Parijs, de stad van de liefde

Parijs, de stad van de liefde

Parijs, de stad van de liefde. Ook ik ben verliefd ben op deze prachtige stad. In Parijs rijden ze als gekken, niet alleen hard maar ook vreselijk roekeloos. Daarom besloten wij de auto te parkeren in de buurt van station Nort en hebben we een dagkaart gekocht voor de metro. Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld in Parijs en zeker niet duur. Kinderen t/m 4 jaar reizen zelfs gratis in het openbaar vervoer en je hoeft geen kaartje te halen. Ik zou een volgende keer dus ook weer voor deze manier kiezen, waarom de stress van het verkeer op mijn hoofd halen terwijl het ook makkelijk kan. Ook heb je vanaf maart 2017 een milieu sticker nodig om door de stad te mogen rijden, vergeet deze niet aan te schaffen. Lees snel meer welke highlights van Parijs ik voor je verzameld heb.

De Eiffeltoren

Als je niet naar de Eiffeltoren bent geweest, ben je niet echt in Parijs geweest. Jeetje wat was hij mega, ik vond het wel bijzonder om te zien dat het zo verroest is. Op foto’s ziet het er toch anders uit dan in het echt vind ik. Er stond een mega lange rij, en we hadden weinig tijd. We vonden het dus zonde van onze tijd om de halve dag kwijt te zijn aan alleen de Eiffeltoren. We hebben er dus voor gekozen om de Eiffeltoren niet te beklimmen en eerlijk gezegd heb ik daar geen seconde spijt van gehad. Van een afstand heb je ook een prachtig uitzicht en kun je er ook van genieten.

Parijs stad van de liefde; tips wat te doen, bezienswaardigheden en uitjes tijdens romantische stedentrip en weekendje weg.

De Sarcré Couer

Wat ik misschien nog wel mooier vond dat de Eiffeltoren was de Sarcré Couer. Ik weet niet waarom, maar dit gebouw doet me een beetje denken aan de Taj Mahal in India. Dat terwijl dit gebouw niet eens op de Taj Mahal lijkt. Tijdens de Pruisische oorlog vielen er 58.00 doden en de Sarcré Couer werd dan ook gebouwd ter nagedachtenis van deze slachtoffers. Voor de Sacré Coeur ligt een grote trap van wel 237 treden, pittig om te beklimmen maar zeker de moeite de waard . In eerste instantie zamelden katholieken geld in om dit gebouw te bouwen, echter vond de regering dit zo een goed idee en zo werd het een monument van de staat. De Sacré Couer werd oorspronkelijk ontworpen door Paul Abadie. Hij heeft echter niet kunnen genieten van het gebouw omdat hij overleed toen de fundering net gelegd werd. Lucien Magne maakte zijn werk af.Lucien bedacht de 84 meter hoge klokkentoren en voegde die aan het idee van Abadie toe. Wat heel bijzonder aan dit gebouw is, dat hij altijd wit is gebleven ondanks de smog in Parijs. Dit heeft er mee te maken dat het gemaakt is van Chateau-Landon steen , een materiaal die calcium uitstoot. Als het regent lijkt het net alsof het gebouw wordt gewassen met bleekmiddel. De Sarcré Couer is zeker 1 van mijn favorieten tijdens mijn bezoek aan Parijs.

Parijs stad van de liefde; tips wat te doen, bezienswaardigheden en uitjes tijdens romantische stedentrip en weekendje weg.

De Notre dame

Ik ben gek op de Disney film : “de klokkenluider van de Notre dame”. Een bezoekje aan deze gotische kathedraal mocht dan ook niet ontbreken. De Notre-Dame is gebouwd op een plek die als heilig beschouwd wordt, men kwam hier dan ook altijd heen om de goden te aanbidden. Met die intentie was ik daar echter niet. Ik geloof in 1 god. Naast de Sacre Coeur is de Notre Dame de bekendste kerk van Parijs. In 1163 werd de eerste steen van de Notre dame gelegd en in 1345 was de bouw dan eindelijk klaar. In de Notre dame wordt de doornkroon van Jezus bewaard net als een stuk van het kruis waar hij aan werd opgehangen. erg indrukwekkend dus. Helaas is er in 2019 een grote brand geweest in de Notre dame en is er veel verwoest. Je zal dus nog even moeten wachten tot de renovatie klaar is om dit pareltje te bezoeken. Ik ben benieuwd wat er dan nog van over is.

Parijs stad van de liefde; tips wat te doen, bezienswaardigheden en uitjes tijdens romantische stedentrip en weekendje weg.

Dôme des Invalides

Dôme des Invalides, een koepelkerk welke in 1677 werd gebouwd onder leiding van architect Jules Hardouin-Mansart. De Dôme des Invalides bestaat uit een koepel kerk met een vergulde koepel en is 107 meter hoog en is aan de buitenzijde verguld met goud. Prachtig om te zien. We zijn er alleen langsgelopen en dit was al prachtig om te zien. In 1840 liet koning Louis-Philippe het stoffelijk overschot van Napoleon, 19 jaar na zijn dood van Sint-Helena overbrengen naar Parijs. Het was de bedoeling dat Napoleon werd bijgezet in de Dôme des Invalides. Het stoffelijk overschot van Napoleon ligt in meerdere in elkaar geplaatste kisten: één van blik, één van mahonie, twee van lood en één van ebbehout, best gek he? In de Dôme des Invalides liggen nog een aantal familieleden van Napoleon en verschillende Franse militairen en oorlogshelden opgebaard.

Parijs stad van de liefde; tips wat te doen, bezienswaardigheden en uitjes tijdens romantische stedentrip en weekendje weg.

Disneyland Parijs

Ben je meerdere dagen in Parijs? Dan kan een bezoekje aan Disneyland Parijs natuurlijk niet ontbreken. Ook zonder kleine kinderen is dit uitstapje zeker de moeite waard. Er is voldoende te doen voor jong en oud, vooral de lichtjes parade vond ik prachtig. Je ziet dan alle Disney figuren in prachtige outfits voorbij komen. Het deed me een beetje denken aan carnaval maar nog veel leuker. Wel vond ik de horeca erg prijzig. Een patatje hoort er natuurlijk bij maar daar kun je ook niet de hele dag op leven. Neem dus een broodje en wat pakjes drinken mee. Wij zijn hier geweest voordat Farah geboren was, maar ik kan niet wachten om een keer samen met haar terug te gaan naar 1 van de Disney parken.

Parijs stad van de liefde; tips wat te doen, bezienswaardigheden en uitjes tijdens romantische stedentrip en weekendje weg.

Je kan je bezoek aan Parijs zo duur maken als je zelf wilt, toch vond ik het eten zeer betaalbaar. Je hebt diverse halal tentjes maar wat je absoluut moet eten, is een broodje Falafel in le Marais. Ik weet niet meer precies hoe het tentje heette maar het was zeker de lekkerste falafel die ik ooit heb gegeten.

Wifi was bijna overal in Parijs gratis. Elk restaurantje waar we kwamen kon je gratis gebruik maken van het internet. Ook in elk park in Parijs is er gratis open wifi. Daarnaast gaat het internet gewoon vanuit je data bundel omdat Frankrijk in Europa ligt. Ideaal dus om je vakantiekiekjes met het thuisfront te delen.

Lekker eten in Parijs

Wij hebben heerlijk ontbeten bij Le Suffren. Je kan dit restaurantje vinden op loopafstand van de Eiffeltoren en met mooi weer, zou ik zeker een plekje zoeken op het terras. Voor 13 euro per persoon krijg je hier een baquette, een croissantje, vers fruit, 2 soorten jam voor op brood, een hele pot thee en een verse jus. Wil je geen ei of fruit, dan is het ontbijt 9 euro.
Het adres is: 84 avenue de Suffren, 75015 Parijs, Frankrijk

Parijs met kinderen

In eerste instantie denk je bij Parijs natuurlijk aan romantiek. Echter heeft Parijs nog heel veel meer te bieden hoor. Follow my footprints verzamelde maar liefst 37 tips voor als je naar Parijs met kinderen gaat.

Ook is het handig om een kindvriendelijk hotel in Parijs te zoeken, zodat de kleintjes ook happy zijn.



22 gedachten over “Parijs, de stad van de liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *