Plopsaland Coevorden, hotspot or notspot?

Plopsaland Coevorden, hotspot or notspot?

Aangezien Farah helemaal in too Bumba is, stond Plopsaland Coevorden al een hele tijd op onze bucketlist. Toen we een lang weekend weg waren in eigen land en het alleen maar pijpenstelen regende, besloten we dan ook maar naar Plopsaland Coevorden te gaan. Ideaal, omdat alles indoor is. Perfect bij slecht weer dus en je hebt toch een beetje een vakantiegevoel. We hebben lang getwijfeld of we wel of niet naar pretparken zouden gaan dit jaar, gezien het Corona gebeuren. Maar soms moet je ook gewoon verder. Soms wil je ook weer het gevoel hebben dat je leeft, in plaats van alleen maar thuis te zitten. Dus we hielden voldoende afstand van iedereen, wasten extra vaak onze handen en besloten om toch wel te gaan. Er even tussen uit kan een mens soms ook goed doen.

Bumba in Plopsaland Coevorden

Attracties

Plopsaland Coevorden is niet heel erg groot.  Je kan de oppervlakte vergelijken met ongeveer 2 voetbalvelden en er zijn iets meer dan 20 attracties. De attracties zijn voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Farah was misschien toch iets te jong, ze was nog geen twee toen we Plopsaland Coevorden bezochten en na een paar keer in de carrousel, de Bumba kikkers en van de glijbaan te zijn geweest, hadden we het wel gezien. De Bumba speeltuin was wel helemaal geweldig voor haar. Niet echt groot, maar ze heeft zich er prima vermaakt.

De attracties die je in Plopasaland Coevorden hebt:
Familieattracties: De Slingermolen (zweefmolen met K3) – Carrousel (draaimolen met Samson & Gert) – K3-Verkeerspark – K3-Brandweermolen (draaimolen) – De Bootjes (felgekleurde vaartuigjes) – De Scheve Schuit (speelboot van Piet Piraat) – De Kikkers en De Vliegende Fietsen (draaimolens) – Bumbaspeeltuin – Botsauto’s – Glijbaan – Klimberg – Piratenspeeltuin – Ballenbad

Attracties voor kindjes die wel al daredevils zijn : De Wickiebaan (junior achtbaan door een donkere grot) – Anubis (zwaai- en draaimolen) – De Vuurtoren (junior vrijevaltoren) – De Woeste Zee (swingende boot)

We zijn niet echt in het buitengedeelte geweest, hebben er alleen even rond gekeken. Het weer was niet prettig en we vonden het buiten ook best druk. Wel jammer, want ik kwam er pas later achter dat er ook geitjes buiten zijn. Dat had Farah wel leuk gevonden. Dan maar een extra keer in de carrousel, want daar stond toch geen rij.

Theatershows in Plopsaland Coevorden

Omdat Farah helemaal gek op Bumba is, leek ons een theatershow helemaal geweldig. En natuurlijk een meet and greet. Helaas ging dat vanwege de Corona niet door. Dat maakt je bezoek wel ineens minder leuk. We hadden er namelijk helemaal geen rekening mee gehouden. Nou snap ik wel dat knuffelen met Bumba misschien niet helemaal handig is in deze tijd, maar ze hebben toch een best dik pak aan? In principe sta je dan toch helemaal niet in contact met de persoon in het pak? We vonden het dus ook best teleurstellend. Idem dito met de theatershow, de tafeltjes waren ver uit elkaar en als Bumba op het podium zou staan, zou er toch veel meer afstand zijn dan 1,5 meter?

Theatershow in plopsaland Coevorden

Kluisjes

Je kan bij Plopsaland Coevorden een kluisje huren voor 5 euro. Die kan je dan in principe de hele dag gebruiken. Echter zijn de kluisjes best wel klein, dus wij hebben gewoon alles aan de buggy gehangen er onder gegooid. Toch altijd handig zo een mini vrachtwagen, want Farah wilt er toch liever niet in zitten.

Eten en drinken

Eten en drinken is best prijzig in Plopsaland Coevorden, beetje jammer aangezien de entree ook niet mega goedkoop is. Gelukkig had ik in de ochtend bolletjes gesmeerd, drinken meegenomen en gingen we later lekker bij mijn ouders eten. We hebben dan ook niet echt geld uitgegeven aan eten en drinken. Want zeg nou eerlijk, bijna 50 euro uitgeven aan wat frietjes, drinken, een ijsje en een snack is echt te gek voor woorden. Een simpele lolly was al € 4,50 en zo groot was ie niet. Beetje jammer.

Eten en drinken in Plopsaland

Kosten

Entreeprijzen: € 21,50 per persoon
Kinderen van 85 centimeter tot één meter: € 11,50
Kinderen onder de 85 centimeter: gratis
70-plussers: € 11,50  
Parkeren: € 10,00

Corona maatregelen bij Plopsaland Coevorden

De Corona maatregelen worden goed in acht genomen. Zo kan je Plopsaland Coevorden alleen maar bezoeken als je van te voren je kaartje hebt gekocht. Hierdoor heb je niet echt lange rijen bij de kassa, waar iedereen hutje mutje op elkaar staat. Ook zijn er overal op de grond afstanden afgetekend, zodat je weet hoeveel afstand je dient te bewaren. Dit wordt ook regelmatig omgeroepen. Je mag maar met 1 gezin/familie aan 1 tafel of op een bankje zitten. Behalve dat je dan niet met vreemden zit, vond ik dit wel erg prettig. De attracties werden na elk ritje ontsmet.  Ik vond het wel erg teleurstellend dat Bumba niet rondliep, maar jah… Niks aan te doen!

Plopsaland in Coevorden

Eindoordeel Plopsaland Coevorden

Als je bij Plopsaland Coevorden binnenkomt, voel je echt iets magisch. Het is erg sfeervol door de verlichting, maar ook door de muziek. Echter is het wel klein. Jullie zijn gewend van mij dat ik positief ben, maar ik ben wel eerlijk. Ik wil niemand verhaaltjes op de mouw spelden die niet waar zijn. De prijs/kwaliteits verhouding is best scheef. We waren binnen 2 uurtjes alweer uitgekeken en dan is een kaartje van € 21,50 toch een hoop geld. Farah was precies 85 centimeter en ik had geen zin om haar schoenen uit te doen, anders zou dat ook weer zo een strijd worden. Voor haar betaalden we dus een kinderkaartje van € 11,50 . Ook het parkeren vond ik prijzig. Je kan alleen een dagkaart kopen en deze is € 10,00.

We hebben 2 boekjes a € 5,00 gekocht van Bumba en een knuffeltje. De prijs van de boekjes vond ik meevallen en Farah is gek op lezen. Ik zou het voor Farah wel leuk vinden als ze toch een keer “echt” Bumba zou ontmoeten, maar ik denk niet dat dat bij Plopsaland Coevorden zal zijn. Ook al heeft de kleine meid genoten, ik vond het een hoop geld in vergelijking met wat je er voor terug krijgt. Ik denk dat ik in het vervolg maar eerst recensies ga lezen, en dan pas een park ga bezoeken. Als ik dat gedaan had, had ik het namelijk wel van te voren kunnen weten. Ons zie je waarschijnlijk niet zo snel terug bij Plopsaland Coevorden maar wie weet gaan we het nog eens in België proberen. Persoonlijk vond ik Plopasaland Coevorden dus een beetje overhyped en denk ik niet dat ik hier terug kom.8 gedachten over “Plopsaland Coevorden, hotspot or notspot?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *