De Purpuzplanner 2021 is uit! Stel je doelen!

De Purpuzplanner 2021 is uit! Stel je doelen!

Begin dit jaar schreef ik al een blog over de purpuz planner 2020, dit keer heb ik de nieuwe purpuzplanner voor 2021 ontvangen. Ik kan je vertellen dat ik er weer helemaal happy van werd nadat ik er even doorheen had gebladerd.

Mijn eerste samenwerking met Purpuz

De allereerste samenwerking had ik met Clen Verkleij, de bedenker van de Purpuzplanner. Ik had nog niet eerder met een bedrijf samengewerkt en was nog maar net met mijn blog begonnen. Wat voelde ik mij trots en wat was ik ontzettend blij. Ik krijg nog steeds dat blije gevoel als ik er aan terug denk. Ik vind het dan ook erg fijn om weer samen te mogen werken en deze prachtige planner voor jullie te reviewen.

Wat is de Purpuzplanner?

De Purpuzplanner is niet alleen een agenda. Het is in weze een logboek, werkboek en een stappenplan in 1, om je doelen te bereiken. Je krijgt hierbij 8 tools om deze doelen uit te voeren en haalbaar te maken.

 1. De Purpuz map: Helpt je om je dromen te visualiseren
 2. De Purpuz matrix: Helpt je om je dromen te ordenen
 3. Het Purpuz plan: Helpt je om je doelen op te delen in stappen
 4. Het purpuz pad: Helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. De maandplanning: Geeft je structuur en overzicht
 6. De weekplanning: Geeft je jouw dagelijkse to-do’s
 7. Dagreflectie: Laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
 8. Vragen aan jezelf: Laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst.
purpuzplanner

De Purpuz is meer dan alleen een planner

Zojuist kon je al lezen dat deze planner eigenlijk een werkboek, agenda en stappenplan in 1 is, om je doelen te bereiken. Maar hoe ga je die doelen bereiken? Dit ga je doen door de 8 tools uit de vorige stap in te zetten en door je doelen in kleine stukjes op te delen. Je maakt een maandplanning, welke je weer opdeelt in een weekplanning en dit maak je nog kleiner door er een dagplanning aan te koppelen. Dit doe je door to do lijstjes te maken en je verplichte afspraken in te delen. Het is de bedoeling dat je je planning elke keer weer opnieuw gaat plannen. De dag sluit je af door te reflecteren, ging het niet zo goed? Dat kan! Je kan dan makkelijk je doelen bijstellen

Tips om te plannen

Clen heeft in zijn planner praktische tips om te plannen. Sommige zijn vanzelfsprekend, maar anderen zijn weer eyopeners. Door dit stappenplan toe te passen, haal je sneller je doelen. Het maakt het stellen van doelen net iets makkelijker, waardoor je ze makkelijker en sneller weet te behalen. Met de volgende tips wordt dit haalbaar:

 • Leer jezelf nieuwe gewoontes aan.
 • Gebruik kleuren om te plannen.
 • Plan vooruit.
 • Haal je doelen stap voor stap.
 • Streep, vink en krul af wat je behaald hebt.
 • Zet een timer, zodat je niet te lang door gaat.
 • Plan pauzes in en plan “to do’s” die meer tijd kosten in over meerdere dagen.
purpuzplanner

Het uiterlijk van de planner

Voor 2021 is er een roze versie en een zwarte versie. Omdat ik de roze al in 2020 had, besloot ik dit keer voor de zwarte te gaan. Toen ik de planner uit de verpakking haalde, viel het meteen op hoe classy deze planner is. Zoals je in mijn logo al kunt zien, hou ik van strak met goud en zwart en wil ik de “sparkles inside” voelen, dat voelde ik ook bij deze prachtige planner.

De Purpuzplanner onder de kerstboom

Ik vier geen kerst en heb dan ook geen kerstboom. Maar als ik dat wel had, lag hij er zeker onder. Naast de normale planner, is er in 2021 ook een familieplanner. Beide zijn prachtige cadeaus om weg te geven doordat ze erg strak en classy zijn. De kleuren combi geeft het een chiq uiterlijk en maakt het een leuk cadeau om weg te geven.

purpuzplanner

Een gratis Purpuzplanner

Wil jij ook graag een planner om je doelen te halen, maar heb je hier het budget niet voor? Clen wilt iedereen de mogelijkheid bieden om zijn of haar doelen te behalen en biedt daarom een online gratis Purpuzplanner aan. Deze kan je makkelijk downloaden en uitprinten. Ideaal dus!

De Familieplanner van Purpuz

Sinds kort heeft Purpuz ook een nieuw product, namelijk de familieplanner. Deze planner is een soort kalender die je kan ophangen vol met handige tools. Mijn favoriete tool in deze planner is de mailplanner. Elke zondag maak ik een weekmenu, dit scheelt me door de week zoveel stress en bespaard op de kosten voor boodschappen. Toch zie ik niet dat een weekmenu wordt meegenomen bij de meeste planners, bij de Purpuz dus wel. Ook deze planner is veel meer dan een planner alleen en zoals je gewend bent van de Purpuzplanner, best zwaar en vol informatie. Ik vergeet in ieder geval geen enkele verjaardag meer in 2021. Het is een strakke kleur en past hierdoor in elk interieur.

Waar kun je je Purpuzplanner kopen?

Je kan je Purpuzplanner in bijna elke boekhandel kopen, bij bol.com, maar ook op de website van Purpuz zelf. Lekker makkelijk vanuit je luie stoel en je hoeft er niet voor in de kou. Perfect dus!

Ben ik blij met mijn Purpuzplanner?

Ik heb dit jaar de Purpuzplanner gebruikt en ga hem in 2021 ook weer gebruiken, dus ja! ik ben er absoluut blij mee. In mijn vorige blog schreef ik nog dat ik het jammer vond, dat de planner maar 4 afbeeldingen had en ik graag had gezien dat er bij elke maand een foto aanwezig was. In deze planner zijn alle foto’s weg 🙁 Boehoe!!!

De planner heeft 2 lintjes, iets wat heel erg fijn is. Zo kun je makkelijk weer iets opzoeken en meerdere dingen tegelijk doen. Wat ik ook heel fijn vond is de ruimte tussen de tijdsblokken. In de vorige planner, moest je per uur plannen. Hierdoor had ik 9 van de 10 x te weinig ruimte en was het planner soms ook wel heel erg strak. In de Purpuz van 2021 heb je in principe 5 blokken en is het laatste tijdstip 16 uur ( wel met extra veel regeltjes).

planner

Wat ik ook een verbetering vond is de beloning die je je zelf geeft als je je doel behaald hebt. We vergeten onszelf vaak te belonen en zijn soms veel te streng voor onszelf. Ik vergeet mezelf in ieder geval wel heel vaak.

De planner is wel weer zwaar, maar ik denk dat het ook wel goed bij Purpuz hoort. Hij past dus niet echt in een kleine tas, maar staat wel weer bomvol informatie waar je echt iets aan hebt. De positieve quotes tussendoor vind ik echt geweldig. Indien je een keer je dag niet hebt, sleept de Purpuzplanner je er weer door heen.

Onlangs ontving ik ook de familieplanner van Purpuz. Ik weet nog niet zo goed over welke planner ik enthousiaster ben, ze hebben allebei namelijk hun eigen pluspunten. 2 planners gebruiken wordt me too much en ook al was ik verliefd op de Purpuzplanner, ik overweeg het nu om vreemd te gaan met de familieplanner. Dit omdat ik dan meteen overzicht houd voor ons hele gezin.

positieve quote

Zou ik de planner ook aanschaffen als ik het niet toegestuurd had gekregen? Ja ik denk het wel! Ik was al verliefd, en stiekem ben ik dat nog steeds.

Gebruik jij ook een planner? Of heb je gewoon een (digitale) agenda?9 gedachten over “De Purpuzplanner 2021 is uit! Stel je doelen!”

 • Ik ben een echte planner en heb al meerdere planners gebruik en de Purpuz planner was eigenlijk de enige die me niet beviel. Ik vond hem te groot, hij kon niet mee in mijn tas en op mijn bureau was ik meteen mijn halve bureau kwijt. Ook vond ik te veel uitleg en mogelijkheid tot zelfreflectie enz. Toch snap ik heel goed wanneer mensen hem aanschaffen want je hebt genoeg ruimte om er in te plannen.

 • ik ben eerlijk gezegd niet zo van die planners en al die dingen. Ik maak s morgens een lijstje (in een leuk opschrijfboekje) en dat voe rik uit. Als ik een grote klus heb, hak ik die in stukjes en schrijf het stukje op het lijstje van de dag..simpel. Red ik mijn klussen die dag niet helemaal, komen ze de volgende dag weer op het lijstje

 • Ik kan opzich goed plannen van mezelf, maar merk wel nu ik mijn eigen bedrijf gestart ben dat ik veel dingen in m’n hoofd heb en soms alles door elkaar zit te doen. Dan kan zo’n planner wel handig zijn.

 • Ik heb nooit een planner want de paar keer dat ik het probeerde, vulde ik alleen een paar dagen wat in en de rest van het jaar lag het in een la. Ik vind deze wel mooi, dat wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *