10 x de leukste oud Hollandse spelletjes voor een kinderfeestje

10 x de leukste oud Hollandse spelletjes voor een kinderfeestje

Ben je op zoek naar oud Hollandse spelletjes om het feest van jouw kind onvergetelijk te maken? Dan is deze blog perfect voor jou. Want zeg nou eerlijk, spelletjes op een kinderfeest mogen niet ontbreken. Je leest over 10 van de leukste oud Hollandse spelletjes die garant staan voor plezier en lachende gezichten. Of je nu een feestje in de tuin, in een park of binnen viert, deze spelletjes zijn geschikt voor alle locaties. Dus ontdek samen met mij de leukste Hollandse spelletjes voor jouw kinderfeest!

Zaklopen voor wat beweging

Het feestje trapt af met een klassieker: zaklopen! Verdeel de kinderen in teams en geef elk team een grote juten zak. Laat ze allemaal tegelijkertijd in de zak stappen en probeer zo snel mogelijk naar de finishlijn te springen. Het hilarische gehobbel en gestuntel zorgt gegarandeerd voor veel plezier en gelach en genoeg beweging om de energie kwijt te kunnen.

Koekhappen altijd heerlijk

Heb je de ontbijtkoeken al in huis? Hang een lekkere koek aan een touwtje op. Zorg ervoor dat de kinderen de handen op de rug houden en laat ze proberen de koek te happen terwijl deze bungelt in de lucht.. Het blijft  een uitdaging om zonder handen te eten. De blije gezichten wanneer ze eindelijk een hap hebben genomen maakt voor een leuk spektakel.

Sjoelen wie wint er?

Breng wat nostalgie naar het feestje met een potje sjoelen. Zet de sjoelbak klaar en laat de kids om de beurt de sjoelstenen schuiven. Wie kan de meeste punten scoren door de stenen in de juiste vakjes te krijgen? Dit spel is super leuk en kan vaak aardig competitief worden. Sjoelen is natuurlijk één van de bekendste oud Hollandse spelletjes.

Dansen met de klompen aan

Wat is een Hollandser spel dan de klompendans? Zet vrolijke Nederlandse muziek op iedereen komt op de dansvloer om de beste dansmoves te laten zien terwijl ze klompen dragen. Even terug in de tijd zoals de echte Nederlandse waarbij er heerlijk wordt gedanst.. Vergeet niet om de dansvloer vrij te maken, want deze spelletjes zullen de energie van de kinderen zeker vrijmaken.

Boter, Kaas en Eieren

Tijd voor een strategisch spelletje! Net zoals vier op een rij, maar dan nog wat spannender. Maak een groot boter, kaas en eieren bord op de grond met tape of stoepkrijt. Verdeel de kinderen in teams of kies voor de één tegen één variant. Om de beurt tekenen de kinderen het symbool (boter of kaas) op een vakje. Het team dat als eerste een rij van drie symbolen heeft, wint het spel!

Goed mikken bij het spijkerpoepen

Dit spel vergt wat behendigheid en concentratie. Bind een touwtje om de taille van elk kind en hang aan het uiteinde van het touw een spijker. Laat de kinderen proberen om de spijker in een fles te laten vallen door te bewegen zonder hun handen te gebruiken. Het vergt wat oefening, maar wanneer ze erin slagen, zullen ze zich echte kampioenen voelen. Haal hiervoor wel de nodige items in huis. Het kan namelijk nog wel een klus zijn om alles op tijd klaar te hebben voor dit spelletje. Staat alles klaar, dan wordt het ongetwijfeld een leuke activiteit.

Stoepranden een variant van trefbal

Dit spel is perfect voor buitenfeestjes met voldoende ruimte. Markeer een stuk stoep of straat met krijt als het speelgebied en verdeel de kinderen in twee teams. Het doel is om de bal tegen de stoeprand van de tegenstander te gooien zonder dat de tegenpartij de bal vangt. Een leuk en actief spel waarbij aardig wat energie los komt. De kinderen zullen enthousiast meedoen en proberen te winnen. Als ouder is het belangrijk om even scheidsrechter te spelen, maar meestal komt het helemaal goed. Een bal is zo gevonden en stoepkrijt kun je tegenwoordig bij meerdere winkels halen.

Zakdoekje leggen en rennen

Een traditioneel spel dat altijd een hit is op kinderfeestjes. Laat de kinderen in een kring zitten en geef het zakdoekje aan één van de kids. Terwijl de rest van de groep zijn ogen sluit, loopt een kind rond de kring met het zakdoekje en laat het achter bij een ander kind. Als de groep stopt met zingen, moet het kind dat het zakdoekje heeft, proberen degene achter wie het zakdoekje ligt te tikken voordat hij of zij opstaat en wegrent. De kinderen zullen met alle macht in een cirkel rennen. Zorg dus voor genoeg ruimte om het veilig te houden. Al met al een van de leukste oud Hollandse spelletjes.

Prik maar raak met ezeltje prik

Een ander spel dat de kinderen uitdaagt is Ezeltje Prik. Je moet wel wat afbeeldingen inkopen of printen van een ezeltje. Zorg dat de afbeeldingen geen staart hebben. Hang dit aan de muur of een kast. Geef elk kind een papieren staart met een speld eraan. Geblinddoekt moeten ze proberen de staart op de juiste plek te prikken. Altijd leuk om te zien hoe moeilijk het is als je het niet kan zien. De kinderen zullen ongetwijfeld vaak misprikken, maar uiteindelijk moet het toch lukken. Dit maakt het een heel leuk spel voor kinderen.

Wie kan er goed melkbusschieten?

Organiseer een spannende melkbus schietwedstrijdje tijdens het kinderfeestje. Haal alvast wat lege melkbussen of in deze tijd hebben we natuurlijk meer melkpakken klaar staan dus die kunnen ook Maak de opening wat groter of zoek voor andere varianten die ook geschikt zijn. Zo maak je het de kids niet te moeilijk wat nog wel het geval kan zijn. Kies voor veilige dingetjes om mee te gooien zoals zachte ballen of stoffen zakjes. Plaats de pakken op een afstand en laat de kinderen om de beurt proberen om de projectielen te schieten. Degene die het meeste aantal treffers heeft, wint het spel. Hou de score bij en geef de winnaar een leuke prijs.

Oud Hollandse spelletjes in traditie houden

Met deze 10 Hollandse spelletjes ben je klaar om het beste kinderfeestje ooit te organiseren. Van zaklopen en sjoelen tot klompendansen en boter, kaas en eieren, er is voor elk wat wils. Deze spelletjes brengen plezier, lachen en competitiviteit naar het feestje. Plan natuurlijk wel vooraf welke spelletjes je graag zou willen doen op het kinderfeestje. Voor sommige moet je natuurlijk even kijken naar de nieuwe producten die erbij kunnen zijn. Zo wordt het een stuk leuker voor iedereen om dit makkelijker te organiseren. Veel plezier met het organiseren van jouw kinderfeestje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *