Pulled Beef, het ultieme recept

Pulled Beef, het ultieme recept

Er is niets heerlijker dan thuiskomen in een huis dat lekker ruikt en dat je direct aan tafel kunt schuiven om te genieten van het eten. Een gerecht dat erg populair is tegenwoordig is pulled chicken. Niet gek! Want de smaak van pulled chicken is fenomenaal. Maar, wist je dat er ook zoiets bestond als pulled beef? Je zult het vlees wel een paar uur moeten laten pruttelen, zodat de smaak van het vlees optimaal is. Ik kan je wel beloven: het is het wachten zeker waard. Daarnaast hoef je er ook niet constant bij te staan, dus als jij de juiste voorbereidingen treft, doet het vlees de rest van het werk. In deze blog lees je meer over wat pulled beef nou eigenlijk is, deel ik het ultieme recept met je en leg ik je uit hoe je pulled beef kunt serveren. Veel leesplezier en alvast eet smakelijk!

Wat is pulled beef

Laat ik bij het begin beginnen: wat is pulled meat eigenlijk? Zoals je net las, duurt het wel even voordat het vlees klaar is. Dit komt doordat het vlees wordt bereid op een authentieke wijze. Pulled meat wordt namelijk in een speciale smoker gegaard. Je kunt uitgaan van zo’n 10 uur. Een lange tijd dus, maar het wachten zeker weten waard. Het zorgt namelijk voor een zeer unieke smaak. Gebruik marinades en appelhout voor in de smokers en laat het vlees hier in garen. Op deze manier bereik je het effect dat je wilt hebben met pulled meat, namelijk: zacht en extra mals vlees. Het heet niet voor niks ‘pulled meat’. Het vlees wordt namelijk direct na het bereiden uit elkaar getrokken (in het engels: gepulled) door het gebruik van speciale kammen.

Een bonustip voor het bereiden van pulled beef

Nu je wat meer hebt gelezen over de bereidingstijd van pulled beef en over wat het precies is, is het tijd om het ultieme recept voor pulled beef met je te delen. Nog even snel een bonustip: zoals je weet, duurt het best lang voordat het vlees klaar is. Daarom is het handig om het vlees ‘s ochtends op te zetten als je een dagje vrij bent – het is natuurlijk wel belangrijk dat er iemand thuis is indien de pulled beef op het vuur wordt bereid -, zodat je er ‘s avonds heerlijk van kunt genieten. In de avond is het dan slechts een kwestie van de gemaakte pulled beef te verwarmen en klaar is kees.

Het ultieme pulled beef recept voor twee personen

Hieronder deel ik het ultieme recept met je voor pulled beef. Het volgende recept is gebaseerd op een portie voor twee personen, maar gebruik gerust minder of meer ingrediënten, zodat je pulled beef kunt maken voor iedereen die heerlijk wilt meegenieten van het recept.

Wat heb je nodig:

 • 1 vleesbouillonblokje
 • 750 mililiter water
 • 400 gram sukadelappen of runderriblappen
 • 1 ui
 • één teentje knoflook
 • ½ theelepels chili
 • 1 rode of gele ui
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel basterdsuiker
 • ¼ theelepel komijn
 • 2 eetlepels ketchup

Speciale smoker versus vuur

Nu je weet wat de nodige ingrediënten zijn om pulled beef te maken, is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Hieronder volgt de bereidingswijze van pulled beef. Belangrijk om te vermelden is, is dat dit recept is gebaseerd op het gebruiken van een pan en vuur. Het vlees zal in dat geval wat minder tijd nodig hebben om te pruttelen. Heb je echter een speciale smoker waar je pulled beef in kunt garen, zal het wat langer duren, maar de bereiding daarvan is zeer eenvoudig en je hoeft er niet bij te blijven

De bereidingswijze

Ten eerste is het de taak om het vlees in blokjes te snijden. Daarna kun je het vlees op smaak brengen met de benodigde kruiden. Vervolgens doe je wat olie in een pan en kun je het vlees bakken. Bak het vlees rondom bruin. Nu kun je ook het teentje knoflook toevoegen, evenals de ui. Bak dit voor een paar minuten mee. Als je dit hebt gedaan, kun je het water toevoegen. Doe ook het bouillonblokje erbij.

Nu heb je in principe alle nodige voorbereidingen gedaan. Je hoeft alleen maar de deksel op de pan te doen en het vuur zo zacht mogelijk te doen. Het vlees heeft ongeveer 3 á 4 uur nodig om te pruttelen, en dan is het vlees klaar gegaard.

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes en breng op de smaak met de kruiden. Giet een scheut olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg ook de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Daarna voeg je het water en bouillonblokje toe. Zet de deksel op de pan en zet het vuur zo zacht mogelijk. Laat het vlees circa 3-4 uur zachtjes pruttelen. Pak een zeef en giet hier het vlees door. Let erop dat je het vocht opvangt. Pak twee vorken en trek het vlees uit elkaar. Giet nu het opgevangen vocht terug in de pan die je ook hebt gebruikt voor de pulled beef. Voeg hier twee eetlepels ketchup aan toe en laat het geheel goed inkoken. Zodra de zelfgemaakte saus de gewenste dikte heeft, voeg je het vlees weer toe aan de pan. Nog even de boel opwarmen en je pulled beef is klaar!

Waar kan ik pulled beef voor gebruiken?

Nu de pulled beef klaar is, is het de vraag hoe je het vlees het beste kunt bereiden. Je kunt het gewoon eten zoals het is, maar je kunt de pulled beef ook serveren met een heerlijk broodje. Pak een broodje met ui, tomaat, paprika, kaas en enjoy!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *