10 tips voor een pannenkoekenrestaurant met speeltuin

10 tips voor een pannenkoekenrestaurant met speeltuin

Iedereen houdt ervan: uit eten gaan. Het gaat niet alleen om het eten zelf, maar vooral om de combinatie met een hoop gezelligheid. Tegenwoordig heb je van alles wat: van tapasrestaurants tot cafeetjes, Thaise- en chinese restaurants, grill- en wok restaurants en noem het maar op. Super leuk natuurlijk, maar niet altijd even praktisch voor als je kinderen hebt of er jonge kinderen meegaan uit eten. Op het begin zal het leuk zijn, maar gaandeweg zullen we kids zich vervelen. Helaas heeft nog niet elk restaurant speelgelegenheden voor jonge kinderen. Gelukkig is daar een goede oplossing voor, namelijk een pannenkoekenrestaurant met speeltuin!

Ten eerste vind bijna elk kind pannenkoeken verrukkelijk. Pannenkoeken kunnen helemaal gepersonaliseerd worden naar de eigen smaak van de kids: pannenkoeken met appel, stroop, poedersuiker, snoep, fruit of juist een hartige pannenkoek met kaas. Het wordt helemaal feest als er ook nog een speeltuin bij het pannenkoekenrestaurant zit inbegrepen, zodat de kinderen zich nooit hoeven te vervelen. Maar waar vind je pannenkoekenrestaurants met speeltuin? In deze blog lees je maar liefst 10 tips met de allerleukste pannenkoekenrestaurants.

Pannenkoekboerderij ’t Hoes van Hol-An

Het eerste pannenkoekenrestaurant met speeltuin is te vinden in Drenthe. Dit pannenkoekenrestaurant staat bekend onder de naam ‘t Hoes van Hol-An. Perfect voor een super leuke en gezellige ervaring. Het is een pannenkoekenboerderij die is gebouwd in een volledig Oud-Saksische stijl. Hier kun je dus zeker de sfeer goed proeven. Een leuk uitzicht voor jou, waar je gerust een bakje koffie kunt bestellen met lekkere pannenkoeken. De kids zullen dit ook super leuk vinden, want het aanbod van de pannenkoeken is erg divers. Ook kunnen de kinderen genoeg spelen tijdens het wachten op de pannenkoek. Ze kunnen buiten spelen in de speeltuin of lekker binnen genieten van het kinderhoekje.

De strohoed

Het tweede pannenkoekenrestaurant met speeltuin is te vinden in Elp. De strohoed staat bekend om haar lekkere pannenkoeken. Er is alle ruimte om zelf te kiezen waar je wilt zitten: binnen of buiten. Er is ook een speeltuin waar de kinderen lekker buiten kunnen spelen terwijl zij vol verwachting wachten op hun pannenkoek. Dat niet alleen, maar er is ook speelgoed beschikbaar waar de kinderen binnen mee kunnen spelen. Er is zelfs een speelkeukentje. Misschien bakken de kids zelf wel een pannenkoek! Dit pannenkoekenrestaurant is ook geschikt voor mensen met een allergie, want er zijn ook eivrije, melkvrije en glutenvrije pannenkoeken verkrijgbaar. Iedereen kan dus meegenieten!

Pannekoek-Partyschip De Liberté

Een ander leuk pannenkoekenrestaurant is Pannekoek-Partyschip De Liberté. Dit restaurant in gevestigd in de plaats Meppel. Zoals de naam al een beetje weggeeft, is dit niet zomaar een pannenkoekenrestaurant. Dit restaurant is namelijk gevestigd op een ouderwets schip! Er heerst hier een gezellige, warme sfeer waar je kunt genieten van heerlijke pannenkoeken. Dit is tevens een restaurant waar je terecht kunt voor een leuk feestje. Dat maakt dit pannenkoekenrestaurant ook geschikt voor wat grotere groepen.

Pannenkoekhuis Smullen en Spelen

Pannenkoekhuis Smullen en Spelen is een pannenkoekenrestaurant met speeltuin waar de kids zich vast en zeker zullen vermaken. Dit restaurant is gevestigd in Almere. Hier heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een perfect dagje uit. Als ouder zijnde kun je genieten op het terras, terwijl de kinderen lekker buitenspelen. Pannenkoekhuis Smullen en Spelen combineert ‘spelen’ en ‘leren’ met elkaar. Wat bijzonder is aan dit pannenkoekenrestaurant is dat er ruimtes te vinden zijn binnen dit restaurant die speciaal ingericht zijn voor een bepaalde leeftijd. Zo is er voor ieder wat wils.

Het grote kabouterbos

Een ander pannenkoekenrestaurant met speeltuin die je zeker niet kunt vergeten is het grote kabouterbos. Zoals je in de naam al leest, kun je in dit restaurant kennismaken met de kabouterwereld. Dit is hét restaurant voor een geslaagd dagje uit. Je kunt hier bijvoorbeeld een wandelroute doen of spelen in kabouterhuisjes of in de zandbak. Of wat dacht je van skelters en trampolines? Hier is alles te vinden wat je nodig hebt. Het grote kabouterbos is gevestigd in Dronten. Na het spelen kunnen de kids genieten van lekkere pannenkoeken.

Onder de Vuurtoren

Een ander pannenkoekenrestaurant die te vinden is in Ameland, staat bekend onder de naam: ‘onder de vuurtoren’. Het zal niet verrassend zijn als ik je vertel dat dit pannenkoekenrestaurant onder de vuurtoren in Hollum ligt. Dit is een leuk pannenkoekenrestaurant met speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken met verschillende speeltoestellen. Volwassenen kunnen op het terras zitten met uitzicht op de speeltoestellen, waardoor ze een oogje in het zeil kunnen houden.

Hans en Grietje

Wie wil dit nou niet? Pannenkoeken eten in het authentieke pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje. Dit pannenkoekenrestaurant kun je vinden in Zeewolde en zonder verrassing komen hier al generaties lang mensen naar toe om te genieten van pannenkoeken. Dit restaurant staat in directe verbinding met spelen en ontdekken. Dit is namelijk een gigantisch gebouw waar niet alleen jouw kinderen, maar ook jijzelf je ogen uitkijkt. Er zijn een heleboel special effects te vinden in dit pannenkoekenrestaurant. Van bewegende vloeren tot zwevende tafels. Niet alleen binnen het restaurant, maar ook buiten het restaurant is er van alles en nog wat te doen. Denk aan springkussens en trampolines of een skelter circuit. Het kan hier allemaal! Eigenlijk kun je dit niet alleen een pannenkoekenrestaurant met speeltuin noemen, het begint steeds meer op een pretpark te lijken.

Pannenkoekenrestaurant met speeltuin

De pannenkoekenboerderij de Zoete Inval

De achtste pannenkoekenrestaurant met speeltuin is Pannenkoekenboerderij de Zoete Inval. Deze pannenkoekenboerderij is gevestigd in Drachten. Het leuke aan dit pannenkoekenrestaurant is dat je zelf je eigen pannenkoek kunt samenstellen aan de hand van veel verschillende ingrediënten. Hier kun je dus je creativiteit de overhand laten nemen.

De pannekoektrein

Voordat ik afsluit met een bonustip, deel ik nog een laatste pannenkoekenrestaurant met je, namelijk de Pannenkoeken Trein in Marrum. Hier vind je de lekkerste pannenkoeken in de meest unieke setting die je je maar kunt voorstellen: een station die authentiek is ingericht in de mooiste kleuren.

Bonustip

Mocht hier geen pannenkoekenrestaurant bij staan die dichtbij jou in de buurt gevestigd is, geen zorgen! Combineer het met een leuk dagje uit, dat de reis het waard maakt in zijn totaliteit of kijk of er een leuk pannenkoekenhuis bij jou in de buurt is gevestigd. Houd jou kind niet zo van pannenkoeken en wil je toch redelijk low budget een dagje weg? Recreatieoord Binnenmaas is dan ook een leuke bestemming.2 gedachten over “10 tips voor een pannenkoekenrestaurant met speeltuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *