Wat kost private lease per maand

Wat kost private lease per maand

Wat kost private lease per maand?Private lease is de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Dit komt vooral doordat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen, iets wat bij een auto kopen wel het geval is. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand om gebruik te maken van de auto. Maar wat kost private lease eigenlijk per maand? Je leest het in deze tekst!

Kosten verschillen per situatie

Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel private lease per maand kost. Waarom niet? Omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. Zo kijkt een leasemaatschappij bijvoorbeeld naar de auto die je leaset. Als je graag in het nieuwste model van een merk wilt rijden, vallen de kosten hoger uit dan bij een private lease occasion. In een tweedehands auto heeft immers al eens iemand gereden, waardoor je er per maand minder voor betaalt.

De looptijd


Naast de auto is ook de looptijd van het leasecontract van invloed op de prijs. Hoe langer de looptijd, des te lager het bedrag dat je per maand betaalt voor een leaseauto. Bij veel leasemaatschappijen is de maximale looptijd 5 jaar. Alhoewel de prijs lager uitvalt, is een lange looptijd niet altijd de beste keuze. Je zit namelijk lang aan het contract vast. Wanneer er tussentijds iets gebeurt, kan het vrij lastig zijn om onder het contract uit te komen. Daarom is het soms beter om voor een kortere looptijd te kiezen. Het nadeel hiervan is alleen dat je een hoger bedrag per maand betaalt.

Waar betaal je precies voor?

Voordat je besluit om een auto te leasen, wil je vast ook nog weten wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Sommige mensen denken dat zij alleen betalen om in de auto te mogen rijden, maar dat is niet het geval. Bij de leaseprijs zijn namelijk ook de onderstaande zaken inbegrepen:

– Onderhoud, banden en reparaties
– Pechhulp in binnen- en buitenland
– Allrisk autoverzekering
– Vast aantal kilometers per jaar
– Vervangend vervoer na 72 uur
– Wegenbelasting

Alhoewel er behoorlijk wat bij de prijs is inbegrepen, zijn er ook kosten die je zelf moet betalen. Dit geldt voor de brandstof en eventuele boetes die je krijgt. Wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen kan overigens per leasemaatschappij verschillen. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in het aantal kilometers dat je met een leaseauto mag rijden.

Goedkoopste leaseauto vinden


Niemand wil onnodig veel betalen voor een leaseauto. Daarom is het aan te raden om een vergelijking te maken. Op deze manier lukt het je namelijk om de goedkoopste private lease auto te vinden. Voor het maken van een vergelijking kun je het beste een vergelijkingssite gebruikten. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de goedkoopste leaseauto te vinden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *