke enveloppe op mijn deurmat ligt. Nee, nee niet de blauwe enveloppe van de Belastingdienst, maar een brief of een kaart. Jarenlang deed ik aan postcrossing en ontving ik kaartjes vanuit de hele wereld. Jarenlang heb ik hier plezier aan beleefd, totdat ik vaak kaartjes kreeg zonder persoonlijk berichtje. Of nog erger, gewoon een gratis kaartje waar alleen de postcard id op stond. Beetje jammer als je zelf altijd deed om een persoonlijke kaart te vinden die hij het profiel paste. Ook schreef ik hem altijd vol met een leuke tekst. Ik begon het tegelijk ook veel minder leuk te vinden om kaarten te ontvangen van iemand die ik helemaal niet kende.

Zelf Ramadan kaarten maken

Vroeger had ik altijd penvriendinnetjes. Waren we op vakantie geweest dan kwam ik terug met een hele lijst aan adressen en begon ik te schrijven. Ik maakte er altijd wel een kunstwerkje van. Maar ook dat verwaterd als je ouder wordt. Met de komst van (toen) MSN of een mailtje en later Facebook of whatsapp, werden contacten onderhouden een stuk makkelijker. Maar dit was dan ook een stuk minder persoonlijk. Er werden geen brieven meer verstuurd. Daarnaast kost het geld om brieven te versturen en is het via de digitale snelweg natuurlijk een stuk sneller. Heb jij geen printer of budget om de kaarten af te laten drukken? Je kan er natuurlijk nog altijd voor kiezen om deze digitaal te versturen via bijvoorbeeld Greetz.

Je kan zoveel voor iemand betekenen door een persoonlijk kaartje te sturen. Helemaal in deze gekke tijd, waar we zoveel mogelijk thuis blijven en onze naasten moeten missen. Dus laten we deze Ramadan maand, massaal Ramadan kaarten versturen naar iedereen die we lief hebben. Het is ook leuk om je kinderen dit te laten sturen naar hun vriendjes en vriendinnetjes. Voor de kids is het namelijk helemaal sneu dat ze hen nu natuurlijk ook moeten missen. Daarnaast zijn deze Ramadan kaarten ook super leuk om in een lijstje te doen. Super leuk dus om in je Ramadan hoekje te plaatsen.

Eerder schreef ik al op de blog hoe je een aftelkalender kan maken voor de kids. Vandaag gaan we aan de slag om zelf Ramadan kaarten te maken.

Wat heb je nodig?

  • A4 karton (of in ieder geval iets dikker papier dan printpapier)
  • Een zwarte dunne watervaste stift
  • Een schaar
  • Printer
  • Liniaal
  • Postzegels
  • Eventueel fotolijstjes in a6 formaat

Hoe maak je de Ramadan kaarten?

Print als eerste je Ramadan kaarten uit, dat kan je doen door ze helemaal onder aan dit artikel te downloaden.

Knip vervolgens je kaarten uit.

Op de achterkant van je kaart kun je van boven naar beneden een zwarte lijn trekken met een liniaal. Zo kun je aan de rechterkant het adres opschrijven en aan de linkerkant je berichtje. Indien je de kaart in een enveloppe stuurt,  dan hoef je deze lijn natuurlijk niet te trekken.

Post vervolgens je kaartjes bij het dichtstbijzijnde brievenbus of gooi ze persoonlijk bij iedereen in de bus. Indien je geen postzegels in huis hebt en liever ook niet onnodig naar buiten gaat (net zoals ik), dan kun je online een code kopen bij PostNL. Deze schrijf je dan in de hoek rechtsboven en dit dient als postzegel. Super handig!

Wil je je Ramadan kaarten gebruiken voor je Ramadan hoekje? Dan kun je ze in een leuk lijstje doen. Bij de Action heb je al lijstjes vanaf 80 cent.

Ramadan kaarten

Stuur jij wel eens echte post en ga je ook Ramadan kaarten naar je familie sturen?8 gedachten over “DIY: Maak je eigen Ramadan kaarten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *