7 tips om jouw perfecte bruidsjurk te vinden

7 tips om jouw perfecte bruidsjurk te vinden

Nog even en het is zo ver, jouw grote dag staat voor de deur. Ik nam me voor om gewoon in een spijkerbroek naar het stadhuis te gaan. Dat veranderde toch al snel. Ik weet nog heel goed hoe het moment was dat ik voor het eerst een bruidsjurk aan had. Stralen dat ik deed, en ik vond mezelf zo mooi! Nooit gedacht dat ik dit zo kon voelen. Op jouw bruiloft wil je natuurlijk ook stralen en je een prinses voelen. De zoektocht naar de perfecte jurk kan dus beginnen. Maar hoe vind je nou deze perfecte jurk? Ik hoop dat de volgende tips je een beetje op weg kunnen helpen.

Neem niet teveel mensen mee als je je jurk gaat passen

Meer mensen betekend ook allemaal verschillende meningen. Deze kunnen je helemaal in de war kunnen maken. Max 3 personen is meer dan voldoende. Kies er wel voor dat dit mensen zijn die eerlijk kunnen zijn over wat bij jouw past. Vaak kijken veel vriendinnen, zussen en moeders naar wat ze zelf mooi of juist niet mooi vinden. Vergeet niet dat jij de bruid bent en zij zich er wel bij neerleggen dat de keuze uiteindelijk bij jou als bruid ligt. Daarnaast pas je niet elke dag je bruidsjurk. Dit is dan ook een speciale gelegenheid.  Je “publiek” moet er dus niet voor zorgen dat je je rot irriteert.

Staar je niet al te blind op internet

Zoek niet van te voren naar een specifiek plaatje op internet van een bruidsjurk. Als bruid zijnde ga je je zo blindstaren op iets wat een ander mooi staat. Zorg dat je een open mind hebt. Ik wilde absoluut geen strapless jurk. Ik dacht dat ik daar dik in zou lijken. Een echte prinsessenjurk met een mega grote hoepel en veel tule, was mijn wens. Toen ik eenmaal zo een prinsessen jurk aan had, leek ik wel een klein dik Michelin poppetje. De medewerker in de winkel kwam met een strapless jurk aan en die paste ik eigenlijk alleen omdat ik niet echt nee durfde te zeggen. 3 x keer raden waar ik uiteindelijk in getrouwd ben. Niet de prinsessenjurk die ik in eerste instantie wilde.

Wees duidelijk en eerlijk over je budget

Geef van te voren je budget aan. Het is zo zonde als er alleen jurken worden laten zien die niet binnen je prijsklasse passen. Het is teleurstellend als je uiteindelijk verliefd wordt op 1 van deze dure jurken. Je wilt niet met een verdrietig gevoel naar huis omdat de jurk waar jij jezelf in ziet stralen niet te betalen is.

Pas ook jurken in een andere maat

Je hoeft niet altijd een jurk te passen in jou maat. De meeste bruidswinkels hebben de jurk maar in 1 maat. Jurken kunnen altijd besteld worden en vaak ook op maat gemaakt worden.

Houdt rekening met de levertijd

De meeste bruidswinkels hebben een levertijd van minimaal 3 maanden. Zorg er dus voor dat je niet last minute op zoek gaat naar een jurk. Ben je nog druk bezig met afvallen, dat is geen probleem. Vaak wordt de jurk ook nog op maat gemaakt na de laatste pasafspraak.

Ga op afspraak

Maak van te voren een pas afspraak in de winkel. Het is zo zonde als jij helemaal enthousiast naar een bruidswinkel gaat met je vriendinnen en er nog 3 bruidjes zijn. Als je van te voren een afspraak maakt, is er voldoende tijd om verschillende jurken te passen en de juiste tips te krijgen.

Kijk bij twijfel nog even verder

Als je jouw jurk aan hebt zal je dat meteen voelen. Koop een bruidsjurk niet omdat je moeder je hem zo mooi vind of omdat je gepusht wordt in de winkel. Jij moet de jurk dragen en jij moet jezelf op je grote dag een prinses kunnen voelen.

Heb je je jurk gevonden? Ga dan ook niet meer verder zoeken en laat je niet in de war brengen door social media. Jij kan deze zoektocht loslaten en je voorbereiden op jou grote dag. Have fun!

Ik kocht mijn bruidsjurk bij wedding wonderland. Waar ben jij geslaagd?



9 gedachten over “7 tips om jouw perfecte bruidsjurk te vinden”

  • Wat een fijne tips. Ik dacht ook in een strandjurkje te trouwen (op de Malediven) maar koos uiteindelijk toch voor een echte bruidsjurk. Zodra je de juiste aan hebt, straal je vanzelf he? Ik heb hem samen met mijn man uitgezocht, omdat we stiekem gingen trouwen. Maar ik zou inderdaad niet teveel mensen meenemen.

  • Wat een handige tips.
    Vooral nummer twee: kijk niet eerst op internet wat een ander leuk staat, is een goede. Met een open mind aan de slag en zien wat jou leuk staat. En een budget voor jezelf is ook wel erg handig. Van te voren aangeven tot hoever een winkel kan gaan. Kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Zo’n dag kost al genoeg. (wanneer je het niet in Coronatijd viert uiteraard )

  • Ik had een groene jurk die ik had gehuurd bij een theaterwinkel – vond het allemaal erg grappig toen, we hadden gekke schoenen aan en zonnebrillen op – maar achteraf heb ik er spijt van gehad. Was ik maar in zo’n mooie witte jurk getrouwd. Ach, inmiddels gescheiden dus wie weet haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *