Plannen en gelukkiger worden met de Purpuz planner

Plannen en gelukkiger worden met de Purpuz planner

Mijn doelen behalen met de Purpuz planner, dat is wat ik ga proberen te doen. Chaos, dat is wat er vaak in mijn hoofd aanwezig is. Met een kleine meid, die zelf al bijna een sociaal leven heeft met haar playdates met buurmeisjes, het leven als gezin en dan ook nog eens mijn eigen sociaal leven, is het soms toch best druk. Ik heb altijd miljoenen dingen te doen maar als ik aan het einde van de dag uitgeteld op de bank plof, is lang niet alles gebeurd. Al eerder schreef ik over mijn goede voornemens en hoe ik dit keer mijn doelen realistisch en haalbaar wil maken . Goed plannen is hierbij het halve werk en ik hoop dat de Purpuz planner me hier ook mee kan helpen. Het is tijd om weer orde te scheppen in de wervelwind in mijn hoofd en rust te creeeren.

Nadat de bedenker: Clen Verkleij, zelf kampte met een burn out, besloot hij dat het anders moest. Zijn drukke baan had er ook voor gezorgd dat hij opgebrand was en dus weer moest opladen. Samen met zijn coach maakte hij een plan van aanpak en probeerde hij zijn doelen te behalen door te plannen, te structureren en te reflecteren kwam hij steeds verder in balans. Door de kennis die hij had opgedaan tijdens dit proces te delen, wilde hij anderen helpen om ook hun doelen te behalen.  Zo werd de Purpuz planner geboren. Clen wilde zo dus de mens leren meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol te kunnen lezen. 

Een quote uit de Purpuz planner

Ik was dan ook erg blij verrast toen de planner in mijn lievelingskleur: Roze, op de deurmat lag, om te reviewen. Voorheen gebruikte ik de roze girly planner van de Action. Je hebt deze planner ook in een grijze kleur, voor de mensen die niet zo fan van Roze zijn. Dit is mijn eerste samenwerking voor mijn blog, dus stiekem ook wel een mijlpaal. Ik ben gek op alles wat met pen en papier te maken heeft en een “echte” agenda, schaf ik dan ook elk jaar weer aan. Het is toch anders dan de agenda op mijn telefoon.

Wat is de Purpuz planner?

De Purpuz planner is niet alleen een agenda. Het is in weze een logboek, werkboek en een stappenplan in 1, om je doelen te bereiken. Je krijgt hierbij 8 tools om deze doelen uit te voeren en haalbaar te maken.

  1. De Purpuz map: Helpt je om je dromen te visualiseren
  2. De Purpuz matrix: Helpt je om je dromen te ordenen
  3. Het Purpuz plan: Helpt je om je doelen op te delen in stappen
  4. Het purpuz pad: Helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
  5. De maandplanning: Geeft je structuur en overzicht
  6. De weekplanning: Geeft je jouw dagelijkse to-do’s
  7. Dagreflectie: Laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
  8. Vragen aan jezelf: Laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst


Hoe ga ik de Purpuz planner gebruiken?

In mijn blog over mijn goede voornemens, schreef ik dat ik gezonder wilde gaan leven. Meer bewegen en meer groente en fruit. Ik heb natuurlijk al de fitbit om meer te bewegen, maar wil ook echt een planning maken. Ik weet namelijk dat ik een ster in smoesjes verzinnen ben om maar niet naar buiten te hoeven. In Nederland is het immers toch altijd koud, regenachtig,stormachtig of weet ik het wat. Met soms 4 seizoenen in 1 week, wil ik een planning maken waar ik me dus ook echt aan ga houden. Door achteraf te reflecteren, hoop ik mezelf weer te weten motiveren op momenten dat het eventjes tegen zit en ik weer zit te wachten op de zomer.

Ik wil meer sparen en ook gezonder eten. Om dit te realiseren ga ik een weekmenu maken en 1 keer per week boodschappen doen. Op deze manier heb je ook minder kans dat je langs de snackbar gaat of een kapsalon naar binnen werkt. 2 vliegen in 1 klap dus.

Ook zal ik de planner gebruiken voor de planning van mijn blog. In het begin van de planner staat een agenda met alle feestdagen, perfect voor je blogplanning dus.

Ik wil in 2020 ook meer afspreken met vrienden, familie en mensen die me lief zijn. In de planner is hier dus speciaal aandacht aan besteed. Je vult in met wie je die maand wilt afspreken en je kan je hier focussen op de mensen die je positieve energie geven.

Aan het einde van iedere maand zijn er twee pagina’s voor reflectie. Je reflecteerd op de afgelopen maand door vragen te stellen aan jezelf. Je staat stil bij het heden en maakt weer plannen voor de toekomst.

Je kan in de planner een bucketlist maken, komt dat even goed uit. Er zijn zoveel dingen die ik nog in mijn leven wil doen. Ik wil m’n bucketlijst indelen in categorieen: reizen, dingen te doen met het gezin, dingen die ik alleen wil doen etc. Ik denk dat ik een bucketlist van 100 dingen ga maken ofzo.

Ook kan je een stukje creativiteit kwijt in deze planning. Er zijn voldoende bladzijden met “creatieve”ruimte waar je lekker kan tekenen. Leuk om je hoofd even leeg te tekenen. Nou ben ik ook wel een beetje visueel aangelegd, dus kan ik lekker mijn creativiteit kwijt.


Mijn ervaring

Laat me voorop stellen : Ik ben verliefd op de Purpuz planner. Er is genoeg ruimte om te schrijven, krassen en opnieuw te beginnen met je doelen bij te schaven. De Purpuz planner heeft een prachtig strak uiterlijk met een geweldige kleur. Wat is erg leuk vind, zijn de positieve quotes tussendoor. Ook wordt je er aan herinnerd om geluksmakers samen met anderen te doen. We hebben het allemaal druk en vergeten soms Qtime in te plannen met de mensen die we lief hebben. Zo zonde! De planner heeft per dag voldoende ruimte om je afspraken op te schrijven. Ook het reflecteren en vooraf doelen stellen vind ik echt een pluspunt. Deze planner is veel meer dan alleen een agenda, het is een werkboek naar rust,structuur en geluk.

Ik zou geen Nederlander zijn, als ik niks zou kunnen vinden om over te klagen. De planner is een beetje groot en zwaar, dit is natuurlijk ook niet zo gek met zoveel informatie. je neemt het niet erg makkelijk mee, dat is wel jammer. Ook vind ik het jammer dat de planner echt voor een heel jaar is, en je kan niet halverwege het jaar beginnen. Het is natuurlijk een beetje zonde als je een half lege agenda hebt. Wat een oplossing zou kunnen zijn is wel een week/dagplanning maar dan zonder datum, of dat je de data zelf kan invullen. Eventueel met een leuke stickervel ofzo.

Er zitten 4 prachtige afbeeldingen in de planner. Bij elk seizoen een andere. Wat mij betreft mag dit wel meer. 1 afbeeldingen per maand ofzo, zou net wat meer kleur en dus positiviteit brengen.

Wat ook handig zou zijn is net als in de planner van de action een afbeelding onder aan elke dag, waarin je waterglaasjes kunt aankruisen . Als ik druk aan het werk ben, vergeet ik immers vaak te drinken , op deze manier word je weer een beetje bewust. Of misschien ook andere leuke afstreeplijstjes om je voeding bij te houden. Anderzijds zijn dit zulke kleine dingetjes, als je kijkt welke voordelen de planner wel heeft.  

De planner zorgt er dus niet alleen voor dat je je doelen centraal stelt, maar laat je ook reflecteren op je valkuilen. Op deze manier kan je aan je zwakke punten werken i.p.v. op te geven als iets niet meteen lukt. De planner is niet alleen perfect om je privé leven overzichtelijk te houden, maar dient ook goed als zakelijke planner. Volgend jaar staat deze planner dan ook zeker op mijn verlanglijstje.

Wil jij de planner ook aanschaffen? Bestel hem dan hier.

Deze blog over de Purpuz Planner is een samenwerking, dit houdt dus in dat in de planner toegestuurd heb gekregen om hier een beoordeling over te schrijven. De beoordeling is dan ook echt gebasseerd op mijn eigen mening.19 gedachten over “Plannen en gelukkiger worden met de Purpuz planner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *