Maak een einde aan de chaos in je huishouden met een schoonmaakplanner!

Maak een einde aan de chaos in je huishouden met een schoonmaakplanner!

Of je nou een fulltime baan hebt, of thuisblijf mama bent, moeders zijn altijd druk! Ik tenminste wel! Dit zorgt er voor dat het huis dan ook echt een chaos is soms. Ik vind het helemaal niet erg dat er overal speelgoed ligt en er mag best gezien worden dat er hier thuis geleefd wordt. Maar het moet wel schoon zijn! Vooral met een kleintje, (die eten wat op de grond ligt, vaak veel smaakvoller vind dan het eten in haar bord). Alleen hierom is het al belangrijk dat het huis schoon is. Een schoonmaakplanner kan je helpen om je huishouden overzichtelijk te maken.

Plannen, plannen en nog eens plannen!

Een goede planning is het halve werk. Zonder planning, vliegt de dag voorbij, zonder dat er wat gedaan is. Plannen is voor mij dan ook het sleutelwoord om het huishouden onder controle te houden. Daarnaast is dweilen etc. handiger als mijn monster in bed ligt. Ze vind het niet alleen geweldig om over mijn natte vloer heen te glijden alsof het een waterbaan is, ze kan mijn huis er binnen 10 minuten ook laten uitzien alsof het weken niet is schoongemaakt.

Plannen met de schoonmaakplanner van Esther Vos

Onlangs ontving ik van Esther een schoonmaakplanner om uit te testen. Precies wat ik nodig had. Ik ben niet alleen hartstikke druk, maar ik ben ook nog eens een chaoot eerste klas.  Ik werd dan ook erg blij toen dit pakketje op mijn deurmat viel. De schoonmaakplanner is een dik blok en bevat heel wat blaadjes zodat je elke week een planning kunt maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de blaadjes niet heb geteld, want het zijn er ontzettend veel. Ik denk dat je er meer dan een jaar mee vooruit kan. Je kan de blaadjes makkelijk afscheuren en op een plek ophangen waar deze in zicht is. De koelkast is een perfecte optie.

Einde van uitstelgedrag

Omdat ik niet zo een goede huisvrouw ben, ben ik een ster in uitstellen. Vaak denk ik: ik doe het straks nog wel even snel. Maar 9 van de 10 keer, ben ik “straks” al weer vergeten. Er wordt niet voor niks gezegd: van uitstel komt afstel. Dat gevaar heb je ook sneller met taken die je niet leuk vind om te doen, zoals bij mij het huishouden.

Doormiddel van de schoonmaakplanner, creëer je routine in je schoonmaak taken. Dat is dan eigenlijk ook precies wat je nodig hebt om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Een duidelijke planning is het halve werk, en daar zorgt de schoonmaakplanner dan ook voor. Zonder de schoonmaakplanner had ik soms het idee dat ik continu achter de feiten aan liep en soms wel de hele dag aan het schoonmaken was. Dit was natuurlijk niet zo, maar zorgde er wel voor dat ik gedemotiveerd raakte. De schoonmaakplanner maakt hier een einde aan.

Vinkjes zetten

Niks voelt beter, dan te zien dat je je doelen behaalt. In de schoonmaakplanner van Esther kun je elke dag afvinken wat je daadwerkelijk gedaan hebt. Voor mij zorgt dit er voor dat ik nog gemotiveerder ben, om al mijn taakjes af te krijgen. Perfect dus. Daarnaast kun je ook opschrijven wat je niet moet vergeten. De stukje hoef je dus niet alleen te gebruiken voor je schoonmaaktaken, maar is ook handig voor andere dingen die je in de chaos zou kunnen vergeten. Aan de binnenkant van de kaft kun je overigens ook de periodieke taken afvinken. Elke maand  de voorraadkastjes controleren op houdbaarheid is dus een beetje onzin en als je ziet dat je dat vorige maand al hebt gedaan, kun je dat deze maand best overslaan.

schoonmaken wordt leuker met een schoonmaakplanner

Taakverdeling

Om de huishoudelijke taken in je gezin te verdelen, kun je achter de weektaken de naam schrijven van de persoon die de taak dient uit te voeren. Op deze manier kun je oudere kinderen ook betrekken bij het huishouden en weet iedereen meteen wat hem of haar te wachten staat deze week. Zo krijg je niet elke dag weer dezelfde vraag wie wat moet doen en kunnen andere gezinsleden ook hun steentje bijdragen als je niet fysiek aanwezig bent.

Het uiterlijk van de schoonmaakplanner

Esther heeft de schoonmaakplanner ontworpen in rustige pastelkleuren. Hierdoor is het niet alleen een schoonmaakplanner voor de vrouwen onder ons, maar kan manlief ook een handje meehelpen in het huishouden. Perfect dus! Alles is heel strak en basic, niet teveel poespas en meteen duidelijkheid. Ik hou hier wel van!

Mijn eindoordeel over de schoonmaakplanner

Ik ben gek op afstrepen en dat motiveert me. Ik vind het dus ook erg leuk dat je de taken makkelijk kan afvinken voordat je doorgaat naar de volgende taak. De bladzijden zijn makkelijk af te scheuren en doordat het blok voldoende blaadjes heeft, is het geen wereldramp als je een keer een foutje maakt en een nieuw blaadje nodig hebt.

Persoonlijk vind ik het overzicht aan de binnenkant niet echt handig. Ik zou hier graag wat uitgebreidere blokken per kwartaal willen zien. Daarnaast is het niet duidelijk wat er met vaatwasser bedoeld wordt. Ik neem aan dat dit grondig schoonmaken is, aangezien je moeilijk 1 keer per maand de vaatwasser kan in en uitruimen. Nu heb ik zelf ook geen vaatwasser en deze nooit gehad, dus ik heb geen idee hoe vaak deze überhaupt grondig schoongemaakt moet worden. Mij lijkt 1 keer per maand best weinig, aangezien ik de wasbak ook dagelijks grondig schoonmaak.

De kleuren zijn rustig en dat maakt de schoonmaakplanner bruikbaar voor iedereen. Iets wat ik persoonlijk erg fijn vind.

Een goede huisvrouw ben ik niet echt, ondanks dat ik getrouwd ben en moeder ben van een kleine meid. Ik houd gewoon niet van het huishouden. Om heel eerlijk te zijn, was dat het nog erger toen ik geen moeder was. Ik werkte veel en als ik dan thuis kwam, wilde ik de weinig tijd die ik had besteden aan dingen die ik wel leuk vond. Onder het mom van, ik heb ook positieve energie nodig. Mijn moeder en zusje zijn daarentegen  heel anders. Hun huis is altijd spik en span en ook al kom je onverwacht langs, alles is schoon. Zij hebben niet eens een schoonmaakplanner nodig. Nou zal je bij mij ook niet echt viezigheid aantreffen, maar het is wel vaak een chaos. Deze planner kan helpen om structuur te krijgen en dat vind ik wel heel erg fijn.

Daarnaast vind ik het fijn dat je taken aan gezinsleden kan toebedelen zodat iedereen meteen weet wat er verwacht wordt. Zou ik de planner ook aangeschaft hebben als ik het niet toegestuurd had gekregen? Nee, waarschijnlijk niet. Niet omdat ik de planner niet mooi en handig vind, maar omdat ik gewoon niet zo een goede huisvrouw ben, zoals ik hierboven al schreef. Ik zou er simpelweg niet eens aan denken om hier een planner voor aan te schaffen. Echter ben ik wel heel erg blij met mijn schoonmaakplanner en ben ik blij dat ik deze in huis heb, schoonmaken wordt zo ineens een stuk leuker en overzichtelijker. Ik ben dan ook van plan om hem elke zondag avond in te vullen en op te hangen, net als ik doe met mijn weekmenu.

Wel vind ik gek dat stofzuigen maar bij 1 x per week staat. Overdrijf ik dan zo erg met elke dag stofzuigen? Ook dweil ik elke dag het huis , in plaats van 1 keer per week. Als ik dit 1 keer per week zou doen, zou het hier echt uitzien als het huis van de familie Tokkie. Maar de was doe ik dan weer niet elke dag, meestal om de dag en soms zit er zelfs nog een extra dag tussen. De meeste was is van Farah, maar toch ga ik niet elke dag een halve wasmachine aanzetten hoor.

planner voor je huishoudelijke taken

Waar kun je de schoonmaakplanner kopen?

Je kunt de schoonmaakplanner kopen op de website van Esther Vos zelf. Speciaal omdat deze blog vandaag online is gekomen, kun je een week lang genieten van een korting van 5 euro. De planner kost normaal 20 euro, maar je kunt hem tot en met 17 oktober 2020 voor 15 euro kopen, dat is een korting van maar liefst 25 %!

Winnen!

Wil jij  de schoonmaak thuis ook beter organiseren? Dan kun je nu een schoonmaakplanner winnen. Hoe leuk is dat!

Je hoeft er niet veel voor te doen, want we houden allemaal toch een beetje van gemak toch? Dus geen vrienden taggen, niet delen, alleen maar 1 vinkje aanzetten en een reactie achterlaten met je mailadres, zodat ik contact met je op kan nemen voor je adres. Dus doe snel mee!

Like Sparkles Inside op instagram

Like Esther Vos op instagram

Laat een reactie achter op deze blog met een correct emailadres (deze is alleen zichtbaar voor mij).

In verband met de privacywet, wordt de winnaar vanaf heden niet meer bekend gemaakt via mijn insta en facebook stories. De winnaar krijgt een mailtje, zorg er dus voor dat je een correct emailadres invult.

Hoe plan jij je huishoudelijke taken? Of werk je niet echt met een planning?

Dit artikel is een samenwerking, maar is zoals jullie van mij gewend zijn, gebaseerd op mijn eigen persoonlijke mening.11 gedachten over “Maak een einde aan de chaos in je huishouden met een schoonmaakplanner!”

  • Hier een planning per week wat ik wanneer doe, maar de klusjes die niet wekelijks gedaan moeten worden vergeet ik vaak ;-/ Zo’n planner lijkt mij echt wel handig!

  • Ik ben ook zo iemand die altijd achter de feiten aan loopt. Zo’n huishoudplanner zou misschien wel iets voor me zijn! Met een hond en kat gaat hier ook dagelijks de stofzuiger erdoor, dweilen 2 a 3 x per week.

  • Ik ben dol op planners en heb zelf ook een journal, maar een voor het schoonmaken, dat dan weer niet. Ik weet ook niet of deze voor mij zou werken, ik doe mijn klusjes eigenlijk altijd standaard, en de was doe ik als de mand vol is.

  • Ik maak ook wekelijks een lijstje met dingen die moeten gebeuren in huis, maar dan heb ik nog wel last van uitstelgedrag hoor. Maar goed, het houdt het wel overzichtelijk en zorgt in ieder geval voor rust in je hoofd.

  • Ik woon op een paar vierkante meter en daar wordt het ook snel een rommeltje. Gelukkig is het ook zo weer opgeruimd en heb ik geen planner nodig.

  • Oeh heel graag! Ik ben echt slecht in schoonmaken maar een sucker voor planlijstjes. Ik heb nu een schoonmaak schema gewoon op een saai wit blaadje gemaakt dus deze planner zou mij heel goed van pas komen!

  • Oh heerlijk lijkt me zo’n afstreep planner voor de schoonmaak! Schoonmaken is iets waar ik me elke week met moeite voor op moet pakken. Ik hou zelf ook enorm van afvinken, dus deze schoonmaakplanner zou ik graag willen winnen!

  • Oooh my godddd! Dit is het lot. Ik ben zoooo een hevige uitsteller. (Maar met hevig, bedoel ik ook echt hevig.) zo hevig dat ik er zelf soms gefrustreerd door loop achteraf en daar wil ik van af. Geen gemakjes meer door uit te stellen en geen schuld/frustratie gevoelens meer. Whoop whoop, dat zou helemaal te gek zijn. Én dan kan ik stiekem ook wat op mijn vriend schuiven, dan loopt het allemaal lekker. Want die helpt me vaak erg goed met mijn uitstel gedrag. Ik word soms zelf irritant van mezelf dus die planner kan me wel eens geweldig goed gaan helpen. En ik ben ook een afstreper/vinkzettertje/OKE zetten/done done done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *