Penne bolognese recept, met vega gehakt

Penne bolognese recept, met vega gehakt

Ik ben een grote fan van pastagerechten en een van mijn favorieten is penne bolognese. Dit klassieke Italiaanse gerecht wordt meestal gemaakt met een saus op basis van vlees, maar ik heb een bijzonder recept dat het vlees inruilt voor een heerlijk alternatief voor vegetarisch gehakt. Met dit penne bolognese recept heb jij vlees niet meer nodig en smaakt het net zo lekker! Dus lees snel deze tekst, ga langs bij de supermarkt en geniet ook van deze heerlijke pasta.

De benodigde ingrediënten

Allereerst heb ik voor dit pasta bolognese recept natuurlijk een pak penne pasta gebruikt. De meeste mensen gebruiken de normale variant, maar ik vind het fijner om de volkoren versie te gebruiken, omdat deze net wat gezonder is en meer vult. Naast de penne kan ik een ui natuurlijk ook niet vergeten. Deze heb ik van tevoren al in snippertjes gesneden, zodat ik sneller te werk kan gaan. Een italiaans recept is natuurlijk niets zonder de knoflook. In dit recept heb ik daarom 2 tenen gebruikt en deze ook al van tevoren fijngehakt.

Voor de saus maak ik gebruik van een kopje groentebouillon en een blik tomatenblokjes. Daarbij komt dat natuurlijk ook nog ons vegetarische gehakt. Ik gebruik hier een heel pakje voor. Voor het bakken maak ik gebruik van een eetlepel olijfolie. Om meer smaak te geven aan de saus kan ik de kruiden zeker niet vergeten. Hiervoor heb ik een theelepel gedroogde basilicum en een theelepel gedroogde oregano gebruikt. peper en zout voeg ik toe naar smaak. Ten slotte heb ik parmezaanse kaas gehaald om te gebruiken als topping voor op de pasta.

Het bakken van de ui, de knoflook en het gehakt

Ik begin voor dit recept met het koken van de pasta volgens de instructies op de verpakking. Hierna giet ik de pasta af en zet ik deze opzij. Vervolgens verhit ik de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Hierbij voeg ik de ui en knoflook toe en dit  bak ik ongeveer drie tot vijf minuten. Het is hier van belang dat deze zacht worden. Ik schep de ui en de knoflook regelmatig om met een houten spatel, zodat het niet kan aanbranden in de pan. Ik voeg daarna het vegetarische gehakt toe aan de koekenpan en dit kook ik ongeveer vijf tot zeven minuten mee met de knoflook en de ui, waarbij ik het gehakt los maak van elkaar met een houten lepel.

 

Het maken van de saus voor de pasta

Na het bakken van de ui, de tenen knoflook en het gehakt, ga ik beginnen met de saus voor de pasta. Ik giet de groentebouillon, de tomatenblokjes, gedroogde basilicum en gedroogde oregano bij het gehakt. Hierbij roer ik goed door en breng ik de saus aan de kook. Daarna zet ik het vuur laag en laat ik de saus ongeveer tien tot vijftien minuten verder pruttelen. Dit is bovendien het moment waarop ik de saus op smaak breng op met peper en zout. Ik proef de saus tussendoor ook, zodat ik zeker weet dat ik voldoende specerijen gebruik en dat de saus een goede smaak heeft gekregen.

De pasta serveren

Zodra de saus is ingedikt en goed is opgewarmd, voeg ik de gekookte pasta toe aan de koekenpan en meng ik deze om de pasta met de saus te bedekken.

Ik serveer de pasta in kommen en bestrooi deze met geraspte Parmezaanse kaas. Nu is het tijd dat ik de pasta ga proeven. Dit penne bolognese recept is een geweldige manier om van een klassiek pastagerecht te genieten, zonder vlees te gebruiken. Het vegetarische gehakt geeft de saus een stevige textuur en smaak die zeker in de smaak zal vallen. Het is een geweldige optie voor zowel vegetariërs als vleeseters.

Een eenvoudig penne bolognese recept

Een van de beste dingen aan dit recept is dat het heel gemakkelijk te maken is. De ingrediënten zijn eenvoudig en gemakkelijk te vinden en de instructies zijn duidelijk. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Dus voor mensen zoals ik, die het overdag al druk genoeg hebben, is dit een perfecte maaltijd om te maken. Het kostte mij weinig tijd en moeite en het bevat geen onnodige dure producten. Voor mensen die willen letten op de centen of geen tijd hebben om lang in de keuken te staan, zoals ik is dit een perfect recept om te maken. Bij dit recept serveer ik bovendien ook graag nog wat lekkere bijgerechten om deze maaltijd helemaal af te maken.

Bijgerechten bij dit penne bolognese recept

Ik serveer deze pasta graag met een salade of wat vers stokbrood. Met een salade maak ik deze maaltijd weer net wat gezonder en zorg ik ervoor dat alle benodigde voedingsstoffen in de maaltijd zitten. Toch heb ik op sommige dagen niet echt zin in een supergezonde maaltijd en wil ik gewoon iets eten dat ik lekker vind. In die gevallen is een stokbroodje met wat kruidenboter of een heerlijke focaccia perfect om bij dit gerecht te serveren. Het is een gezonde, maar bevredigende maaltijd die perfect is voor elke avond van de week.

Zelf aan de slag met dit pasta bolognese recept

Als jij net als ik op zoek bent naar een heerlijk en makkelijk vegetarisch pastagerecht, probeer dan dit penne bolognese recept eens. Het is een zeer eenvoudig recept dat zelfs de meest onervaren koks kunnen maken. Zowel voor studenten als mensen die fulltime werken is dit een perfecte maaltijd voor in de avond. Het mag dan wel een vegetarisch recept zijn, maar door alle smaken van de kruiden en de welbekende textuur van gehakt, kan ik het verschil niet eens merken tussen echt vlees en dit vegetarische vlees. Het is dus een geweldige manier om van een klassiek gerecht te genieten terwijl het gezond en vleesvrij blijft. Dit recept is een perfecte manier om van een klassiek pastagerecht te genieten zonder vlees te gebruiken. Dit vegetarische pasta bolognese recept is dan ook een lekkere optie voor zowel vegetariërs als vleeseters. Het is makkelijk te maken en staat binnen de kortste keren al op tafel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *