Halal eten in Praag, mijn 3 tips

Halal eten in Praag, mijn 3 tips
Halal eten in Praag, toch wel weer een uitdaging als je op vakantie bent. Toen we een aantal jaar geleden een roadtrip door Oost Europa maakten, zijn we ook een paar dagen in Praag geweest. Praag stond al erg lang op mijn bucketlist, en ik ben dan ook erg blij dat ik ook deze prachtige stad heb bezocht. In mijn vorige blog, kon je dus al lezen over de plaatsen die je echt moet bezoeken. Zoals jullie weten ben ik gek op eten en is lekker eten tijdens mijn reizen ook erg belangrijk. In Praag was het wel even zoeken naar halal restaurantjes. Van die Doner zaakjes waren er genoeg, maar dat is dan ook niet altijd echt mijn ding op vakantie. Dat kan ik thuis ook wel eten, haha. Ik laat het ontbreken van halal restaurants mij niet belemmeren in reizen. Hebben we een appartement, dan neem ik vaak genoeg zelf ingevroren vlees mee om te koken. Ook ben ik gek op vis, en eet ik dat dus regelmatig bij gebrek aan halal restaurantjes. Hier hoefde ik me in Praag geen zorgen om te maken, je kan volop halal eten in Praag. De 3 restaurantjes die het meeste indruk hebben gehad, deel ik graag met jullie.

Jaffa

Dit restaurant was misschien wel mijn favoriet tijdens ons trip. Je kan heerlijk Libanees eten bij restaurant Jaffa. Dit restaurant is gelegen in de wijk Nove Mesto, in het winkelcentrum. Als het mooi weer is, en er is plek dan zou ik lekker buiten gaan zitten. Ze hebben een prachtig terras met een mooie tuin. Bij dit restaurant gaat het niet alleen om winst maken. De porties zijn zeer ruim en je krijgt erg veel bijgerechtjes van het huis. Wij wilden fooi geven bij het betalen, omdat de service zo goed was, maar dit werd niet aangenomen. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je wilt eten? Laat je dan adviseren door Achmed, hij maakte voor ons de keuze en we waren blij verrast. Je kan dan natuurlijk zelf aangeven wat je wel en niet lust. De lams kebab is een echte aanrader. De falafel is 1 van de beste die ik heb gegeten en ook de humus is heerlijk met het verse brood. Adres: Na Prikope 12 | Černá růže Shopping Mall, Praag 11000, Tsjechië

Kabul

Je kunt hier proeven van de Afghaanse keuken. Het restaurant ligt langs de hoofdweg, let wel goed op waar je mag parkeren als je met de auto bent. Wij hadden het nagevraagd bij het personeel , want de regels omtrent het betaald parkeren waren ons echt niet duidelijk. Afghaans eten lijkt wel een beetje op Indiaas eten. Ik vind het alleen wat milder en minder gekruid. Het restaurantje heeft niet een heel erg sfeervol uiterlijk, het lijkt wel een beetje alsof je in een soort kelder zit. Dit ben je vergeten zodra het eten geserveerd wordt. Let er wel op dat je rijst en naan brood apart moet bestellen. Dit zit niet standaard in het menu en de prijs inbegrepen. De porties waren niet heel erg groot, maar voor ons genoeg. Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Dit restaurant was niet heel duur maar ook niet super goedkoop. Je kan het een beetje omschrijven als middenklasse. De kipspies was echt heerlijk. Adres: Krocinova 316/5, Praag

Mangal

Ik ben gek op Turks eten, en waar dit restaurant echt punten mee scoort is dat het een echte houtskoolgrill heeft. Als je net als ik gek bent op bbqen, dan mag deze hotspot niet ontbreken tijdens je vakantie. De keuken is open, dus je kan zien hoe het eten bereidt wordt en dat het netjes en schoon is. Het restaurantje zit op een toplocatie en heeft een klein terrasje met uitzicht op het nationaal museum en het Wenceslas plein. De baklava is mier zoet, zoals het hoort te zijn en je eet je vingers er nog net niet bij op. Zoals je vast al op mijn blog hebt gezien, ben ik gek op linzensoep, daar schreef ik er hier ook een receptje over. Nou ik kan je vertellen dat de linzensoep hier ook heerlijk is. Lekker het verse brood in dippen, jummie. Ook de Haydari is een aanrader, dit is een soort tzaziki ofzo, ook lekker met Turks brood. Ondanks dat de gerechten veel lijken op de gerechten die op de kaart staan bij Turkse restaurantjes in Nederland, lijken ze er qua smaak in de verste verte niet op. Je proeft echt authentiek Turk eten ofzo, ik kan het niet echt omschrijven. Adres: Vaclavske namesti 807/64, Praag 110 00
Ben je in Tsjechië en wil je lekkere halal eten in Praag, dan moet je bovenstaande hotspots zeker uitproberen. Wat eet jij meestal als je op vakantie bent?


18 gedachten over “Halal eten in Praag, mijn 3 tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *