Pangsit maken, of heet het nu wontong?

Pangsit maken, of heet het nu wontong?

Vandaag alweer de 3e foodblogswap waar ik aan mee doe, leuk! Dit keer mocht ik Pangsit maken uit de keuken van de zoete inval. Eigenlijk weet ik niet echt goed of je de snacks die ik heb gemaakt wel pangsit mag noemen, want ik heb het net als in het recept, gemaakt met filo deeg (loempia vellen) en niet met de vellen die echt voor pangsit is bedoeld. Daarnaast zag ik dat pangsit vaak met varkensvlees gemaakt wordt. Nou eet ik dat zelf niet en heb ik er voor gekozen om kipgehakt te gebruiken. Maar goed, het is natuurlijk ook de bedoeling dat je een eigen draai geeft aan het recept en dat is best goed gelukt.

Pangsit of pangsit goreng

Ik heb een beetje lopen googlen hoe ik het nu moet noemen, pangsit of pangsit goreng. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog steeds niet helemaal uit ben. Volgens mij heeft het gewoon verschillende benamingen, want ik kwam ook wontong of thung tong tegen. Maar wat de exacte naam echt is… I Don’t kwait noait 😀 Wat ik wel weet, is dat het ongelooflijk lekker is en ik vast nog wel eens vaker pangsit ga maken. Het is namelijk ook een makkelijk hapje die je lekker weg eet op een verjaardag. Er is geen enkele overgebleven, alles was op!

pangsit maken

Wat heb je nodig?

 • 300 gram kipgehakt
 • 8 loempia vellen
 • 1 ui
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 halve theelepel gemberpoeder
 • 1 halve theelepel laospoeder
 • 2 maggiblokjes
 • een stukje Madam Jeanette peper
 • 1 grote punt paprika
 • 1 eetlepel zoute sojasaus
 • bieslook
 • schaaltje water
 • zonnebloem olie

Hoe ga je de pangsit maken?

Als eerste maak je de knoflook, peper en ui fijn met een staafmixer. Verwijder de pitjes uit de paprika, snijd deze in kleine stukjes en maak het ook fijn met de staafmixer.

Meng het mengsel met de gehakt en voeg de laospoeder, gember poeder en maggiblokjes.

recept pangsit

Vervolgens gooi je de sojasaus toe en meng je alles goed door elkaar.

Intussen snijd je de filodeeg vellen in vieren.

Doe een klein balletje van je gehakt in het midden van velletje filo deeg en breng de punten naar elkaar toe.

wontong maken

Druk de randjes rond met natte vingers. Let wel op dat filodeeg door water snel kan scheuren en je er dus wel een beetje voorzichtig mee om gaat.

wontong recept

Vervolgens pak je een strookje bieslook en bind je daar je mini pangsit mee vast. Trek de bieslook niet te hard aan want het is best fragiel en breekt snel. Maak een soort dubbele knoop, anders gaat alle bieslook weer los tijdens het bakken (been there, done that).

Laat je pangsit ongeveer een uurtje opstijven in de vriezer. Dit is geen must, maar dit heb ik gedaan zodat ze niet snel kapot gaan als je ze gaat bakken.

pangsit recept

Bak vervolgens de pangsit goudbruin in zonnebloem olie. Doe dit op middelmatig vuur. Als je dit op hoog vuur doet, wordt je filodeeg snel bruin maar is je gehakt nog rauw.

Het recept is wel een beetje anders geworden en het heeft niet echt de vorm van loempia’s zoals in het originele recept, maar het is wel ontzettend lekker. Wil je toch meer de vorm van loempia’s, dan kun je natuurlijk de vlammetjes maken, waar ik eerder een recept van deelde op mijn blog.

pangsit maken

Dip je pangsit in een beetje chilisaus en je hebt een ongelooflijk lekkere snack. Wil je daarnaast nog een andere lekkere snack? De Surinaamse vleesbroodjes zijn hier ook een absolute hit.

thung tong recept

Wie gaat deze hapjes ook maken?2 gedachten over “Pangsit maken, of heet het nu wontong?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *