Foodblogswap: Pizza naan met gegrilde groente

Foodblogswap: Pizza naan met gegrilde groente

Ik ben gek op makkelijke recepten, waar toch wel weer groente in is verwerkt. Daarom koos ik deze foodblogswap voor een pizza naan, want zelf naanbrood maken is helemaal niet zo lastig en je hebt binnen no time iets lekkers op tafel. Ik maakt al eerder een heerlijk recept met falafel en een kleurrijke traybake als foodblogswap en dit keer was het weer tijd voor iets nieuws

Wat is een foodblogswap

Bij een foodblog swap maak je een recept van de website van een collega blogger. Je geeft hier dan een beetje een eigen draai aan. Vorig jaar deed ik hier wel vaker aan mee, maar de laatste tijd was mijn passie voor koken een beetje verdwenen. Eigenlijk al sinds het overlijden van papa. Geen idee waarom sindsdien…maar ik probeer het weer een beetje op te pakken.

Ik mocht dus neuzen op de blog van Nutmegandvinegar. Op deze blog vind je makkelijke recepten met alledaagse ingrediënten. Niet te moeilijk maar simpel en lekker. Maayke, het gezicht achter deze blog is fotograaf en receptontwikkelaar. Ze deelt graag recepten uit haar antieke boeken die ze nog op de plank heeft staan. Maayke houdt niet van koriander en ik ook niet. Ik vind het naar zeepsop smaken, ieuw. Er staan niet ontzettend veel recepten op haar website, maar precies genoeg waar ik tussen kon kiezen. Ik koos er dus voor om zelf naanbrood te maken, want pizza naan is the best.

Wat is naanbrood

Naanbrood vind haar oorsprong in India. Het is heerlijk zacht en een beetje zoetig brood die vaak geserveerd wordt bij curries. Zelf vind ik het ook lekker met butterchicken. Heb je niet zoveel tijd? het Hello Fresh recept van naan pizza is met kant en klare naan en ook dat is ontzettend lekker. Ik kies wel eens voor deze makkelijke versie als ik onverwacht bezoek krijg. Maar in dit recept gaan we de naan zelf maken.

Naan recept

Wat heb je nodig?

  • 300 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gebrande komijn
  • 50 gram ghee (of roomboter)
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • zout naar smaak
  • zonnebloem olie
  • een blikje tomatenpurree
  • 2 grote eetlepels pesto
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • geitenkaas
  • 1 gele paprika
  • 1/2 halve aubergine
  • 1/2 courgette

Hoe maak je het

We beginnen als eerste met het maken van de naanbrood. Dat is namelijk de basis van je pizza naan.

In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen.

Vervolgens doe je de bloem in een grotere kom en doe hier de gist bij. De gist maak je altijd op de manier zoals in de vorige stap omschreven. Als je het namelijk direct bij je deeg gooit, gaat het niet goed rijzen en wordt je naan brood dus niet lekker luchtig en sneller hard en taai.

Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en de ghee toe.

Daarna voeg je de komijn die je in een pannetje hebt opgebakken toe en de fijngesneden knoflook.

Maak een bal van het deeg en smeer deze aan alle kanten in met olie.

Naanpizza zelf maken

Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat deze ongeveer een uurtje op een warme plek rijzen. Als het goed is, is je bal nu 2 x zo groot.

Vervolgens maak je balletjes van 6 gelijke delen en maak je hier balletje van.

Maak van de balletje ovale rondjes en leg ze op een stukje bakpapier op ee groot bord op op een ovenplaat.

Bak vervolgens je naanbroodjes in een koekenpan of op een rotiplaat om en om in een beetje zonnebloem olie tot ze gaar zijn.

Zelf naan bakken

Laat vervolgens je naanbroodjes afkoelen en begin met de garnering van je naan pizza.

Snijd alle groente in dunne plakjes en de paprika in reepjes.

Gril alle groente met een beetje zout en olijfolie.

naan pizza met gegrilde groente

Vervolgens meng je de pesto met de tomatenpuree en smeer je daar de naanbroodjes mee in.

Beleg je naanbroodjes met de groente en brokkel er wat geitenkaas overheen. Geitenkaas heeft een erg sterke smaak en geur. Vind je dit niet zo lekker? Kies dan voor iets neurtralers zoals mozzarella. Zelf vind ik mozarella alleen lekker als het warm is, normaal vind ik het een beetje naar niks smaken…

Bak de naanpizza 6-8 minuten af op 200 graden.

In principe kun je alle groente die je lekker vind op de naan pizza gooien. Ik ben zelf niet zo van de rode uien maar dat vind mijn moeder dan wel weer lekker op pizza. Je kan er ook voor kiezen om tonijn of peperoni op je pizza te doen, maar zelf vind ik hem zo het allerlekkerste.

Naanbrood blijft in een zipperlocker bag ongeveer 3 dagen goed, doe het alleen niet in de koelkast want dan droogt het uit.

Maak jij wel eens naan pizza? Maak je dan zelf de dan? Of haal je een naanbrood uit de supermarkt

naanpizza


3 gedachten over “Foodblogswap: Pizza naan met gegrilde groente”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *