Positiekleding kopen, tips om hippe zwangerschapskleding te scoren

Positiekleding kopen, tips om hippe zwangerschapskleding te scoren

Misselijkheid en vermoeidheid zijn zwangerschapskwalen die het niet altijd leuk maken. Maar het heeft ook veel mooie kanten. Je ziet je buikje beetje bij beetje groeien en geniet van het heerlijke getrappel daarbinnen. Spijkerbroeken passen niet meer en het is tijd om te gaan shoppen voor zwangerschapskleding. Maar waar begin je in je zoektocht naar positiekleding? Ik hoop dat ik je doormiddel van deze blog een beetje op weg kan helpen.

Waarom heet het positiekleding

Zwangerschapskleding wordt ook wel positiekleding genoemd. Maar waar komt deze naam nou precies vandaan? Vroeger was het de bedoeling dat je je buikje verborg. Het showen van je zwangere buik was niet zo normaal als dat het tegenwoordig is. De kleding die zwangere vrouwen droegen was vaak wijd om de positie van de vrouw (het zwanger zijn) te verbergen.

Heb je echt zwangerschapskleding nodig?

Niet iedereen heeft positiekleding nodig. Groeit je buik niet zo ontzettend snel, dan kun je het vaak ook wel met leggings en jurkjes doen. Zelf heb ik dat ook heel lang gedaan. Pas op het allerlaatste kocht ik een aantal zwangerschapsbroeken omdat ik mijn spijkerbroeken miste. Ik werd onzeker over mijn uiterlijk en voelde me soms echt een walrus. De zwangerschapsbroeken zorgden er voor dat ik beter in mijn vel zat en veel zelfverzekerder was.

Vanaf welke week begin je te shoppen?

Vanaf welke week je positiekleding begint te shoppen is echt afhankelijk van hoe snel je buik groeit. Waarbij de 1 al met 12 weken niet meer in normale kleding past, heb ik zelf tot 28 weken mijn normale kleding gedragen. Daarna ging ik over naar jurkjes met legging en pas in het laatste trimester kwamen daar zwangerschapsbroeken bij. Ik heb overigens nooit shirtjes gekocht die speciaal bedoeld zijn voor de zwangerschap. Ik kocht ze gewoon een maatje groter. Het is niet alleen je buik die groeit tijdens je zwangerschap. Je borsten worden groter en ook je rug zal wat extra ondersteuning nodig hebben. Je hele lichaam veranderd, want er groeit een mini mensje in je.

Waar vind je leuke zwangerschapskleding?

Eigenlijk kun je tegenwoordig bijna overal wel zwangerschapskleding kopen. Zelfs bij de budgetwinkels is het verkrijgbaar. Plan lekker een middagje met een vriendin of je moeder en maak er een gezellig shop uitje van. Vergeet niet tussendoor een terrasje te pakken om bij te tanken.

Hippe zwangerschapskleding

Positiekleding is tegenwoordig helemaal niet suf. Zo kun je prachtige zwangerschapsjurken kopen en met een leuk riempje je buik super mooi accentueren. Ook een skinny jeans met een hippe top zijn super leuk als positiekleding. Let er wel op dat je jeans dan een verhoging heeft voor je buik. Een normale skinny jeans zou ik dan weer niet onder je buik dragen, dat zit echt voor geen meter. Zwangerschapsbroeken zijn daarentegen echt een hit.

Positiekleding grote maten

Je kunt je nog steeds prachtig kleden tijdens je zwangerschap als je wat steviger bent. Ik sjor ook wat kilootjes teveel mee en dat maakte me tijdens m’n zwangerschap soms best onzeker. Als ik de foto’s nu terug kijk, dan was dat nergens voor nodig. Positiekleding heb je tegenwoordig ook in grotere maten. Zo heb je net dat stukje extra ondersteuning.

Zo stel je je garderobe samen

Je hoeft echt niet ontzettend veel positiekleding in te slaan om de zwangerschap door te komen hoor. Een aantal basics mogen echter niet ontbreken. Denk hierbij aan:

  • Jurkjes (ik kon er niet genoeg van krijgen)
  • Leggings
  • Zwangerschapsjeans
  • Wat langere shirtjes
  • Wat langere hemdjes (die je eventueel ook onder een shirtje kan dragen)
  • Vestjes
  • Stevige bh’s

Het warm hebben en weer lopen ijsberen door de woonkamer, wisselde af toen ik zwanger was. Daarom droeg ik graag een lange vest over een truitje, die ik makkelijk uit kon doen.

Positiekleding doneren

Positiekleding wordt relatief gezien weinig gedragen, je bent 9 maanden zwanger en daarna beland het in de kast. Zo zonde! Zelf had ik al mijn zwangerschapskleding in een curver bak bewaard, omdat ik nog een tweede kindje hoopte te krijgen. Echter eindigde de zwangerschap na Farah met bijna 14 weken in een miskraam. Inmiddels heb ik mij er bij neergelegd dat er geen tweede kindje komt. We kampen met secundaire kinderloosheid, dus er zal waarschijnlijk geen nieuwe zwangerschap komen. Ik heb wat leuke jurkjes aan een vriendin doorgegeven die momenteel zwanger is en het resterende heb ik ook gedoneerd. Er zijn diverse facebookgroepen zoals mama’s in nood, charityswap en meer.

Leuke kleding voor na de bevalling

Ook na je bevalling wil je er graag leuk uitzien. Houd er rekening meer dat je niet meteen al je oude kleding weer past. Je kunt vaak nog gewoon je positiekleding dragen. Ook heb je leuke voedingsjurkjes en tops voor als je borstvoeding geeft. Vergeet overigens niet om een aantal stevige voeding bh’s te kopen.

Heb jij ook een nieuwe garderobe geshopt tijdens je zwangerschap?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *