Ontmoet de Peppa Pig Familie in the Mall of the Netherlands

Ontmoet de Peppa Pig Familie in the Mall of the Netherlands

Nederland is al een tijdje een indoor speeltuin rijker, namelijk “Peppa pig world of play” in the Westfield mall of the Netherlands in Leidschendam. In deze kleurrijke speeltuin kun je heerlijk spelen en de Peppa Pig Familie ontmoeten. Hoewel, Peppa Pig in het echt en de rest van de familie is verwerkt in de speeltuin. Farah ging hier een paar maanden geleden kort na de opening voor het eerst heen. Helaas konden we niet bij de persopening zijn omdat we toen in Valencia zaten, dus ze mocht een weekje later. Leidschendam is de eerste in Europa met een speeltuin van Peppa Pig, dus ons kleine kikkerlandje is wel origineel.

Peppa pig world of play leidschendam

Wat kun je er doen?

De Peppa Pig speeltuin is ongeveer 15 vierkante meter en je hebt er 14 verschillende themagebieden. Je hebt 9 verschillende voertuigen waaronder de bekende rode bus. Onlangs is er een extra element toegevoegd aan de belevenis van de allerkleinsten: “De Fun Time show”. Tijdens de Fun Time Show kunnen kinderen Peppa Pig ontmoeten en samen met haar spelen, dansen, zingen, knuffelen en uiteraard springen in de modderpoelen.

In het Fort van George heb je glijbanen en de mogelijkheid om te klimmen. Mevrouw Gazelle (of zoals Farah haar noemt: mevrouw gezellig), laat je lekker meezingen in haar bus. Met de fiets door de wasstraat was denk ik wel 1 van de leukste dingen die je er kon doen volgens Farah. Er zijn verschillende activiteiten en de hele Peppa Pig Familie wordt er dus in betrokken. Alle elementen die je in de bekende Peppa Pig serie ziet, die vind je ook terug in deze speeltuin.

Ontmoet de Peppa pig familie in Peppa pig world

Voor wie is Peppa Pig World leuk?

Peppa Pig World is leuk voor de allerkleinsten. Farah is 3,5 jaar en die vond het helemaal geweldig. Ik denk dat kinderen vanaf een jaartje of 7/8 wel snel uitgekeken zijn, want het is niet heel erg groot. Voor oudere kinderen is het vaak niet meer interessant om de Peppa Pig familie te ontmoeten omdat zij heel andere interesses hebben. Zij vinden een groot attractiepark zoals Drouwenerzand of de Efteling veel leuker.

Peppa pig familie

Peppa Pig World Nederland

Peppa Pig World is de eerste Peppa Pig speeltuin in Europa. In Amerika heb je meerdere van dit soort themaparken en ook in Engeland vind je een Peppa Pig world. Ons kikkerlandje heeft dus wel een beetje de primeur in Europa. Het is gevestigd in de grote Westfield Mall in Leidschendam (Zuid Holland). Overigens zijn de Peppa Pig themaparken in het buitenland wel veel groter opgezet en ook vaak buiten.

https://www.youtube.com/watch?v=Zk1skg0a8nM

Korting Peppa Pig World

Er is veel kritiek op de entreeprijzen van Peppa Pig world. Ook al wilt ieder kind de Peppa Pig familie wel ontmoeten, ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen betaalbaar is. Ik zoek altijd websites zoals Groupon, Tripper en vakantieveilingen af naar kortingskaartjes maar voor Peppa Pig World heb ik deze nog niet kunnen vinden. Ben je van plan om vaker naar Peppa Pig World te gaan, dan kun je er wel voor kiezen om zilveren of gouden jaarpas te kopen of een 5 x toegangskaart. Dit scheelt een hoop.

Peppa pig familie

Openingstijden

Peppa Pig World of Play is dinsdag tot met zondag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op maandagen opent de speeltuin de deuren een uurtje later. Je kunt je tickets online kopen, dit is wel aan te raden. De eerste keer dat we Peppa Pig world bezochten, stonden er mensen in de rij om een kaartje te kopen, maar elk tijdslot zat vol. Beetje zonde als je hier het halve land voor doorgereisd bent en je kind moet teleurstellen.

Peppa pig familie

Adres

Jasmijn 13
The Westfield Mall of the Netherlands
2262 AN Leidschendam

he Westfield Mall of the Netherlands Peppa pig

Parkeren

Wil jij ook de Peppa Pig familie ontmoeten? Parkeren doe je gratis in de grote parkeergarage bij de Wetfield Mall of the Netherlands. Er zijn 5 parkeerlocaties aanwezig. P5 is om de hoek van Peppa Pig World.

he Westfield Mall of the Netherlands Leidschendam

Onze ervaring

We waren al meerdere malen langs de Peppa Pig speeltuin gelopen voordat hij open was en we konden niet wachten. Farah helemaal. Bloednerveus en met klamme handjes ging ze dus mee. Ik bleef het zelf op de voet volgen via instagram.

Wat ik een voordeel vind, is dat je gratis kan parkeren en er echt een dagje weg van kunt maken. Er is genoeg te doen in dit grote winkelcentrum. Want ook al ben je na 2 uurtjes spelen klaar, je hoeft niet meteen naar huis. Wij hebben nog een hapje gegeten maar je kunt bijvoorbeeld ook naar het Youseum, het social media museum van Nederland.

Peppa pig speeltuin

Ik vond het fijn dat de binnenspeeltuin speciaal bedacht en ontworpen vanuit het perspectief van de kids. Dit zorgt er namelijk voor dat wat ze op tv zien, echt wordt. Tevens vond ik het fijn dat er matten lagen en zachte vloeren, zodat ze lekker op hun sokken rond konden rennen zonder zich te bezeren. Je hebt geen harde gevaarlijke hoeken maar alles is zacht, perfect voor een stuntpiloot als Farah.

Farah vond het geweldig dat de hele Peppa Pig familie terug te vinden was. Niet alleen papa big, mama big en George maar ook mevrouw gezellig (zoals zij mevrouw Gazelle noemt) en de andere characters.

Als je binnenstapt weet je niet waar je moet kijken, zoveel leuks en zoveel enthousiaste kinderen. Ook word je persoonlijk verwelkomt door een enthousiaste medewerker die een foto maakt. De eerste keer was ik ook mee, maar ik was al snel overprikkeld. Ik heb gewoon 1,5 uur geslapen om weer bij te komen. Farah vond het echter geweldig en had energie voor 10.

Fort van George van de peppa pig familie

Er is genoeg te doen, maar de ruimte is niet heel erg groot voor het aantal kinderen. De tweede keer dat Farah ging, was het een stuk rustiger. Je kan echt samen met je kind spelen en dit wordt ook aangemoedigd, toch weer anders dan andere binnen speeltuinen waarbij je als ouder zijnde op een bankje zit en toekijkt hoe je kind aan het spelen is. Over bankjes gesproken, ik vond wel dat daar erg weinig van waren. Met als resultaat dat ouders hun jassen er overheen gooiden en je niet kon zitten. Mijn moeder met haar knieprothese kon dus nergens even uitrusten. Terwijl ze het geweldig vind om dit soort activiteiten met haar kleinkind te doen.

Het is een binnenspeeltuin die zich echt richt op jonge kinderen, dit vond ik wel fijn. Als ik naar andere indoorspeeltuinen ga, zijn oudere kinderen soms best wild en zien ze de kleintjes over het hoofd. Nu bijt Farah wel van zich af, maar toen ze nog wat jonger was, vond ik dit best lastig.

De fietsjes waren Farah’s favoriet. Helemaal geweldig om daar mee door te wasstraat te gaan.

Peppa pig speeltuin he Westfield Mall of the Netherlands

Peppa Pig ontmoeten hoort er natuurlijk ook helemaal bij. De vorige keer stond er een mega lange rij en voor een meisje met weinig geduld was dit toch wel een dingetje. Tevens moest alles snel snel en stond de medewerker vooral veel voor mijn camera waardoor mooie foto’s maken niet echt lukte. Deze tweede keer was het stukken rustiger en was er ook veel meer tijd om met Peppa te knuffelen en foto’s te maken. Ontzettend fijn!

Er is een soort foodtruck in style waar je een hapje kan eten en wat kunt drinken. Prijzen komen overeen met andere indoor speeltuinen.

De prijs kreeg ik veel kritiek over toen ik vertelde dat Farah weer naar Peppa Pig ging. Ergens kan ik me dit voorstellen. Voor een ouder en een kind betaal je al snel 25 euro en dan kun je “maar” 2 uurtjes spelen. Maar heb ik tussen haakjes gezet omdat 2 uur meer dan genoeg is voor Peppa Pig World en in die 2 uurtjes kun je ook alles wel gedaan hebben. Een jaarabonnement afsluiten is dan een stuk voordeliger en je kunt dan nog wat vaker terug komen. Het parkeren was overigens gratis terwijl je hier bij andere pretparken vaak wel de jackpot voor betaald.

he Westfield Mall of the Netherlands

Wat mensen vaak ook vergeten is dat je met licenties te maken krijgt op het moment dat je een themapark opent en een pand huren in de grootste mall van Europa is ook niet goedkoop . Dit moet natuurlijk allemaal doorberekend worden in de prijs. Is het prijzig? Absoluut! Maar is het waard? Wat mij betreft wel. Je kind heeft namelijk de dag van zijn of haar leven. Ik zou er dus wel voor sparen om er minimaal 1 keer naar toe te gaan. Het is een echte belevenis voor die kleintjes. Ik snap dat een normale indoor speeltuin dat ook is, maar ik zou dit toch bewaren als een wat exclusiever bezoekje.

Toen Farah iets jonger was, zijn wel wel een keer naar Plopsaland geweest omdat ze toen nog helemaal fanvan Bumba was. Dit park vond ik overigens wel een beetje een tegenvaller ondanks dat deze wel een stuk groter was. Dan vind ik Peppa Pig world of Play toch wel een stuk leuker.

Heb jij de Peppa Pig familie al ontmoet? Of gaat je voorkeur uit naar een ander themapark? Ik hoor dan graag welke jou favoriet is. De volgende op mijn buckelist is Disneyland Parijs.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *