De lekkerste pasta Alfredo kip om zelf te maken

De lekkerste pasta Alfredo kip om zelf te maken

Pasta Alfredo kip is een klassiek Italiaans gerecht dat bij velen geliefd is. De romige saus en malse kip zorgen voor een heerlijke en bevredigende maaltijd. Om die reden maak ik dit recept zelf ook zeer regelmatig. Het is een eenvoudig maar lekker recept dat op iedere dag van de week gegeten kan worden. Door dit met wat groenten te serveren maak ik deze maaltijd ook nog eens lekker voedzaam. In deze blogpost deel ik mijn recept voor de beste pasta Alfredo-kip, zodat iedereen dit lekkere gerecht kan gaan maken. Met een paar simpele ingrediënten en wat basis kooktechnieken maak je dit heerlijke gerecht gemakkelijk thuis.

Alle ingrediënten verzamelen

Het eerste ding dat ik doe bij het maken van dit lekkere pasta alfredo kip recept, is het verzamelen van alle ingrediënten die ik nodig heb voor dit gerecht. Ik heb hiervoor ten eerste een pond spaghetti gekocht, zodat er voor iedereen voldoende pasta is om te eten. Daarnaast kan ik de kip natuurlijk niet vergeten. Hiervoor heb ik een pond kippenborsten zonder bot en vet gehaald. Vervolgens heb ik boter en slagroom nodig voor de saus. Parmezaanse kaas geeft deze pasta meer smaak door de zoutige smaak van de kaas. Om de saus verder op smaak te brengen maak ik gebruik van knoflook, zout en peper. Voordat ik begin met het maken van dit recept zorg ik dat ik alle ingrediënten al heb klaargezet en heb klaargemaakt. Op die manier kan ik de saus extra snel samenstellen en voorkom ik dat de saus kan aanbranden.

Het klaarmaken van de pasta

Voor het klaarmaken van de pasta pak ik allereerst de spaghetti erbij. Vervolgens breng ik een grote pan water aan de kook en voeg ik een snufje zout toe. Als het water kookt doe ik de spaghetti bij het water toevoegen en kook ik deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meestal duurt dit ongeveer een minuut of tien. Nadat mijn pasta klaar is met koken en goed gaar is, haal ik een kopje pastawater uit de pan. Dit water bewaar ik voor alter om dit toe te voegen aan de pastasaus. De pasta zelf giet ik vervolgens af.

Het klaarmaken van de kip

Terwijl de spaghetti kookt, is het tijd om de kip te bereiden. Ik snijd de kipfilets in hapklare stukjes en kruid ze vervolgens met wat zout en peper. Door alle andere smaken in de saus is het niet nodig om andere specerijen te gebruiken voor de saus. Vervolgens verhit ik in een grote koekenpan een eetlepel boter op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg ik de stukjes kip toe en deze bak ik ongeveer vijf tot zeven minuten. Hierbij is het belangrijk dat deze gaar zijn. Op het moment dat mijn kip gaar is, haal ik deze uit de pan en leg ik ‘m opzij voor later.

Het maken van de saus

Na het klaarmaken van de kip is het tijd dat ik de saus voor de pasta ga klaarmaken. Ik voeg in dezelfde koekenpan nog een eetlepel boter en een fijngehakt teentje knoflook toe. De knoflook bak ik ongeveer een minuut, totdat deze lekker begint te ruiken. Vervolgens voeg ik een kopje slagroom toe aan de koekenpan, waarna ik deze aan de kook ga brengen. Zodra mijn room begint te koken kan ik een kopje geraspte parmezaanse kaas toevoegen. Deze kaas heb ik zelf geraspt met een groot blok, maar het is ook kant en klaar in de winkel te vinden. De kaas roer ik door de room, totdat de kaas is gesmolten en de saus mooi glad is geworden.

Het samenbrengen van alle ingrediënten

Nu de saus klaar is, is het tijd dat ik alle andere ingrediënten toe te voegen aan de saus. Ik voeg de gekookte spaghetti toe aan pan met saus en doe vervolgens hetzelfde met de kip. Ik meng alles door elkaar tot een mooi geheel. Vervolgens voeg ik nog wat van het pastawater bij de saus, zodat er extra smaak en een smeuïge textuur ontstaat. Bovendien is dit een goede manier om de saus te verdunnen als deze nog wat dik is. Nu is het tijd dat ik de saus ga proeven om te kijken of het naar smaak is. Ik heb op dit punt ervoor gekozen om nog wat rode peper vlokken toe te voegen en een beetje verse peterselie bovenop de pasta te leggen. Dit dient dan zowel als garnering als voor extra smaak.

De pasta alfredo kip serveren

Al mijn ingrediënten zijn met elkaar gemengd en de pasta is nu lekker om te eten. De saus en de pasta zijn nu ook goed warm geworden, waardoor het tijd wordt dat ik deze ga serveren. Ik verdeel de pasta en de saus over vier borden en ik garneer deze met wat extra Parmezaanse kaas en peterselie. Op die manier geef ik extra smaak aan de pasta en zit het gerecht er ook nog eens een stuk mooier uit. De sleutel tot het maken van de beste Alfredo-kip pasta is dan ook om hoogwaardige ingrediënten te gebruiken en alles tot in de perfectie te koken. De romige saus en malse kip zorgen voor een heerlijke en bevredigende maaltijd die iedereen aan de eettafel zeker zal plezieren.

Heerlijk bijgerecht bij de pasta

Naast het serveren van de pasta zelf, vind ik het altijd lekker om er nog wat extra lekkers bij te serveren. Een lekker stokbrood met kruidenboter of wat groenten kunnen hier niet bij ontbreken. In de saus zelf zitten geen groenten, waardoor ik zelf een bijgerecht maak om erbij te serveren. Ik gril soms wat aubergines, courgettes of paprika’s of een maak een heerlijk vullende salade om erbij te eten. Op sommige momenten doe ik er dan ook nog eens wat brood bij, zodat dit gerecht een echte feestmaaltijd wordt. Dit pasta alfredo kip recept is dan ook een perfect gerecht om te eten met mensen die op bezoek komen, maar het is ook heerlijk om te serveren als ik enkel met het gezin aan tafel zit.

Ben je gek op pasta maar moet je op de kilootjes letten? Deze koolhydraatarme pasta is ook echt een aanrader.1 gedachte over “De lekkerste pasta Alfredo kip om zelf te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *