Parc Merveilleux de Bettembourg: Waar sprookjes beginnen te leven

Parc Merveilleux de Bettembourg: Waar sprookjes beginnen te leven

Tijdens onze roadtrip richting Zwitserland, maakten we een tussenstop in Luxemburg, om vervolgens in Straatsburg een nachtje te overnachten. Op de route hier naar toe, kwamen we een super leuk sprookjes park tegen: Parc Merveilleux de Bettembourg. Hier konden we wel een paar uurtjes bijkomen en uitrusten, terwijl onze kleine meid de dag van haar leven had. Dit park is overigens veel meer dan alleen een soort sprookjes hof, je hebt ook heel veel speeltuinen en een soort dierenpark. Ik wil het geen dierentuin noemen, daar is het te klein voor, maar het is ook geen kinderboerderij, daar is het weer te groot voor. Toch wordt er gesproken over een dierentuin in Parc Merveilleux. Het is namelijk de enige “dierentuin” die Luxemburg heeft. Je hebt wel een aquarium in Wasserbillig en de vlindertuin in Grevenmacher.

Ik ging al eerder naar Luxemburg, maar toen had ik nog geen kind. Je zoekt dan natuurlijk op heel andere dingen en Parc Merveilleux de Bettembourg had ik dus ook nog nooit van gehoord. Eigenlijk ging ik 2 keer naar Luxemburg, maar de 2e keer was Farah net 2 weken en had ik nog niet echt puf om dingen te ondernemen. Ze was toen ook nog te jong natuurlijk en sliep vooral, Parc Merveilleux zou haar aandacht dan ook echt nog niet hebben gehad. Inmiddels is mijn kleine meid 2 en keek ze haar ogen uit in dit park. Toen we weer verder wilden roadtrippen, zette ze het dan ook op een brullen…Mevrouwtje was nog lang niet uitgespeelt en wilde nog niet weg.

Luxemburg met kinderen

Sprookjeshof

Farah was helemaal onder de indruk van de sprookjes in het sprookjesbos. Wat ik persoonlijk wel jammer vond, was dat de sprookjes alleen in het Duits waren. Nou snap ik volkomen dat Nederlands geen optie is, maar Engels zou wel makkelijk zijn. Farah leek er niet echt problemen mee te hebben en die heeft toch nog niet echt veel geduld om hier zorgvuldig naar te luisteren. Zij keek vooral d’r ogen uit en vond het geweldig. Sommige huisjes zien er prachtig uit, anderen zijn al wat ouder. Het contrast is goed en wij irriteren ons hier ook absoluut niet aan. Binnenkort wil ik een keer naar sprookjeshof in Zuid Laren, aangezien ik daar zelf ook vaak als kind naar toe ging.

Sprookjeshof in Luxemburg

Speeltuinen

Parc Merveilleux heeft meerdere speeltuinen, waarvan 1 met een speeltuintje speciaal voor de kleintjes. De speeltuinen in het bos vond ik het leukste. Je hebt er leuke vliegtuigen en eigenlijk is er van alles te doen. Ook de wat grotere kinderen kunnen hier klimmen en klauteren. Farah vond het hier zo leuk, dat ze niet meer weg wilde. De drama queen in haar kwam tot leven en ze zette de boel echt op zijn kop.

De leukste speeltuinen in Luxemburg

Waterpark

Achter de speeltuin richting de uitgang, bij het restaurant, heb je een klein waterparkje. Perfect bij warme zomerse dagen. Toen wij er waren, was het niet echt warm genoeg en om heel eerlijk te zijn, had ik ook geen zin in gehannes met schone kleding. Je hebt een kleine waterval, een pomp, wat spuitelementen en een vijver waar je lekker in kunt spelen.

Dierenpark

Je hebt verschillende dieren in Parc Merveilleux. De ringstaartaapjes vielen vooral erg in de smaak bij Farah. Ik vond de hokken waar de dieren in verbleven wel best klein, dat ben ik niet gewend van de dierentuinen in Nederland. Farah is gek op alpaca’s maar noemt ze soms ook lama’s, in dit dierenpark had je echte lama’s. Toch vond ze de lama’s een stuk minder interessant, dan was de picknick met de alpaca’s een tijdje terug een groter succes. 

De Madagaskar hal was gesloten, ik heb een vermoeden dat dit te maken had met de Corona maatregelen. Er waren heel veel vogelsoorten, maar ook hier zaten er wel heel veel in 1 hok. De stokstaartjes waren super schattig en ook erg nieuwsgierig. Ik moest meteen denken aan een Disneyfilm, al ben ik nu even kwijt welke film dat ook alweer was. De vossen hadden zich verstopt, net als de schildpad. 1 van de vossen maakte wel even een rondje om haar koppie te laten zien, maar was daarna weer snel foetsie. Verder had je nog geitjes, schapen, varkentjes, kippen en andere dieren die je op een kinderboerderij tegenkomt.

Dierenpark parc merveilleux

Eten & drinken

Ik had niet echt het idee dat de restaurants in Parc Merveilleux open waren. Nu waren wij er ook vrij laat, dus misschien had het daar mee te maken. Na een file van bijna 3 uur in Namen (België), kwamen we pas rond 16.30 uur aan in het park. Je hebt wel overal in het park picknicktafeltjes, hier kun je dus je zelf meegebrachte broodjes opeten. Aan de overkant van Parc Merveilleux heb je een snackbar, hier hebben we lekker frietjes gegeten. We waren ongeveer 10 euro kwijt voor 2 frietjes en 3 drankjes. Ik had natuurlijk ook wel broodjes gesmeerd in de ochtend, maar iets warms was ook wel lekker. De frietjes waren dun, zoals je ze bij de Mac ook krijgt, alleen dan in een puntzak. De mayo vond ik helaas niet te eten. Misschien ben ik te verwend met Remia mayonaise.

Eten en drinken bij Parc merveilleux

Corona maatregelen bij Parc Merveilleux

Bij de in- en uitgang is het verplicht een mondkapje te dragen. In het park zelf, mag het mondkapje af. Wat me wel tegenviel was dat er nergens pompjes met desinfecterende handgel stond. Gelukkig hadden we die zelf wel mee. Wel had je door het hele park heen toilletten, waar je natuurlijk ook gewoon extra je handen kon wassen. Verder merkje je in het park weinig van de Corona. Gelukkig was het lekker rustig, waardoor het geen enkel probleem was om afstand te houden. In het treintje waren wel coupés afgesloten met lint, je kon dus met maximaal 1 volwassene en kind in een wagonnetje.

Parc merveilleux met kinderen

Prijs Parc Merveilleux

Je betaald voor volwassenen 10 euro per kaartje, voor kinderen (3 tot 14 jaar) betaal je 7 euro. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis, dus voor Farah hoefden we geen kaartje te kopen. Met de Luxembourg Card is een bezoek gratis. Het treintje, de quads en de ponyrit is niet bij de prijs inbegrepen. Een plattegrond kost 5 euro, maar je hebt ook simpele gratis kaartjes bij de kassa liggen. Wat ons betreft, voldeed deze prima.

Parkeren is gratis en kun je gewoon aan de straat voor het park doen. Wij hadden het geluk dat er een plekje vlak voor de deur vrij was.

Adres Parc Merveilleux

Route de Mondorf
3260 Bettembourg
Luxemburg

Goedkope uitjes in Luxemburg

Mijn eindoordeel

Onze kleine meid heeft ontzettend genoten in Parc Merveilleux en wij dus ook. Het is niet mega groot maar voor een kleine meid van Farah’s leeftijd is het perfect. Ik denk dat het  voor kinderen tot een jaar of 10 geweldig is, daarna zullen ze het wel snel gezien hebben. Parc Merveilleux is wel echt een park waar je naar toe gaat met mooi weer, er zijn geen activiteiten die je binnen kunt doen. Wij hadden dus ontzettend veel geluk met het heerlijke weer. 

10 euro p.p voor een dagje uit, valt ook best mee. Wat ik wel jammer vond, is dat de horeca gelegenheden in het park zelf gesloten waren. Gelukkig konden we bij de snackbar aan de overkant terecht.  Parc Merveilleux staat goed aangeschreven en wat mij betreft is dat volkomen terecht. Het is dan ook een geweldige plek om een tussenstop te maken als je op doorreis bent.

Tips voor luxemburg

De website is alleen in het Duits of Luxemburgs en dus niet in het Engels. Nou kan ik wel eind bischen Deutsh, maar niet zo goed dat ik me er mee kan redden. Wat mij betreft een gemiste kans voor toeristen die Parc Merveilleux willen bezoeken.  Het park is maar 20 minuutjes bij Luxemburg stad vandaan, indien je kleine kinderen hebt, zou ik dit park dus zeker niet overslaan.  Verwacht geen attractiepark als je dit park bezoekt, want dat is het zeker niet. Het is echter wel veel meer dan alleen een grote speeltuin. Wij hebben dus ontzettend genoten in Parc Merveilleux.

Ben je niet van plan om de grens over te gaan en ben je op zoek naar een leuk uitje binnen Nederland. Lees dan ook eens mijn blog over 8 leuke uitjes binnen Nederland.10 gedachten over “Parc Merveilleux de Bettembourg: Waar sprookjes beginnen te leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *