DIY: Maak je eigen polscorsage

DIY: Maak je eigen polscorsage

Een polscorsage is helemaal hot!

Polscorsages zijn tegenwoordig helemaal hot ! Steeds meer bruidjes kiezen er voor om dus niet meer met een bruidsboeket te zeulen, maar te kiezen voor een polscorsage. Het is ook niet alleen minder zwaar in de hand, maar het is ook nog eens een stuk goedkoper dan een heel boeket.  Het voordeel van een polscorsage is dus ook dat je als bruidje de hele dag je handen vrij hebt. Je hoeft dus ook niet steeds je boeket weg te leggen als iemand je komt feliciteren. Een polscorsage is dus eigenlijk een soort armband van bloemen en je kan het door de bloemist laten maken in elke kleur, ook kan je natuurlijk kiezen uit verschillende bloemen.

Polscorsage

Ben je een creatief bruidje? Dan is het natuurlijk ook veel leuker om je polscorsage zelf te maken.  Je kan er ook voor kiezen om wel zelf voor een traditioneel bruidsboeket te gaan en je (dag) gasten te voorzien van een polscorsage. Toch net iets leuker dan een standaard corsage. Of je zorgt dat de mannen gewoon een echt speldje op hun overhemd gespeld krijgen en je maakt de polscorsages voor je vrouwelijke gasten.

Vind je dat allemaal te veel werk en heb je een paar bruidsmeisjes of een paar gasten die net iets specialer zijn zoals je ouders, dan kun je natuurlijk ook voor hen alleen een polscorsage maken.  Vooral voor kleine meisjes als bruidsmeisje is een polscorsage super leuk, zo hoeven ze niet de hele dag met een boeketje rond te lopen maar hebben ze lekker hun kleine handjes vrij. Super schattig te combineren met hun bruidsmeisjes jurk en zo te laten matchen bij jou bruidsboeket.

Bloemen corsages

Bloemen komen toch wel in de meeste corsages voor. De meeste mensen kiezen ervoor om hier rozen en gipskruid in te verwerken. Het mooiste is, als je corsages bij je bruidsboeket en bij het thema van de dag passen zodat het 1 geheel is.

Corsages bruiloft alternatief

Voorheen had je standaard rozen corsages op elke bruiloft. Tegenwoordig zie je steeds meer alternatieven. Zelf had ik corsages met een kleine broche er aan, zodat de gasten na de bruiloft ook nog een blijvend aandenken hadden. Een polscorsage is meer een alternatief voor het bruidsboeket en zou ik persoonlijk niet aan al mijn gasten geven.

Corsage maken

Wat heb je hier voor nodig?

  • Bloemen (die je zelf mooi vind, probeer wel te kiezen voor stevige bloemen die niet snel knakken, zoals anjers of rozen)
  • Bloemen om je corsage te vullen (denk hierbij aan gipskruid, varens, ecalyptusblad, rode besjes etc.)
  • Groene bloementape (deze koop je bij de bloemist of als je nog voldoende tijd hebt voor een prikkie op alieexpress)
  • Dun groen ijzerdraad.
  • Brede satijnen lint in een bijpassende kleur van je bloemen
  • Een stukje karton
  • Lijmpistool ( ik heb zelf die van de xenos en die is erg fijn!)
  • Lijmpatronen voor in je lijmpistool

Hoe maak je je polscorsage?

Als eerste snijd je de steeltjes van je bloemen af. Laat onder de bloemknop ongeveer 1,5 tot 2,5 centimeter over.

Maak daarna een klein boeketje van de bloemen die je hebt gekozen en de opvulbloemen.

Zorg er voor dat alle steeltjes even lang zijn.

Wikkel de steeltjes van de bloemen bij elkaar in met de tape die je bij de bloemist hebt gekocht. Probeer dit zo strak mogelijk te doen. Begin boven aan het steeltje en werk naar beneden toe, dit doe je diagonaal. Herhaal dit 1 x, zodat het goed stevig is. Maak 2 van de bosjes die je in de vorige stap hebt gemaakt en  zorg ervoor dat je de steeltjes tegen elkaar aan doet en maak dit vast met de tape en versterk geheel met het ijzerdraad.

polscorsage

Mochten er nog “gaten” in je corsage zitten, dan kun je deze opvullen door er bloemen tegen aan te plakken met je lijmpistool. Druk het tegen elkaar aan en laat pas los wanneer het goed vast zit. Het voordeel van een lijmpistool is, dat het lijm binnen een paar seconden vastzit. De bovenkant van je polscorsage is nu af.

Doe de lint 2 keer om je pols heen en knip het af. Zo weet je hoe groot de band van je corsage moet worden. Je kan beter de lint iets te groot af knippen zodat het te lang is, dan dat je het te kort afknipt en je het niet meer om je pols kan binden.

Knip een stukje karton af van ongeveer 2 bij 3 cm. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van je pols. Heb je smalle polsjes dan knip je iets korter af, heb je brede polsen dan doe je het iets breder.

Plak dit stukje  met je lijmpistool aan de onderkant van je zijden lint (die je al eerder hebt afgeknipt). Dit kartonnetje zorgt er voor dat je polscorsage steviger is en de bloemen er niet meteen afvallen. Zorg er voor dat je het kartonnetje niet ziet en het in het midden van je pols valt.

Plak de boven kant van je bloemen corsage met je lijmpistool op je lint, op het stuk die verstevigd is door je kartonnetje in de vorige stap. Je mag hier best  royaal lijm voor gebruiken zodat het goed stevig is.

Laat je corsage een tijdje drogen en bewaar het in de koelkast als je het op een andere dag gaat gebruiken. Bloemen drogen snel uit als ze geen water krijgen, maak je corsages daarom niet al weken van te voren. Ik raad je aan om ze zo kort mogelijk van te voren te maken.

Bind je corsage op je grote dag om je arm en voilà je eyecatcher is klaar.

polscorsage zelf maken

Heb je de corsages gemaakt voor je gasten? Geef degene die ze om doet dat duidelijke instructies mee. Het zou zonde zijn als de helft van de corsages al kapot is gegaan bij het omdoen.

Let op!

Houd er wel rekening mee dat polscorsages kwetsbaar zijn en je er dus voorzichtig mee om moet gaan. Bij kinderen die er mee in de speeltuin gaan spelen, gaan ze zeker weten kapot. Ook als je allerlei actieve activiteiten op je planning hebt staan, zou ik niet voor de polscorsage gaan. Wil je dat je polscorsage mooi op je trouw foto’s te zien is, vraag je fotograaf dan meteen wat plaatjes te schieten als je je corsage net om hebt. Vind je dit toch nog te ingewikkeld? Kies dan voor een armband die speciaal gemaakt is om  een polscorsage te maken.  Is dat ook teveel werk? Dan kun je altijd aan je bloemist vragen om een polscorsage voor je te maken, dit is natuurlijk wel een stukje duurder dan als je het zelf maakt.

Ga je niet trouwen maar wil je wel graag eens een leuke polscorsage dragen? Het is ook super leuk voor een gala, diploma uitreiking of andere belangrijke gebeurtenis in je leven.

Zelf bruidsboeket maken

Ook een bruidsboeket kan tegenwoordig stevig in de kosten lopen. Daarom kiezen steeds meer bruidjes er voor om hun bruidsboeket zelf te maken. Ik raad je niet aan om dit met verse bloemen te doen, mocht je zelf aan de knutsel willen. Dit betekend namelijk dat je een avond van te voren nog met je bruidsboeket bezig bent, je kan dit niet weken vooraf doen omdat je bloemen dan verwelkt zijn. Zelf maakte ik daarom een broche boeket.

Ben je nog niet uitgeknutseld? Maak dan ook zelf een alternatieve gastenboek.11 gedachten over “DIY: Maak je eigen polscorsage”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *