Een pannenset voor inductie of gas, review

Een pannenset voor inductie of gas, review

Van Primecook kreeg ik een pannenset om uit te testen. Ideaal, want mijn pannenset was nodig aan vervanging toe. Een pannenset is een aankoop waar je heel lang plezier van hoopt en kunt te hebben. Of je nou op jezelf gaat wonen en je eerste eigen pannenset aanschaft of dat je je oude set al jaren hebt en dat je eigenlijk wel eens een nieuwe set wilt hebben. Wanneer je een winkel binnenloopt of je zoekt naar pannen op het internet, zal je heel veel verschillende soorten pannensets tegenkomen. Een pannenset is niet zomaar een pannenset, je moet wel over bepaalde zaken nadenken voordat je pas een pannenset koopt. Heb je een pannenset voor inductie nodig? Of gas? Zelf kook ik op gas, maar aangezien ik ook met de tijd mee moet, wilde ik me ook verdiepen in een pannenset voor inductie.

Waar moet je op letten als je een pannenset koopt

Als je nog helemaal geen pannen in huis hebt en je gaat nu voor het eerst pannen kopen, kan je het beste beginnen met een basis pannenset. Een basis pannenset bestaat normaal gesproken uit drie kookpannen, een steelpan en een koekenpan. Een goede richtlijn voor de set met kookpannen zijn pannen met een diameter van 18, 20 en 24 centimeter, een steelpan van 16 centimeter en een koekenpan van 28 of 30 centimeter. Naast het kopen van de basis pannenset, moet je ook nagaan of je voor een kleine of grote huishouden gaat koken.

Maar bij het kopen van een pannenset moet je niet alleen op de grote letten, maar ook op wat voor warmtebron je gaat koken, want dan zou je een pannenset voor inductie moeten kopen of een pannenset voor gas. Zo zou je ook nog naar de soort materiaal kunnen kijken.

Soorten pannen, een pannenset voor inductie of gas

Voordat je pannen gaat kopen, moet je wel eerst nagaan wat voor soort pannen je nodig hebt en welke pannen je het meest gaat gebruiken, want er zijn een heleboel soorten pannen. Je hebt namelijk een kookpan die voornamelijk gebruikt wordt voor aardappelen, rijst, pasta of groente. Zo heb je ook een koekenpan die je vooral gebruikt voor het bakken van aardappelen, vlees of vis. Dit zijn de twee bekende soort pannen, maar je kan je pannenset ook uitbreiden met bijvoorbeeld een braadpan om je vlees lekker in te sudderen, een hapjespan, een wokpan en een grillpan. Hier worden de wokpan, de braadpan en de koekenpan eigenlijk het meeste gebruikt.

nieuwe pannenset kopen

Verschil tussen een pannenset voor inductie of gas

Als je pannen gaat kopen, moet je ook letten op welke warmtebron je gaat koken, want het is namelijk wel belangrijk dat je dan pannen koopt die daar geschikt voor zijn. Maar wat is nou het verschil tussen een pannenset voor inductie of een pannenset voor gas.

Het koken op gas is in Nederland de oudste, maar ook nog steeds de bekendste vorm van koken. Je pan staat namelijk rechtstreeks op het vuur. De warmte kan je regelen door de draaiknop van het gas die bij het fornuis hoort. Voor het koken op gas heb je eigenlijk helemaal geen speciale pannenset voor nodig. In tegenstelling tot het koken met inductie moet je wel rekening houden met het kopen van pannen. Want tijdens het koken op inductie worden jouw pannen verwarmd door een magnetisch veld. De kookplaat zelf wordt namelijk niet heet, maar de warmte gaat door je kookplaats heen om je pannen te verwarmen. Met een inductie kookplaat is je pan ook namelijk al heet na 20 seconden. Zo heb je voor het koken op inductie wel een speciale pannenset voor inductie nodig. Je hebt namelijk pannen nodig met een dikke en magnetische bodem.

Hoe vind je de beste pannenset?

Het kiezen van de beste pannenset dat verschilt tussen op welke warmtebron je gaat koken, maar het ligt er ook aan hoe vaak je kookt en of je voor kleine of grote gezelschappen gaat koken. Hier moet je dan wel rekening mee houden . Naast dat er verschillende formaten zijn, verschillende type pannen, op welke warmtebron je de pannen gaat gebruiken, kan je bij een pannenset ook denken aan de deksels en de grepen, het afgietsysteem en of je de pannen makkelijk kunt opbergen.

Pannenset voor inductie

Primecook, een pannenset voor inductie,gas,elektrisch etc.

Ben je helemaal nog niet bekend met pannen, dan ken je vast ook nog niet het merk Primecook. Primecook is namelijk een pannen producent van veilige, zeer sterke en hoogwaardige pannen met een anti-aanbaklaag. De pannenset is ook nog eens een eco friendly, want de anti aanbakpannen zijn zonder chemische stoffen en tegenwoordig is ook gebleken dat de de chemische stoffen die in normale andere pannen zitten schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Wil je weten waarom je nog meer voor een Primecook pannenset moet gaan, check dan eens de website van de producent zelf.

Eigenschappen

De pannen van Primecook zijn geschikt voor alle soorten warmtebronnen en kooktoestellen. Te gebruiken voor koken, bakken, braden en grillen op gas, inductiekookplaten, elektrische kookplaten, keramische kookplaten en in de oven. De gladde bodem is uitermate geschikt voor bakken zonder vet. Primecook pannen worden volledig in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Ook bij zeer hoge temperaturen ontstaat geen schade aan de Ecoshield anti-aanbakcoating en komen er geen schadelijke stoffen en dampen vrij. Gegarandeerd PFAS-vrij voor lekker en gezond koken. De gebruikte materialen zijn volledig recyclebaar en hiermee dus ook ontzettend duurzaam. Wat wil je nog meer?

Onderhoud van de pannen

De onderhoud van je pannen is ook belangrijk, want dan kan namelijk de levensduur van je pannen verlengen. En het onderhouden van je pannen is zeker niet ingewikkeld. Het belangrijkste wat je moet doen is de pannen laten afkoelen nadat je de pan gebruikt hebt. Is de pan afgekoeld? Was je pan dan af met de hand en gebruik hierbij een sopje en een afwasborstel. Gebruik vooral geen schuurspons of schuurmiddel en stop pannen zeker niet in de vaatwasser.

Mijn persoonlijke mening

Zoals jullie van mij weten, plaats ik altijd mijn persoonlijke mening in een review. Ik zal dan ook nooit alleen een positieve review plaatsen omdat ik het product gekregen heb. Dit communiceer ik overigens ook altijd naar de opdrachtgever.

Toen ik de pannenset binnenkreeg, was ik meteen onder de indruk hoe het ingepakt was. Met een soort zwarte tasjes om alle pannen en deksels (en natuurlijk beschermingsmateriaal) zag het er al meteen chiq uit. Waar ik wel even aan moest wennen, was de kleur. De pannen zijn namelijk mintgroen. Niet helemaal mijn kleur maar ook niet lelijk. Ik denk overigens dat ik er snel aan wen hoor, maar ik ben gewoon blauw/zwarte pannen gewend. Haha!  

De pannen zijn voorzien van Ecoshield, het nieuwe type coating dat de menselijke gezondheid en het milieu beschermt. De anti-aanbaklaag is gemaakt van recyclebaar aluminium en gaan veel langer mee dan normaal kookgerei met anti-aanbaklaag. Hier scoort Primecook wat mij betreft al de meeste punten. Want als wij niet stil staan bij het milieu en de gezondheid, wat beloofd dat dan voor onze kinderen?

Je kan met minder vet koken, want je eten bakt plakt niet aan de bodem. Ideaal voor een gezonde lifestyle.

Het zijn niet de goedkoopste pannen maar zeker ook niet te duur. Nee je kan het niet vergelijken met Ikea prijzen, maar dat kun je ook niet met de kwaliteit. Met mijn Surinaamse roots durf ik alleen niet mijn Surinaamse metalen lepels te gebruiken. Ik denk dat dat de pannen niet ten goede doet. Zelf kon ik hier weinig informatie over vinden maar mijn gezonde verstand zegt dus dat dat ontzettend zonde is. Ik heb het dus niet uitgetest. Mijn volgende missie is dus: op zoek naar een goede lepelset om te roeren. Ik denk dat ik wat siliconen spatels ga aanschaffen.

De pannen worden uit Italië geïmporteerd, maar eerlijk… daar merk je niks van. Ik heb geen idee of het magazijn in Nederland of Italië staat hoor, maar het was razendsnel in huis.

Wat ik erg fijn vind is dat de pannen geschikt zijn voor alle warmte bronnen. Of je nou op zoek bent naar een pannenset voor inductie of een pannenset voor op je gasfornuis, de pannen van Primecook zijn geschikt. Wat ook handig is, is dat je bijvoorbeeld de braadpan gewoon kunt gebruiken om te frituren. Ik heb al jaren geen frituurpan meer vanwege ruimtegebrek en omdat ik het een vieze gedachte vind dat het vet er in blijft zitten. Frituren doe ik dus al jaren in een normale pan met zonnebloem olie. In de jaren heb ik gemerkt dat niet elke pan hier geschikt voor is, de pannen van primecook dus wel.

Ik ben altijd mijn pannenlappen en ovenwanten kwijt. Toen mijn zusje er laatst om vroeg, kon ik ze weer niet vinden. De handgrepen van deze pannen zijn door de siliconen beschermingen hittebestendig en het zorgt tevens voor een stevige grip, perfect dus voor onhandige harries zoals ik.

pannenset anti aanbak

Ik ben dus erg blij met mijn pannenset en zal binnenkort eens kijken waarmee ik mijn collectie kan uitbreiden.

Gepersonaliseerde pannen, een origineel cadeau

Ben je er nu over uit dat je Primecook pannen wilt, dan zou je ook nog kunnen kiezen voor gepersonaliseerde pannen. Je kan bij Primecook namelijk kiezen voor pannen met bijvoorbeeld een zin, een wens of zelfs een gepersonaliseerde herinnering, het kan dus allemaal. En het is ook nog eens heel leuk om dit als cadeau te doen als huwelijkscadeau of iets dergelijke, origineler kan haast niet toch! Ook super leuk om bijvoorbeeld je bruidsmeisje te vragen voor je grote dag. Maar goed de meeste mensen die me kennen weten ook dat ik van gepersonaliseerde cadeaus geven houd. Zo maakte ik voor de dochter van mijn vriendin een houten poppenwagen met naam en heb ik al menig kraamcadeau volledig gepersonaliseerd gemaakt. Ik denk dat daarom ook zeker dat ik iemand nog ga verrassen met een gepersonaliseerde pan. Ik had dit namelijk nog niet eerder gezien.

Wat voor pannenset heb jij?

samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *