10 x leukste uitjes in Zuid Holland (met kids)

10 x leukste uitjes in Zuid Holland (met kids)

Wil jij de komende periode er op uit in Zuid Holland met de kinderen? Dan ben je aan het juiste adres, ik vertel je namelijk welke 10 uitjes in Zuid Holland het leukste zijn om als gezin of gewoon met je kind te bezoeken. Want in Zuid Holland valt veel te beleven, waarbij zowel kind als ouders zich hele dagen kunnen vermaken. Zoals bijvoorbeeld mijn eerste tip al: het museum Naturalis in Leiden. Dit museum is vooral voor grote natuurliefhebbers een echte aanrader. Je vindt hier een gigantisch aanbod aan dieren en uitgestorven dieren. Je kunt hier als ouder je ogen uitkijken, maar vooral voor de kinderen valt er veel te leren.

Het leukste voor echte waterratten

Houden jij en je kinderen nou ontzettend van zwemmen, dan kan ik het Tikibad gelegen in attractiepark Duinrell van harte aanbevelen. Dit waterpark is het grootste van Nederland en heeft alle waterattracties waar je maar naar op zoek bent. Je vindt er kleine glijbanen voor de allerjongste. Maar ook zeer grote glijbanen voor de volwassenen. Zo kunnen ouders en kinderen hier gemakkelijk een hele dag vertoeven. Het zwembad is de laatste jaren daarom ook ontzettend in trek. Vooral als jij en je kinderen van water en snelheid houden is dit erg aan te raden.

Bekijk Nederland in het klein

Een van de bekendste uitjes in Zuid Holland is uiteraard Madurodam. Misschien ben je er zelf al eens geweest, want dit park is nationaal bekend. In Madurodam vind je uiteraard vooral miniaturen van alle bekende, en minder bekende, plekken in Nederland. Je kunt hier gerust een hele dag langs alle miniaturen struinen. Maar er is ook nog eens heel veel te doen. Elk jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Bovendien zijn er altijd hele leuke dingen te doen, zoals een DJ concert nabootsen met Armin van Buuren of het blussen van een brand op een schip. Zo kunnen jij en je gezin je hier gerust de hele dag vermaken.

Bezoek nationaal park de Biesbosch

Het is natuurlijk weinig leuker dan het spelen en wandelen in de natuur met je kinderen. Nationaal park de Biesbosch is hier uitermate geschikt voor. Dit gigantische natuurgebied in het zuiden van Zuid Holland is een van de leukste uitjes in Zuid Holland. Mede omdat hier zoveel verschillende soorten natuur te vinden zijn. Je vindt er allerlei mooie plekken, waar je een mooie wandeling kunt maken of even tot rust komen. Maar voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Zo vind je er het Speelbos, de Hollandsche Biesbosch waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Van hutten bouwen tot spelen in de kinderspeeltuin in dit speelbos kan het allemaal.

Op reis door het heelal

Is jouw kind gefascineerd door de ruimte en het heelal, of voel jij je hier zelf tot aangetrokken? Breng dan zeker eens een bezoek aan Space Expo in Noordwijk. Hier leer je namelijk alles over de ruimtevaart. Op een interactieve manier wordt er begrijpelijk voor kinderen uitgelegd hoe het heelal in elkaar steekt en hoe raketten bijvoorbeeld gebouwd worden. Ook vind je er verschillende objecten uit de geschiedenis van de ruimtevaart en kun je zelfs de capsule waarin André Kuipers zich tijdens zijn reis bevindt aanschouwen. Een van de leukere uitjes in Zuid Holland dus voor de jonge ruimtevaarders.

Ervaar de geschiedenis

Willen jij en je kinderen graag eens de geschiedenis van dichtbij beleven? Dan moet je zeker in het Archeon zijn. Hier ga je namelijk terug naar de prehistorie of de middeleeuwen. Je ziet er hoe mensen vroeger leefden en ervaart hoe het is om zelf vuur te maken, te schieten met een pijl en boog om zelf gebakken voedsel te eten. Zo leren kinderen ook nog eens spelenderwijs hoe de geschiedenis in elkaar stak. Alles komt voor jou en je kinderen tot leven in het Archeon. Je kunt hier dan ook gemakkelijk een hele dag doorbrengen zonder je te vervelen.

Een attractiepark voor het hele gezin

Als ik een attractiepark in Nederland moet aanwijzen welke geschikt is voor het hele gezin, kan er natuurlijk maar één zijn. Familiepark Drievliet in Rijswijk. Dit familiepark is geschikt voor alle leeftijden. Zo vind je er spannende achtbanen maar ook attracties voor de allerkleinsten. Het hele jaar door worden er tevens leuke activiteiten georganiseerd. Zoals leuke voorstellen en interactieve attracties. Ook vind je door het hele park genoeg verschillende horecapunten waar jij en je kinderen even tot rust kunnen komen. Het park is tevens mooi overzichtelijk dus je zult je kinderen niet te snel uit het oog verliezen.

Een dagje onder water

Heb je recent een dag aan het strand doorgebracht en zijn jij en je kinderen nu helemaal nieuwsgierig naar alles wat er in die zee gebeurt? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Sealife in Scheveningen. Hier zie en leer je namelijk alles over het leven in de zee. Je vindt er alle grote haaien en andere wezens. Maar je kunt er ook de zeer ervaren en alles mooie zeesterren, schelpdieren en zeepaardjes vinden. Tevens vind je er de onderwatertunnel. Wanneer je door deze tunnel heen loopt zie je alles vissen en andere onderwaterdieren zo boven je langs zwemmen. Zeker voor natuurliefhebbers een van de leukere uitjes in Zuid Holland dus.

Dieren kijken in Rotterdam

Een van de oudste dierentuinen van Nederland bevindt zich in Rotterdam. Deze dierentuin bestaat al sinds 1855 en ondanks een aantal lastige jaren bestaat deze dierentuin nog steeds. En dat is lang niet gek, want de dierentuin heeft veel te bieden, maar heeft zijn fijne karakter nooit verloren. Maar je komt natuurlijk vooral voor de dieren, deze vind je er in overvloed. Van grote, gevaarlijke dieren tot kleine, aaibare dieren. Voor elk kind zijn er daarom wel passende dieren te vinden. De dierentuin is daarom uitermate geschikt voor alle leeftijden. In de zomer is de dierentuin zelf geregeld ook ’s avonds open. Sowieso heb je ontzettend veel leuke uitjes in Rotterdam.

Voor lego naar Scheveningen

Veel mensen denken dat je voor Lego maar Denemarken moet. Maar niets is minder waar. In Scheveningen vind je namelijk ook het Legoland Discovery Centre. In dit centrum vind je heel veel grote lego bouwwerken, die je kunt bewonderen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Het centrum heeft verschillende gebieden waar jij en je kinderen je helemaal kunnen uitleven. Tegelijkertijd zijn er het hele jaar door ook andere leuke activiteiten. Bovendien vind je het centrum direct aan de boulevard van Scheveningen. Wanneer je bent uitgekeken kun je hier dus nog rustig even een dag doorbrengen.

Ken jij nog andere leuke uitjes in Zuid Holland? Plaats ze dan in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *